Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Άκης Τσοχατζόπουλος: o 1ος Έλληνας πολιτικός που οδηγείται στη φυλακή ( μέχρι τις εκλογές - Μπραβοοοοο! )



Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος έγινε το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που οδηγείται στις φυλακές για αδικήματα σχετιζόμενα με διαφθορά.
Μετά από μαραθώνια απολογία σχεδόν 8 ωρών, ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής και ο εισαγγελέας Βούλγαρης γνωμοδότησαν υπέρ της προσωρινής κράτησης του πρώην υπουργού για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομόφωνη απόφαση των δυο λειτουργών της δικαιοσύνης ελήφθη γιατί ο κατηγορούμενος
θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων, ενώ συνυπολογίστηκε και η βαρύτητα των αδικημάτων που του αποδίδονται. Οπως έλεγε χαρακτηριστικά εισαγγελική πηγή “οι απαντήσεις του δεν κρίθηκαν πειστικές”.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος με τη συνοδεία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης βγήκε κάτωχρος από τα ανακριτικά γραφεία και απάντησε με ένα ξερό “γεια σας” στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Κανένα σχόλιο δεν έκαναν ούτε οι τρεις συνήγοροί του οι οποίοι περιορίστηκαν να πουν πως θα εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση αύριο από το πολιτικό του γραφείο. Η κίνηση αυτή προοιωνίζεται “πολιτική” αντεπίθεση από τον κ. Τσοχατζόπουλο ο οποίος προφανώς θεωρεί ότι όλη η ιστορία έχει να κάνει με το πολιτικό παρελθόν του.
Τι ισχυρίστηκε
Ο κ. Τσοχατζόπουλος απολογήθηκε δια υπομνήματος στο οποίο με αναλυτικό τρόπο υποστήριζε πως είναι αθώος και πως παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά του. Επίσης, πως η δίωξή του είναι παράνομη καθώς τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι παραγεγραμμένα, ενώ ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες και να εξεταστούν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου οι οποίοι ως μέλη του ΚΥΣΕΑ είχαν συνυπογράψει τη σύμβαση για τα υποβρύχια.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που φέρεται να έδωσε στο εύλογο ερώτημα του ανακριτή για την ύπαρξη τόσων συγγενικών του προσώπων σε off shore εταιρείες που συνδέονται με την υπόθεση. “Πρόκειται για συμπτώσεις” φέρεται να απάντησε ο πρώην υπουργός. Χαρακτηριστικό είναι πως απέδωσε σε λάθος της τράπεζας ένα έμβασμα 3.000.000 ευρώ που φέρεται να φέρεται να ξεκίνησε από την off shore Torcasso και φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό της θείας της γυναίκας του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε πολλές φορές πως λόγω του όγκου της δικογραφίας δεν ήταν έτοιμος να δώσει περισσότερες απαντήσεις για την υπόθεση της σύμβασης για τα TOR M1. Στην ουσία όμως της υπόθεσης υπεραμύνθηκε της επιλογής του λέγοντας πως ήταν σωστή, πως ήταν προς το συμφέρον της άμυνας της χώρας αλλά και πως εξυπηρετούσε το καλό της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...