Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 21, 2013

«Δημήτρια 2013» από 2-5 Αυγούστου στο Σαγκρί της Νάξου

Εικόνα
Νάξος 
Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, παλαιών αντικειμένων, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ξεναγήσεις και θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνουν τα φετινά «Δημήτρια» που θα γίνουν 2-5 Αυγούστου στο Σαγκρί της Νάξου.
Πρόκειται για την 2η έκθεση αγροτουρισμού που σκοπό έχει μέσα από τις εκδηλώσεις οι άνθρωποι να γνωρίσουν τη Νάξο με έναν διαφορετικό τρόπο, από τα προϊόντα που παράγει η γη, μέσα από παραδοσιακές δραστηριότητες, όπως τυροκόμηση, κέντημα, καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών.
Το 1978 για πρώτη φορά ο αγροτικός σύλλογος Σαγκρίου Νάξου και ο πολιτιστικός - εξωραϊστικός σύλλογος Σαγκριωτών Αθήνας «Η Πρόοδος» εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το 1ο Ναξιακό Φεστιβάλ.
Διαρκούσε 20 μέρες και περιελάμβανε το «στόλισμα» της Ιεράς Μονής του Αγίου Ελευθερίου, στο Σαγκρί της Νάξου, με αντικείμενα που αφορούσαν την αγροτική ζωή και το παραδοσιακό αγροτικό σπίτι των Ναξίων.
Ο πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Σαγκρίου Νάξου Π.Ν.Ο.Ε.Σ (Πρωτοβουλίες νέων ομαδικού εθελοντισμού Σ…

Διάσωση της Ελλάδας: 77% απορροφήθηκε από τον χρηματοοικονομικό τομέα

Εικόνα
Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Attac η πολιτική της ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης σώζει τις τράπεζες, όχι τους ανθρώπους.
Από τον Μάρτιο του 2010 η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχουν ορίσει 23 δόσεις συνολικά 206,9 δισ. ευρώ για τη λεγόμενη «ελληνική διάσωση». Δεν έχουν, όμως, παρουσιάσει σχεδόν κανένα έγγραφο που να τεκμηριώνει πώς ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος. Για το λόγο αυτό, η οργάνωση ATTAC Αυστρίας διεξήγαγε σχετική έρευνα. Τουλάχιστον 77% των χρημάτων της διάσωσης μπορεί να αποδοθεί άμεσα ή έμμεσα στο χρηματοοικονομικό τομέα.
Τα αποτελέσματα αναλυτικά:
58,2 δισ. ευρώ (28,13%) χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών· αντί να αναδιαρθρωθεί ο υπερμεγέθης και ετοιμοθάνατος τομέας με βιώσιμο τρόπο και να πληρώσουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών τις ζημιές τους.
101,331 δισ. ευρώ (48,98%) διατέθηκαν στους πιστωτές του ελληνικού κράτους. Από αυτά, 55,44 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθη…

Τέρμα το δωρεάν Facebook ;

Εικόνα
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το Facebook, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει συγκεντρώσει πάνω από...1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς και έχει εισάγει πολλές καινοτομίες στο πεδίο της διαδικτυακής επικοινωνίας, ετοιμάζεται να κάνει άλλη μία κίνηση ματ. Δε θα τη χαρακτηρίζαμε και τόσο χαρμόσυνη την είδηση αυτή όμως... Τον τελευταίο καιρό η σελίδα προχωρά σε ανανέωση του layout της, η οποία μας έρχεται μαζί με ένα ωραιότατο δωράκι. Από τις αρχές του ερχόμενου Σεπτέμβρη ( 01/09/2013 συγκεκριμένα ) η δημιουργία καινούριου προφίλ ή η διατήρηση του ήδη υπάρχοντος θα κοστίζει 5 $ Η.Π.Α ( 3,8 € δηλαδή με βάση τις ισχύουσες ισοτιμίες). Το ακόμη χειρότερο βέβαια είναι ότι δεν έχει διασαφηνισθεί ακόμα αν η χρέωση αυτή είναι για απεριόριστο χρόνο ή είναι μια μορφή ετήσιας ή ακόμα και μηνιαίας συνδρομής που θα καλούνται οι χρήστες να καταβάλλουν ανά τακτά διαστήματα ως αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες του Facebook. Αρκετά μεγάλη παράλειψη αν σκεφτεί κανεί…

Ετοιμαστείτε για ομοβροντία λουκέτων, ή επανεκκίνηση

Εικόνα
Του Αγη Βερούτη 
Είναι κοινή γνώση σε όλη την υφήλιο, η πρωταρχική συμβολή των μικρών (ούτε καν μεσαίων) επιχειρήσεων, στην οικονομική ευρωστία όλων αναπτυγμένων οικονομιών. Για παράδειγμα, στην Αμερικανική οικονομία, στη χώρα με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση γιγαντιαίων πολυεθνικών επιχειρήσεων, αναγνωρίζουν (http://www.entrepreneur.com/article/227007) ότι το 64% των νέων θέσεων εργασίας δημιουργούνται από τις μικρές επιχειρήσεις με 1-49 υπαλλήλους. Το άλλο 36% δημιουργείται από όλες τις υπόλοιπες μεσαίες (50-249 εργαζόμενους) και μεγάλες (>250 εργαζόμενους) επιχειρήσεις.

Εξ αυτών (των μικρών επαναλαμβάνω) επιχειρήσεων το 31% έχει μόνο ένα εργαζόμενο: τον ιδιοκτήτη, ενώ ο μέσος αριθμός απασχολούμενων για όλες τις μικρές Αμερικανικές επιχειρήσεις είναι 3 άτομα, μαζί με τον ιδιοκτήτη, με μέσο ετήσιο τζίρο $182.700 (περί τα 140.000 ευρώ ή λιγότερο από 47.000 ευρώ ανά άτομο κατά μέσον όρο).

Το 98% των εξαγωγέων της Αμερικής είναι μικρές επιχειρήσεις, που διαχειρίζονται το 33% εκ…

Αντίο Google Reader

Εικόνα
Παρότι το υπογράφει η Google, πολλοί δεν το ξέρουν καν, γιατί ίσως θεωρούν ότι η χρήση του συνιστά και «βαθιά γνώση» του Internet. Όμως το Google Reader, το οποίο η μηχανή αναζήτησης αποφάσισε να «κατεβάσει» μόνιμα καθώς, κατά τα λεγόμενά της, δεν είχε αρκετό κόσμο ώστε να δικαιολογεί τη συνέχισή του (μ’ άλλα λόγια, το κόστος να απασχολούνται κάποιοι υπάλληλοι για να το συντηρούν και να το εξελίσσουν) ήταν από τα πιο στενάχωρα πράγματα που έχω ακούσει τελευταία. Επειδή δείχνει ότι όλο και λιγότεροι χρήστες αξιοποιούν το υπέρτατο αγαθό τους, δηλαδή το φιλτράρισμα των πληροφοριών και το customization αναλόγως των αναγκών τους.
Για να εξηγηθώ σε όσους δεν το ξέρουν: το Google Reader ήταν ένας «news aggregator» δηλαδή ένα site-υπηρεσία η οποία συγκεντρώνει σε μια σελίδα τις ανανεώσεις από διάφορα sites που της ζητάμε. Τα sites αυτά μπορεί να είναι blog, ειδησεογραφικά sites ή οτιδήποτε άλλο και οι aggregators μας βοηθάνε να βάλουμε το περιεχόμενό τους σε τάξη και να μπορούμ…

Σαμαράς: Αφήνει μούσι Λίνκολν για να εντυπωσιάσει τον Obama!

Εικόνα
ΤΟΥ  Νίκου Ζαχαριάδη

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Αντώνη Σαμαρά και του επικοινωνιακού επιτελείου του, εν όψει της συνάντησης με τον Μπάρακ Ομπάμα, καθώς απομένει λιγότερος από ένας μήνας για να μεγαλώσει το μούσι ώστε να είναι όλα έτοιμα...Την ιδέα να εμφανιστεί μπροστά στον Αμερικανό πρόεδρο θυμίζοντας τον Αβραάμ Λίνκολν, προκειμένου να τον εντυπωσιάσει και να του δείξει πόσο σέβεται την Αμερική, φαίνεται να υιοθετεί ο έλληνας πρωθυπουργός, ύστερα από προτροπή των συμβούλων του. Ταυτόχρονα, ο Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να τιμήσει τον πρώτο έγχρωμο πρόεδρο, κάνει εντατικό σολάριουμ, ώστε να αρχίσει το χρώμα του δέρματός του να προσεγγίζει αυτό του αμερικανού προέδρου, έτσι ώστε να πολλαπλασιαστούν ακόμα περισσότερο τα κοινά τους στοιχεία.
Μάλιστα, σύμβουλοί του, προτείνουν στον έλληνα πρωθυπουργό να αναφέρει στη συζήτηση και τον μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο, ώστε να σπάσει ο πάγος και να δείξει πως δεν είναι ρατσιστής, αφού δεν έχει πρόβλημα με τους έγχρωμους…

Το πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2013 του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Εικόνα
Εκδηλώσεις ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ
Καλοκαίρι 2013
ΙΟΥΝΙΟΣ
22 Ιουνίου – 24 Ιουνίου: Παγκυκλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου.
Σάββατο 22 Ιουνίου, Κουφονήσι: «Γιορτή Ψαρά».
Συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο Κουφονησίων «Κέρος».
Σάββατο 22 Ιουνίου (απόγευμα) και Κυριακή 23 Ιουνίου (πρωί), Καλόξυλος: Εορτή της Αγίας Τριάδος.
Συνδιοργάνωση με τον Εξωραϊστικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας.
Δευτέρα 24 Ιουνίου,  22:30, Παραλία Νάξου: Ναξιώτικη μουσικοχορευτική βραδιά.
ΙΟΥΛΙΟΣ
Κυριακή 7 Ιουλίου,  21:00, Φιλώτι (Χώρος Εκδηλώσεων ΕΠΑΛ):  Παιδική Θεατρική Παράσταση «Το  Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας».

Δυο λόγια για τα γουναράδικα. Μια πολύ καλή ανάλυση από τον Νίκο Σαραντάκο.

Εικόνα
Αρκετός θόρυβος έγινε στο Διαδίκτυο τις προάλλες για τη φράση “Ραντεβού στα γουναράδικα”, που χρησιμοποίησε προχτές σε αγόρευσή του στη Βουλή ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.Παίρνω κι εγώ την αφορμή να γράψω δυο λόγια, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, μια και το θέμα αγγίζει τη φρασεολογία, που είναι ένα από τα κατεξοχήν ενδιαφέροντα του ιστολογίου, παρόλο που βρίσκομαι σε εξοχικό περιβάλλον και δεν έχω πρόχειρα τα βιβλία μου.Καταρχάς, τι ακριβώς ειπώθηκε στην αγόρευση. Υπάρχει ένα βιντεάκι που παρουσιάζει το επίμαχο σημείο:

Οπότε μπορούμε να το ακούσουμε, και η εξής μεταγραφή της αγόρευσης:

“Είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε ξανά αυτόν τον κύκλο που έσπασε το σάπιο πολιτικό σας σύστημα: από το λαό στη Βουλή και ξανά στο λαό. Είμαστε έξω και ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, που δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν έχουν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. [...] Όλοι αυ…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *