Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Παρασκηνια -Στις 6 Ιουλίου γεννιέται νέος φορέας ; - Η συνάντηση στην οικία του Παλαιού Ψυχκού


 
Η συνάντηση στην οικία του Παλαιού Ψυχκού και τα 3+1 νέα κόμματα.;
Από την Ιόλη Πιερίδη-kourdistoportokali
Δεν θα επιτρέψουμε αμαχητί στον Τσίπρα να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή… Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της συνάντησης των τριών μεγαλομηντιαρχών στο σπίτι του Παλαιού Ψυχικού. Αυτό που κυριάρχησε στη κουβέντα ήταν η διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά. Και οι 3 έδωσαν διαφορετικές ημερομηνίες λήξης, μέσα στο ίδιο έτος, το 2013. Κανείς τους δεν δίνει στη κυβέρνηση πάνω από 12 μήνες ζωή. Η συγκεκριμένη εκτίμηση τους δεν έχει να κάνει με την περιπέτεια υγείας του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι αλήθεια δέχθηκε πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Έχει να κάνει με τις πρώτες απογοητευτικές κυβερνητικές ενδείξεις, ιδιαίτερα δε τους χειρισμούς που αφορούν την υπουργοποίηση του Βασίλη Ράπανου αλλά και τον τρόπο που έγινε η αλλαγή καθεστώτος στην Εθνική Τράπεζα. Οι μηντιάρχες που συναντήθηκαν σε
κατοικία η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνη του Λουκά Παπαδήμου έκαναν λόγο για τέλμα στις αποκρατικοποιήσεις, παρά τη
φημολογία περί του αντιθέτου, και ανέφεραν το παράδειγμα του ΟΠΑΠ ο οποίος δεν βρίσκεται καν στη πρώτη γραμμή των υπό αποκρατικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου. Συμφώνησαν ότι πρέπει να δράσουν τάχιστα και δεν άργησαν να πέσουν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα πολιτικών προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να έχουν καταλυτικό ρόλο στη περίπτωση αποτυχίας του υπό τον Σαμαρά κυβερνητικού σχήματος.
Οι κ.κ Λουκάς Παπαδήμος, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Ραγκούσης  θεωρούνται από τους  συγκεκριμένους μηντιάρχες ως εν δυνάμει αρχηγοί κομμάτων.  Ήδη οι ζυμώσεις είναι πυρετώδεις και οι προθέσεις των πολιτικών που αναφέραμε θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο ευδιάκριτες. Κομβικό ρόλο στο κόμμα του Λουκά Παπαδήμου θα έχει ο καθηγητής κ. Τάσος Γιαννίτσης ενώ στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη οι μηντιάρχες βλέπουν έναν δυναμικό κεντροδεξιό δίχως τις αντιπάθειες της Ντόρας. Αυτός  όμως που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει πρώτος την δημιουργία του κόμματός τους είναι ο Γιάννης Ραγκούσης και η Στοά (του) Π80 που πρόκειται να συνέλθει σε μερικά 24ωρα-κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Αυτές οι κινήσεις παραπαίμπουν σε πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού στην οποία ποντάρουν εκείνοι που θέλουν να ελέγχουν τις εξελίξεις. Το κύριο μέλημά τους  είναι η ανάσχεση του κυβερνητικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σε αυτό το σκηνικό προσθέσει κανείς και τις πρωτοβουλίες Βενιζέλου, ο οποίος ετοιμάζει ένα εντελώς νέο κόμμα, η έννοια κινούμενη άμμος  για το πολιτικό τοπίο δεν  είναι υπερβολή.


ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος  επιχειρεί να ανασυστήσει την κεντροαριστερά επανιδρύοντας το ΠΑΣΟΚ , γίνονται κινήσεις στον ίδιο χώρο από στελέχη και πολίτες που κινούνται δραστήρια. Το όνομα του νέου φορέα είναι έτοιμο, η προσπάθεια συντονίζεται διαδικτυακά και αριθμεί ήδη 2.500 μέλη και ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του στις 6 Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα» επικεφαλής της νέας κίνησης στον χώρο της κεντροαριστεράς βρίσκεται πολιτικός του ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές. Αναφέρεται, με βεβαιότητα, ότι ο φορέας θα κάνει το «γενέθλιο πάρτι» του στις 6 Ιουλίου και ότι το όλο εγχείρημα συντονίζεται ήδη διαδικτυακά με ενεργό συμμετοχή 2.500 πολιτών που έχουν ξεκινήσει διάλογο.
Η νέα πολιτική κίνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προέκυψε από στελέχη και πολίτες που ανησυχούν για το μέλλον της κεντροαριστεράς μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την εκλογική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη αυτά δεν συμφωνούν με τις πρωτοβουλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου και πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ανασυστήσει τον χώρο και να αναζωογονήσει την παράταξη.
Ο επικεφαλής της νέας κίνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δηλώνει ότι ο νέος πολιτικός φορέας είναι «μια συνύπαρξη ανθρώπων της κοινής λογικής» που έχουν στόχο τη δημιουργία ενός «νέου Κέντρου». Αναφέρεται, μάλιστα, στην πρωτοφανή ανταπόκριση που έχει η πρωτοβουλία, γεγονός που αποδεικνύει «την αγωνία και τις αναζητήσεις ενός ολόκληρου κόσμου, ο οποίος αισθάνεται ακάλυπτος μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ».

http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...