Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο ΟΑΕΕ προχωρεί στη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών - Αδυναμία καταβολής εισφορών δηλώνει το 45%



ΣΤΗ λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για πρώτη φορά αναμένεται να προχωρήσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών σε όσους ασφαλισμένους δεν καταβάλλουν τις εισφορές τους και δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΕ, από τους 300.000 περίπου οφειλέτες στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών εντάχθηκαν μόλις 28.000. Μάλιστα για τον περιορισμό των παράνομων συντάξεων ο oργανισμός θα προχωρήσει σε απογραφή συνταξιούχων τις προσεχείς εβδομάδες.
Αυτή τη στιγμή το 45% των ασφαλισμένων του οργανισμού αδυνατεί να καταβάλει εισφορές με τις οφειλές να προσεγγίζουν περίπου τα 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, στον ΟΑΕΕ όσοι ασφαλισμένοι δεν αποπληρώσουν τις εισφορές τους δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
Βάσει, δε, του προϋπολογισμού που θα εγκριθεί με τη νέα διοίκηση και τη νέα κυβέρνηση, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το 2012 δεν θα ξεπεράσουν τα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011 η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ. Συνολικά, τα έσοδα του
ταμείου υπολογίζονται σε 4,311 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 5,133 δισ. ευρώ.

Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και
Κοινωνικής Ασφάλισης δίνουν μάχη με το χρόνο για να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα χρήματα, ώστε στο τέλος του μήνα να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις. Ο ΟΑΕΕ αναζητά 220 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων Ιουλίου και των επιδομάτων αδείας.

Πηγή: Express.gr 


Στα δύο δισ. οι ανείσπρακτες οφειλές του ΟΑΕΕ

Αναζητούνται 220 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις του Αυγούστου
Το 45% των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών αδυνατεί να καταβάλει εισφορές του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, ενώ από τους περίπου 300.000 παλαιούς οφειλέτες μόλις 28.000 έχουν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οι βεβαιωμένες οφειλές αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ και ο ΟΑΕΕ αναζητά επιπλέον περίπου 220 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου και του επιδόματος αδείας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ταμείου προτίθεται να προχωρήσει στην αναζήτηση βεβαιωμένων οφειλών ακόμη και με την ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και στη λήψη μέτρων κατά της εισφοροαποφυγής, σε συνεργασία με την εφορία.
Βάσει, του προϋπολογισμού του Οργανισμού, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το 2012 αναμένεται να φθάσουν τα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011 η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ. Τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται συνολικά σε 4,311 δισ. ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 5,133 δισ. ευρώ.


ΟΑΕΕ: Αδυναμία καταβολής εισφορών δηλώνει το 45% των ασφαλισμένων

Οι βεβαιωμένες ανείσπρακτες οφειλές αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ

Το 45% των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, ενώ από τους περίπου 300.000 παλαιούς οφειλέτες μόλις 28.000 έχουν ενταχθεί στην τελευταία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι βεβαιωμένες οφειλές αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ και ο ΟΑΕΕ αναζητά επιπλέον περίπου 220 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων Αυγούστου και του επιδόματος αδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΑΕΕ προτίθεται να προχωρήσει στην αναζήτηση βεβαιωμένων οφειλών ακόμη και με την ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και στη λήψη μέτρων κατά της εισφοροαποφυγής, σε συνεργασία με την εφορία.

Τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές εφέτος προβλέπονται στα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011 η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται σε 4,311 δισ. ευρώ και τα έξοδα σε 5,133 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...