Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ψήφισμα κάτοικων Αρκεσίνης Αμοργού: όχι σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά



Οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Αρκεσίνης Αμοργού που συνήλθαν σε λαϊκή συνέλευση την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2012 ,κατόπιν πρόσκλησης του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Αρκεσίνης κ. Ελευθέριου Κωβαίου ,για να συζητήσουν το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκών ,στην ιδιαιτέρου φυσικού κάλους περιοχή.....
Καλοταρίτισσας Αρκεσίνης ,μετά από συζήτηση ενέκριναν και υπέγραψαν το ακόλουθο Ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς που υπογράψαμε κάτοικοι της Αρκεσίνης και της υπόλοιπης Αμοργού
Δεν συμφωνούμε
Με την εγκατάσταση μίας ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκών πινάκων δτα όρια της Κοινότητας μας ,περιοχή Καλοταρίτισσας ,για τους εξής λόγους :
1. Διότι ποτέ δεν μας ζητήθηκε, όπως προβλέπεται από τον Κ.Δ.Κ. , να συζητήσουμε το θέμα της εγκατάστασης των παραπάνω αναφερόμενων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην περιοχή μας. Η μη έκφραση γνώμης της Τοπικής Κοινότητας δια Εκπροσώπου για κάθε δραστηριότητα στην περιοχή , είναι αυτοδικαίως άκυρη.
2. Διότι η μελέτη που εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές (εάν έχει εγκριθεί ) δεν έτυχε της
προβλεπόμενης από το Νόμο δημοσιότητας ,προκειμένου να υποβληθούν ενστάσεις από την τοπική κοινωνία και κάθε ενδιαφερόμενο .
3. Διότι η περιοχή αποτελεί τοποθεσία ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και συνδέεται άμεσα με την ευρύτερη περιοχή Γραμβούσας ,όρμου Κολοταρίτισσας., Αγίας Παρασκευής και Παραδεισίων . Η κακοποίηση στην περιοχή θα επηρεάσει δυσμενώς και όλες τις άλλες περιοχές.
4. Διότι η εγκατάσταση προϋποθέτει την αποψίλωση από τοπικούς θάμνους και ιδιαίτερα τις υπό προστασία φίδες ,προσβάλλοντας έτσι τη χλωρίδα της περιοχής.
5. Διότι η περιοχή αποτελεί κτηνοτροφικό κλήρο και με την εγκατάσταση θα περιοριστεί η περιοχή βόσκησης. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η κτηνοτροφία αποτελεί βασική αν όχι κύρια ασχολία των κατοίκων της περιοχής.
6. Διότι το οικοσύστημα της περιοχής εγκατάστασης φιλοξενεί ζώα και πτηνά σε μόνιμη βάση ,όπως πέρδικες λαγούς κ.α αλλά αποτελεί και ένα από τα κύρια περάσματα αποδημητικών πουλιών …….
7. Διότι νη περιοχή η περιοχή λόγω φυσικού κάλλους φιλοξενεί πλήθος τουριστών ,που συμβάλουν αποφασιστικά στην οικονομία της περιοχής. Η παρουσία ανεμογεννήτρια σε τόση μικρή απόσταση από την ακτή , θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.
8. Διότι η εγκατάσταση θα γίνει σε μικρή απόσταση από τον οικισμό Καλοταρίτισσα 

APO XRONIKA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...