Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Spiegel: Ο πιο επικίνδυνος στην Ευρώπη ο Τσίπρας

 
  Δείγματα τρόμου απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα καταγράφονται πλέον διεθνώς με το Spiegel να σπάει την ψυχροπολεμική παγωμάρα επιτιθέμενο ευθέως πλέον στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εντάσει στη λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνους πολιτικούς στην Ευρώπη. 
  Αξίζει να σημειωθεί ότι προεκλογικά ο Economist χαρακτηρίσει Τσίπρα και Ολάντ επικίνδυνους για την Ευρώπη αλλά το Spiegel δεν εντάσσει τον Ολάντ στην ίδια κατηγορία καθώς τώρα πλέον ο Γάλλος είναι πρόεδρος και κάτι τέτοιο θα είχε δραματικές επιτπώσεις στις σχέσεις των δυο χωρών.
  Το περιοδικό περιλαμβάνει στη λίστα τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αλλά και δύο Γερμανούς πολιτικούς που συντηρούν την εχθρική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα ζητώντας την «παραδειγματική» αποπομπή της από το ευρώ. 
  Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, το περιοδικό αναφέρει: «Η πιο πρόσφατη πρότασή του είναι περίπου, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί απλώς να συζητήσει με την
τρόικα, και θέλει να «ποινικοποιήσει» την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων».

«Έχει χαρακτηριστεί "ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης", καθώς ηγείται της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα η οποία "κυνηγά" την κυβέρνηση, υπολογίζοντας πως δεν μπορεί κανείς να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ» υποστηρίζει το Spiegel.

Το περιοδικό αναφέρει τον Μάρκους Ζέντερ -υπουργό Οικονομιών της Βαυαρίας- που είχε καλέσει σε «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από το ευρώ, ώστε η Ευρωζώνη «να δείξει τα δόντια της», ενώ για τον ίδιο λόγο μπαίνει στη λίστα και ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ, γενικός γραμματέας του CSU.
Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον οποίο ο Economist είχε αφιερώσει πρωτοσέλιδο με τίτλο "Ο άνθρωπος που γάμησε μια ολόκληρη χώρα".
Τέλος στη λίστα του... Spiegel και όχι του Σίντλερ εντάσσεται η Μαρίν Λε Πεν, αρχηγός του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο Τίμο Σόινι, πρόεδρος του αντιευρωπαϊκού κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών», ο Βρετανός Νάιτζελ Φάρατζ του «Ανεξάρτητου Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου», ο επικεφαλής του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPO, ο Ολλανδός «πρότυπο λαϊκιστή», κατά το Spiegel,  Χερτ Βίλντερς και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.
απο sofokleous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...