Με έναν ακόμη επικεφαλής μεγάλης θρησκείας θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει επίσημη συνάντηση με τον ηγέτη του Θιβετιανού Βουδισμού, τον 14ο Δαλάι Λάμα ή κατά κόσμον Τενζίν Γκιάτσο. Είναι η πρώτη συνάντηση ηγέτη κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς με τον ύψιστο φορέα της πνευματικής σοφίας του Θιβέτ αλλά και η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις ιδέες του σε θιβετιανό μοναχό.
Στην ατζέντα της συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με την δέκατη τέταρτη μετενσάρκωση του Βούδα βρίσκονται τα θέματα της μετανάστευσης, της διεθνούς φτώχειας, οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι εκμάθησης πολεμικών τεχνών, διάφορες τεχνικές παρασκευής τσαγιού, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για
την καταπολέμηση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και ο βουδιστικός τρόπος αντιμετώπισης της πιασμένης παραμάνας στο τάβλι και άλλων κρίσιμων όσο και δυσχερών καταστάσεων.
Ακόμη, πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν πως στο περιθώριο της συνάντησης οι δύο άνδρες κατά πάση πιθανότητα θα αναμετρηθούν σε φιλικό αγώνα κουνγκ φου, κίνηση η οποία όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου «εμπεριέχει πολλαπλούς συμβολισμούς».
Η συζήτηση αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και οι δύο πλευρές προτίθενται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για τους δικούς τους λόγους, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενισχύσει το διεθνές προφίλ του και να εμφανιστεί ως ανερχόμενος ηγέτης της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και ο Δαλάι Λάμα για να εξασκήσει τα αγγλικά του.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση θα λάβει χώρα μόλις δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βατικανό αλλά και λίγο καιρό πριν την προγραμματισμένη συνεύρεση στο Νεπάλ του θρησκευτικού και πολιτικού ηγέτη του Θιβέτ με την μετενσάρκωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου.
Τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να συνοδεύσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης αλλά και ο Δ. Στρατούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο «Κουλούρι» εξέφρασε τον ενθουσιασμό του. «Πάντα ήθελα να ανέβω στα Ιμαλάια» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, προτού αποχωρήσει κατευθυνόμενος προς το κοντινότερο κουρείο για να ξυρίσει το κεφάλι του.

ΑΠΟ - ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ