Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 21, 2013

ΕΦΕΤ : Οδηγίες στους καταναλωτές για το Πάσχα

Εικόνα
Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μας οδηγούν σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι από τον καταναλωτή (π.χ. μαγείρεμα, συντήρηση) βοηθούν στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής μας διατροφής αλλά και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή.
Για το λόγο αυτό και με γνώμονα την πληρέστερη ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές με χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν ενόψει των εορτών.
Ακολουθούν οι οδηγίες
Τι πρέπει γενικά να προσέξετε;
•             Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
•             Αγοράστε κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη και μικρόβια.
•             Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής…

Πως να ρυθμίσετε τα χρέη στο δημόσιο - Η τελική διάταξη

Εικόνα
Διαγραφή προσαυξήσεων από 25% έως 50% προβλέπει η τελική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο. Η τελική διάταξη, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη στη συνέχεια προβλέπει ότι οι οφειλές θα τοκίζονται με επιτόκιο 8,75%.
 Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα έως το τέλος Ιουνίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους καθώς από 01/07/2013 και μετά, απαγορεύεται κάθε ρύθμιση. Οι νέες οφειλές θα ρυθμίζονται το πολύ σε 12 δόσεις ενώ ο δανειολήπτης θα πρέπει να αποδεικνύει ότι τα χρέη προέρχονται από έκτακτη αιτία προκειμένου να ζητήσει ακόμη περισσότερες δόσεις.  Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2012 οφειλές, που είναι βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και στα Τελωνεία του Κράτους σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν.δ.356/1974), δύνανται, κατόπιν αίτησης των οφειλετών και εφόσον συντρέχει πραγματική οικονομική αδυναμία και δυνατότητα τήρησης προγράμματος δόσεων να ρυθμίζονται έως και σε σαράντα οκτώ (48) ισόποσες μηνιαίες δόσεις και πάντως όχι πέρ…

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ. Ψηφίστηκε ο νόμος S510 στην Αμερική που απαγορεύει την οικιακή κηπουρική.

Εικόνα
16/04/2013
Ερχεται και στην ΕΥΡΩΠΗ ;
Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικρο καλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια. 
Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες. Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους.
(1) Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑΎστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους…

Τα «συν»και τα «πλην» της νέας ρύθμισης για τα χρέη - «Tσουχτερό» το νέο επιτόκιο για την εξόφληση της οφειλής 8,75% - Ενσωματώνονται στο ποσό και οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής

Ευνοϊκή ως προς τον αριθμό των δόσεων και δυσμενέστερη στο καθεστώς των όρων (επιτόκιο, κεφαλαιοποίηση προσαυξήσεων κλπ.) είναι η νέα ρύθμιση χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Μόνο το επιτόκιο με το οποίο θα επιβαρύνονται σε ετήσια βάση οι οφειλέτες αυτών των ποσών φθάνει στο 8,75% έναντι «καπέλου» 0,7% το μήνα ή 8,4% το χρόνο που θα πλήρωναν με την πάγια ρύθμιση που «τρέχει» ήδη στις Εφορίες - αλλά μειονεκτεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων.
Το «τσουχτερό» επιτόκιο δεν είναι το μόνο αρνητικό της νέας ρύθμισης από την οποία η κυβέρνησης προσδοκά εισπράξεις 1,6 δις. δις. ευρώ για το 2013.
Στα «πλην» εντάσσεται και το γεγονός ότι στη νέα ρύθμιση οι προσαυξήσεις έχουν ενσωματωθεί στο ποσό της οφειλής. Στις ρυθμίσεις που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα το υπουργείο Οικονομικών τα ποσά των προσαυξήσεων ήταν μειωμένα έως και 30%, και ήταν ένα από τα κίνητρα που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον προκειμένου να μπει μεγαλύ…

21 απαντήσεις για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στα στεγαστικά δάνεια

Με δύο κύρια σημεία, που χρήζουν νομοθετικής αποσαφήνισης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε τον κορμό του προγράμματος διευκολύνσεως των ενήμερων οφειλετών που έχουν ενυπόθηκα δάνεια στην κύρια κατοικία τους.

Το πρώτο θολό σημείο έχει να κάνει με μία από τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα που είναι η αντικειμενική αξία του ακινήτου. Αυτή είναι 180.000 ευρώ και συνολικά για να μπει κάποιος στη ρύθμιση δεν θα πρέπει να έχει ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Ένα ερώτημα που γεννάται είναι τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος μπαίνει στο πρόγραμμα με τις προαναφερόμενες αξίες, αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα αυτές αυξηθούν. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με βάση τις σημερινές ανακοινώσεις η τράπεζα θα έχει το δικαίωμα να θέσει τον δανειολήπτη εκτός ρύθμισης.

Το δεύτερο θέμα που ανακύπτει είναι στην περίπτωση που η κατοικία έχει αποκτηθεί από το ένα από τα δύο κύρια μέλη της οικογένειας πριν το γάμο τους και αυτή είναι στο όνομά…

Μέχρι τέλους η μάχη για τις Κυριακές, λένε οι έμποροι

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να υποστηρίζει κάποιος ότι το άνοιγμα της Κυριακής θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όταν έχουν κλείσει το 2012 36.000 επιχειρήσεις και περισσότερες από 2.000 μεγάλες εμπορικές έχουν ήδη μπει στο άρθρο 99. Τα επιχειρήματα αναφορικά με την ενίσχυση της απασχόλησης και την τόνωση της κατανάλωσης στην περίπτωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές είναι παντελώς αδύναμα και περιορίζονται σε πειραματισμούς που δεν αποδέχεται πλέον η ελληνική αγορά».
Όπως είπε ο κ. Κορκίδης η πρόταση της ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων είναι δύο Κυριακές το μήνα Δεκέμβριο, προ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και δύο Κυριακές, μία πριν το Πάσχα και μία με απόφαση του Τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.
Ορισμένοι εμπορικοί σύλλογοι έχουν προτείνει τρεις Κυριακές κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και τρεις με απόφαση των Τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.
«Ειλικρινά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον λόγο για τον οποίο το …
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *