Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Δωρεάν Σεμινάριο Εμπορίας & Τυποποίησης Σαλιγκαριών στην Αθήνα




Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), πρόκειται να διοργανώσει ταχύρυθμο σεμινάριο με θέμα την Εμπορία, τη Τυποποίηση και τη Μεταποίηση Σαλιγκαριών.
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 30 ώρες από τις οποίες οι 20 ώρες θα είναι το θεωρητικό μέρος και οι 10 ώρες πρακτική. Το θεωρητικό μέρος θα διεξαχθεί από 9 Σεπτεμβρίου 2013 έως και 13 Σεπτεμβρίου 2013, στις εγκαταστάσεις του ΙΓΕ, Κτήμα Συγγρού, Μαρούσι, και θα γίνεται απογευματινές ώρες (5 μ.μ. – 9 μ.μ.). Οι ενότητες που θα καλυφθούν στο σεμινάριο είναι οι εξής:

ΗΜΕΡΑ 1η
1. Εμπορία Σαλιγκαριών

1.α Προδιαγραφές εμπορίας (εμπορικές κατηγορίες)

1.β Νομοθετικό Πλαίσιο

1.γ Πώληση σαλιγκαριών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
ΗΜΕΡΑ 2η

2. Τυποποίηση σαλιγκαριών

2.α Προδιαγραφές τυποποιημένων σαλιγκαριών

2.β Νομοθετικό Πλαίσιο για τη δημιουργία μονάδας τυποποίησης
ΗΜΕΡΑ 3η

3. Μεταποίηση σαλιγκαριών

3.α Γραμμές παραγωγής μεταποίησης σαλιγκαριών

3.β Ποιοτικός έλεγχος νωπών και μεταποιημένων σαλιγκαριών

ΗΜΕΡΑ 4η

4. Μεταποίηση σαλιγκαριών

4.α Νομοθετικό Πλαίσιο για τη δημιουργία μονάδας μεταποίησης

4.β Καθετοποιημένες μονάδες εκτροφής σαλιγκαριών (από το εκτροφείο στο έτοιμο προϊόν)

ΗΜΕΡΑ 5η

5. Μεταποίηση σαλιγκαριών

5.α Προϊόντα προς κατανάλωση από το σαλιγκάρι (χαβιάρι, φουά κ.λπ.)

5.β Κρέμες σαλιγκαριού

5.γ Εκμετάλλευση των κελυφών των σαλιγκαριών

Οι εγγραφές για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα γίνουν από τις 19 έως τις 30 Αυγούστου 2013, στον 1ο όροφο του κτιρίου Κριμπά και ώρες 5.30 μ.μ – 8 μ.μ. (πληροφορίες κος Βαβουράκης Νίκος, 210.80.83.312). Δικαίωμα παρακολούθησης έχουν οι απόφοιτοι των τμημάτων σαλιγκαροτροφίας του ΙΓΕ, καθώς και εκτροφείς σαλιγκαριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (60 αιτήσεις). Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το ΙΓΕ, τέλος, θα επαναλάβει τα σεμινάρια που διοργανώνει και το Σεπτέμβριο του 2013. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν για μεν τη μελισσοκομία τη πρώτη εργάσιμη του Σπτεμβρίου (2 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 07:30), ενώ για τα υπόλοιπα σεμινάρια τη τρίτη εργάσιμη του Σπτεμβρίου (4 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 07:30).

Νέα σεμινάρια που θα προστεθούν: Υδροπονία, Αιθέρια Έλαια, Θερμοκήπια, Τυροκομία, Διαχείριση μικρών Αγροκτημάτων, Επιχειρηματικός σχεδιασμός στο γεωργικό τομέα, Σχεδιασμός και διαχείριση έργων πρασίνου.
epixeiro.gr

Πηγή: ERGON blog:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...