Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Έλληνας σχεδίασε το αυτοκίνητο του μέλλοντος



Το αυτοκίνητο του μέλλοντος φέρει την υπογραφή ενός Ελληνα. Ο 24χρονος Γιώργος Χρονάκης σχεδίασε για λογαριασμό της Aston Martin το όχημα που θα φιγουράρει στους δρόμους του πλανήτη το 2025!
Τη δική του σελίδα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας γράφει ένας ταλαντούχος νεαρός Κρητικός. Ο Γιώργος Χρονάκης κατέκτησε την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό, που αθλοθετούν για τους απόφοιτους συγκεκριμένων πανεπιστημίων οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ο 24χρονος Κρητικός, «δουλεύοντας» για την πασίγνωστη βρετανική εταιρεία, σχεδίασε το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο, για την επόμενη 25ετία. Ο πατέρας του Γιώργου, Νίκος Χρονάκης, φανερά συγκινημένος ανέφερε:


«
Περιμέναμε ότι ο Γιώργος μας θα είχε κάποια διάκριση, αλλά αυτό δεν το φανταζόμασταν. Μας έκανε, όχι μόνο υπερήφανους και ευτυχισμένους, αλλά μας έδωσε δύναμη και πίστη. Από
μωρό παιδί όταν τον ρωτούσες τι ήθελε να γίνει, έλεγε πάντα, σχεδιαστής αυτοκινήτων. Και τα κατάφερε! Κυνήγησε το όνειρό του, πέτυχε τους στόχους του. Εγώ και όλη η οικογένεια τον στηρίζαμε και τον στηρίζουμε να φθάσει ακόμη πιο ψηλά. Να κάνει αυτό που θέλει η καρδιά του. Ο δρόμος που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Στην Ελλάδα, όπως ξέρετε, δεν υπάρχει πανεπιστημιακή σχολή. Υπάρχουν μόνο δύο σχολές στον κόσμο. Μία στην Αγγλία και μία στην Αμερική. Ο Γιώργος είχε περάσει στις πανελλήνιες και είχε μπει στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Δεν ήταν, όμως, αυτό που ήθελε. Ετσι, τον βοηθήσαμε να φύγει για Αγγλία».

Ο Γιώργος Χρονάκης μπήκε στο Πανεπιστήμιο Coventry Univercity Art end Design και, όπως λέει ο πατέρας του, κατάφερε να ολοκληρώσει φέτος με επιτυχία τις σπουδές τοου. «
Παράλληλα, όμως, δούλευε επί έναν ολόκληρο χρόνο πάνω στο συγκεκριμένο project. Ηθελε να λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό για το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Και τα κατάφερε. Βγήκε πρώτος σχεδιάζοντας ένα μοναδικό αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο της επόμενης 25ετίας» κατέληξε ο κ. Νίκος Χρονάκης.

Στον συγκεκριμένο ετήσιο διαγωνισμό, που διοργανώνουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, λαμβάνουν μέρος απόφοιτοι από τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Ο 24χρονος Γιώργος Χρονάκης, που πλέον συγκαταλέγεται στα κορυφαία ταλέντα του κόσμου, με τα σχέδιά του κατέκτησε την πρώτη θέση,
σχεδιάζοντας για λογαριασμό της Aston Martin ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, το οποίο μάγεψε ακόμη και τους Γιαπωνέζους. Μάλιστα, οι τελευταίοι, αλλά και στελέχη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών από όλο τον κόσμο έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον νεαρό Κρητικό για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Στο σκεπτικό της επιτροπής που βράβευσε τον Γιώργο Χρονάκη, οι αξιολογητές του σημείωσαν πως «
το χωρίς φόρμα αυτοκίνητο εισάγει τις κατά παραγγελία ιδιότητες της ατέλειας και της παροδικότητας για να δημιουργήσει μια πνευματική σχέση μεταξύ του ιδιοκτήτη και του οχήματος. Το βραβευμένο μοντέλο αξιοποιεί την γιαπωνέζικη αισθητική, που είναι τόσο θεμελιώδης όσο και η ελληνική αισθητική στη Δύση.»

Μετά τον διαγωνισμό οι προτάσεις πέφτουν βροχή. Ωστόσο, ούτε μία από αυτές δεν είναι από την Ελλάδα. Και αυτό διότι
στη χώρα μας ο σχεδιαστής αυτοκινήτων δεν υπάρχει ακόμη ως επάγγελμα.

Ο Γιώργος Χρονάκης, μετά την τεράστια επιτυχία του, επέστρεψε για λίγες ημέρες στην πατρίδα του, την Κρήτη, για να ξεκουραστεί και να δει τους γονείς και την αδελφή του. Ωστόσο, δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να δέχεται τηλεφωνήματα και συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο για το βραβείο που κέρδισε και το οποίο του ανοίγει τα φτερά να διαπρέψει σε έναν τόσο δύσκολο, απαιτητικό και ανταγωνιστικό χώρο.



ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Πηγή: RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...