Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι "φίλοι του Λουκάνικου" πίσω από την επίθεση κατά της συζύγου του Reichenbach


 

Μια ομάδα αριστερών εξτρεμιστών  στην Γερμανία ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της συζύγου του Horst Reichenbach, το βράδυ της Κυριακής.Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, άγνωστοι αφού έριξαν κόκκινη μπογιά, πυρπόλησαν το αυτοκίνητή της συζύγου του επικεφαλής της ειδικής ομάδας δράσης (task force) της
Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, Dagmar Roth-Behrendt, στο Πότσνταμ, κοντά στο Βερολίνο.
Την ευθύνη ανέλαβε με επιστολή της στην καθημερινή εφημερίδα Berliner Morgenpost, οργάνωση που αυτοαποκαλείται "Φίλοι του Λουκάνικου".
Σημειώνεται ότι Λουκάνικος ονομάζεται ο αδέσποτος σκύλος της πλατείας Συντάγματος, γνωστός για την «συμμετοχή» του στις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα τα τελευταία 2 χρόνια.

     ................................    

       Η ομάδα φέρεται να έριξε μπογιά στο σπίτι του Reichenbach και να έκαψε το αυτοκίνητο  της συζύγου του ως διαμαρτυρία στα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η Ελλάδα στο  πλαίσιο της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει με την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική  τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
  "Λουκάνικος" είναι το όνομα του αδέσποτου σκύλου που συμμετέχει μαζί με τους  διαδηλωτές σε όλες τις αντιμνημονιακές πορείες στο κέντρο της Αθήνας. 
  Η εφημερίδα Berliner Morgenpost έλαβε ένα μήνυμα από τους "Φίλους του Λουκάνικου",  οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση και στο οποίο απειλούσαν την τρόικα. 
  Ο Helmut Lange, ανώτατος εισαγγελέας της χώρας, είπε ότι η ομάδα αυτή είναι άγνωστη,  ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει αν την ώρα της επίθεσης την Δευτέρα το βράδυ, ο  Reichenbach ή μέλη της οικογένειάς του βρισκόντουσαν στην κατοικία τους στο Πότσνταμ,  λίγο έξω από το Βερολίνο. 
  Η ομάδα του Reichenbach απαρτίζεται από 50 συμβούλους που συνεργάζονται με τα  ελληνικά υπουργεία για το πως να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, να  βελτιώσουν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και να μειώσουν την γραφειοκρατία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...