Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Νέα διάταξη: Δώστε το παιδί σας για να εξοφλήσετε την εφορία!

Η αφίσα του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία κάνει γνωστό το πρόγραμμα εναλλακτικών εσόδων.

ΤΟΥ  Νίκου Ζαχαριάδη
 Εκχώρηση ενός παιδιού προβλέπει νεότερη ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, για να διευκολύνει τους φορολογούμενους που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ούτε με την πώληση του ακινήτου τους 
 Ακόμα μια δυνατότητα να πληρώσουν «σε είδος» τα χρέη τους προς το δημόσιο δίνει η κυβέρνηση, ώστε να «αναθερμανθούν» οι πληρωμές των πολιτών και να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα. Μια τρύπα που, σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις, ίσως να οφείλεται στην αδυναμία των φορολογούμενων να ανταποκριθούν σε όσους έμμεσους και άμεσους φόρους τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Με την εκχώρηση του παιδιού σε τιμές που καθορίζονται από τις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες του διεθνούς δουλεμπορίου, το όφελος για τους φορολογούμενους θα είναι διπλό: Αφενός θα εξοφλήσουν το χρέος τους (ή μέρος αυτού, αν κριθεί ότι το παιδί είναι αρκετά μεγάλο και έχει χάσει την αξία μεταπώλησης) και αφετέρου θα γλιτώσουν από τα μελλοντικά έξοδα, ώστε να είναι σε θέση να πληρώσουν τους επόμενους φόρους που θα αποφασίσει να επιβάλει το οικονομικό επιτελείο, για να καλύψει τις πρόσφατες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τη μαύρη τρύπα από τη φοροδιαφυγή. 
Ήδη έχει ζητηθεί από τις τοπικές εφορίες να έρθουν σε συνεννόηση με τα μαιευτήρια, προκειμένου να διασταυρωθούν τα στοιχεία και να «μπλοκαριστούν» οι επαφές των γονέων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές με τα νεογέννητα, μέχρι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσής τους.
Όπως τονίζει πάντως το υπουργείο Οικονομικών σε διευκρινιστική ανακοίνωση, κάθε φορολογούμενος δεν θα δικαιούται να παραχωρήσει παραπάνω από δύο παιδιά, ανεξαρτήτως του ποσού της οφειλής, για λόγους ανθρωπισμού. Κάτι σαν το One Child Policy στην Κίνα, αλλά με δύο παιδιά.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

απο - Moufanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...