Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να παγιδεύσουν και να αποδημήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που από τα επικοινωνιακά λάθη του προβληματίζει τους πολίτες

 

Το επόμενο επεισόδιο…ή έξοδος από το ευρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή εκλογές και επιστροφή σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Το πολιτικό θρίλερ στην Ελλάδα συνεχίζεται ωστόσο φαίνεται πλέον ότι διακυβεύονται πολλά ακόμη και η τύχη η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ. Ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας είναι υπαρκτό σενάριο πλέον. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Οι προτάσεις Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να στείλουν επιστολή στην Τρόικα που θα αναιρούν κατ΄ ουσία τις δεσμεύσεις τους για το μνημόνιο οδηγούν την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως προαπαιτούμενο για να υπάρξει συγκυβέρνηση την αναίρεση των δεσμεύσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ ήδη απάντησε σε έντονο ύφος κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να εκτροχιάσει την χώρα. Ο Σαμαράς της ΝΔ ουσιαστικά έκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και ψήφου ανοχής λόγω των αιτημάτων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει μεν να υποστηρίζει κυβέρνηση συνεργασίας με όρους.
Οι σημερινές συναντήσεις του Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σαμαρά της ΝΔ και τον Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ θα είναι καθοριστικές καθώς θα διαπιστωθεί αν η χώρα καταφύγει εκ νέου στις κάλπες στις 17 Ιουνίου.
Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι η Ελλάδα να προκηρύξει εκ νέου εκλογές.
Το ασαφές πολιτικό μήνυμα του λαού ναι στο ευρώ αλλά όχι στο μνημόνιο έχει προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στο δημοκρατικό σύστημα.
Η χώρα είναι  ακυβέρνητο καράβι και κινδυνεύει να χρεοκοπήσει βίαια.
Το αρχικό  σχέδιο της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ μετά την σημαντική ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να προσφέρουν ψήφο ανοχής.
Στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια αριστερή κυβέρνηση από μια αριστερά που ποτέ δεν κυβέρνησε αλλά πάντα κριτίκαρε ώστε γρήγορα να αποδομηθεί.
Η ΝΔ ειδικά ποντάρει στην στρατηγική ότι στην πρόταση συνάντηση του Τσίπρα με την Μέρκελ θα αποδεικνυόταν ότι υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι.
Ή η εφαρμογή του μνημονίου ή άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ.
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να αποδομήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να  τον φέρουν προ των ευθυνών του.
Όμως η παρουσίαση των προτάσεων Τσίπρα με αιχμή του δόρατος το αίτημα της Αριστεράς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αναιρέσουν τις δεσμεύσεις τους στην Τρόικα ενεργοποιεί το δεύτερο σχέδιο και το οποίο έχει και αυτό ως στόχο την αποδόμηση της Αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει οπαδός της παραμονής στο ευρώ αλλά η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει οδηγούν την χώρα με μαθηματική ακρίβεια εκτός ευρώ.
Με βάση την ΝΔ η χώρα οδηγείται σε εκλογές ίσως στις 17 Ιουνίου.
Μέχρι τότε θα επιχειρηθεί να καταδειχθεί ότι οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσουν την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.
Η ΝΔ από την μια θα επιχειρήσει να αποδομήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας έτσι έμμεσα και το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα κεντροδεξιό μέτωπο ώστε η Κεντροδεξιά να εμφανιστεί πιο συσπειρωμένη.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...