Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, θα χτιστεί τελικά το τζαμί της Αθήνας!

Τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών για το τέμενος, όπως αποδίδονται στη μακέτα που κατέθεσαν.

του Νίκου Ζαχαριάδη
 Αποφασισμένες να δώσουν τέλος στην εκκρεμότητα για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους, είναι οι εταιρίες σαουδαραβικών και τουρκικών συμφερόντων, που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό για την πώληση του «Αστήρ Παλλάς»
Τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών για το τέμενος, όπως αποδίδονται στη μακέτα που κατέθεσαν.
Φιλόδοξα σχέδια για τη μετατροπή του Αστέρα σε διεθνές κέντρο θρησκευτικού τουρισμού, έχουν οι νέοι ιδιοκτήτες του Αστέρα, που όπως φαίνεται στα σχέδια που κατέθεσαν, σκοπεύουν να χτίσουν εκεί το περίφημο Τζαμί της Αθήνας.
Η εξέλιξη αυτή, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση, καθώς σύμβουλοι του πρωθυπουργού, εκτιμούν ότι το πολιτικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα οφέλη που θα φέρει στο δημόσιο η πώληση.
«Εμείς νομίζαμε ότι οι Άραβες θα ήταν bon viveur και γενναιόδωροι, όπως ο Βουτσάς στις ελληνικές ταινίες», φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.
Από την πλευρά της, η κοινοπραξία αραβικών και τουρκικών funds που είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της περίφημης έκτασης-φιλέτου του λεκανοπεδίου, απάντησε μάλλον απότομα στις παρασκηνιακές εκκλήσεις της κυβέρνησης με μια φράση: «Ας προσέχατε».
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι φέρονται οι δεκάδες επώνυμοι ιδιοκτήτες κατοικιών στην περιοχή, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με την καθυστέρηση της ίδρυσης του τζαμιού στον Βοτανικό, «τους έκανε τη γειτονιά Καμπούλ», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

απο Moufanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...