Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Φούσκα και η ρύθμιση των στεγαστικών δανείων στο Παρακαταθηκών;

 

 

Πριν λίγο καιρό ο Βενιζέλος είχε μιλήσει για τη ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά η για «ανάσα» για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά ήταν ουσιαστικά χωρίς αντίκτισμά!
Σύμφωνα με την ρυθμιση 80.000 πολίτες, περίμεναν να ισχύει η μείωση της δόσης του στεγαστικού μέχρι το ύψος του 30% του μισθού από το 60% που ίσχυε, αυτό όμως δεν γίνεται χωρίς επιβαρύνσεις.
Όταν οι ενδιαφερόμενοι προς ρύθμιση φτάνουν στο Ταμείο οι υπάλληλοι λένε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, ενώ τους ζητούν να πληρώσουν από την τσέπη τους το υπόλοιπο ποσό της
δόσης, όπως γινόταν πριν την ρύθμιση!
Σύμφωνα με την ρύθμιση η δόση μπορεί να μειωθεί στο 30% των μηνιαίων αποδοχών, αλλά οι δανειολήπτες θα πρέπει να δηλώσουν ότι «δεν συναινούν στην παρακράτηση ποσοστού μεγαλύτερου των 3/10 των μηνιαίων αποδοχών, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να καταβάλουν εξ ιδίων την διαφορά των δόσεων ανά εξάμηνο».
Αυτό πάντως που μπορούν να κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι να επιμηκύνουν την διάρκεια αποπληρωμής. Ωστόσο αυτό τους φορτώνει με πολλαπλούς τόκους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...