Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτεμβρίου 28, 2014

Οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά και σύρματα στα χέρια σας. Στο λαιμό σας. Οι φίλοι μου». - 21 χρόνια χωρίς τη θλιμμένη ποιήτρια Κατερίνα Γώγου«

Εικόνα
Εμένα, οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά,
εμένα, οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα»
Κατερίνα Γώγου
Η Κατερίνα Γώγου είναι γνωστή στο ευρύ κοινό από τις ερμηνείες δεύτερων ρόλων σε πολύ δημοφιλείς ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
Ήταν η ατίθαση συμμαθήτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο».
Όταν ο καθηγητής Δημήτρης Παπαμιχαήλ προσπάθησε να ξεσκεπάσει μια ακόμη αταξία των μαθητριών του, η Γώγου ως Λαζάρου του απάντησε: «πρόσεχα την Πολυχρονοπούλου, που πρόσεχε την Ξανθοπούλου, που μίλαγε με τη Γιαδικιάρογλου».
Ήταν η αεικίνητη αδελφή της Τζένης Καρέζη στην ταινία «Μια τρελή, τρελή οικογένεια», που χόρευε ασταμάτητα στο πλευρό του Τζανετάκου.
Ήταν και η τσαχπίνα υπηρέτρια της Ελενίτσας, Μάρως Κοντού στο «η δε γυνή να φοβήται τον άντρα», που έτρεχε στο πλευρό της κυρίας της ψάχνοντας αγχωμένη «βελόνα και κλωστή» για να ράψει το κουμπί του αυστηρού αφεντικού της.
Η Κατερίνα Γώγου όμως, όπως λένε όσοι τη…

Πρόγραμματα της ΕΣΕΕ - «Υπηρεσίες Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων» & "Δικηγόρος του Εμπόρου"

Εικόνα
Η ΕΣΕΕ σε αναζήτηση παροχής περισσότερων υπηρεσιών προς τον πληττόμενο από την κρίση έμπορο/επιχειρηματία, ιδιαίτερα μετά την πολύ επιτυχημένη δράση της ΥπηρεσίαςΥποστήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων,* έχει προχωρήσει σε επαφές με τον«Συνήγορο του Πολίτη», προκειμένου να δημιουργηθεί είτε ως αυτοτελής αρχή, είτε ως τμήμα του «Συνηγόρου του Πολίτη», ο «Συνήγορος του Επιχειρηματία».   Στις αρμοδιότητες αυτής της πρωτοβουλίας, έχουμε προτείνει να είναι η παροχή οδηγιών προς τους επιχειρηματίες, όχι μόνο σε σχέση με τις επαφές και συναλλαγές τους προς το κράτος αλλά και για τις ιδιωτικές τους διαφορές.  
Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και η ίδρυση του νέου φορέα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε να δημιουργήσει τον «Δικηγόρο του Εμπόρου», όπου η νομική μας υπηρεσία θα προσφέρει κατευθυντήριες οδηγίες προς τους εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Συγκεκριμένα, η νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας:

Συνάντηση και φιλικό αγώνα κουνγκ φου με τον Δαλάι Λάμα έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας

Εικόνα
Με έναν ακόμη επικεφαλής μεγάλης θρησκείας θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει επίσημη συνάντηση με τον ηγέτη του Θιβετιανού Βουδισμού, τον 14ο Δαλάι Λάμα ή κατά κόσμον Τενζίν Γκιάτσο. Είναι η πρώτη συνάντηση ηγέτη κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς με τον ύψιστο φορέα της πνευματικής σοφίας του Θιβέτ αλλά και η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις ιδέες του σε θιβετιανό μοναχό.
Στην ατζέντα της συζήτησης του Αλέξη Τσίπρα με την δέκατη τέταρτη μετενσάρκωση του Βούδα βρίσκονται τα θέματα της μετανάστευσης, της διεθνούς φτώχειας, οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι εκμάθησης πολεμικών τεχνών, διάφορες τεχνικές παρασκευής τσαγιού, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για

Νέο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών

Εικόνα
Νέο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών
Στην έναρξη του νέου προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, προχωρά ο ΟΑΕΔ μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Το πρόγραμμα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:

1)Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
2)Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της
οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
3)Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
4)Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι
ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
5)Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του
προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό
διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερ…

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έως 916 ευρώ - Ποιοι το δικαιούνται -ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Εικόνα
Την 01/10/2014 ξεκινά ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων, που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 όπως ισχύει. Η λήξη υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος ορίζεται η 01/12/2014.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 
 Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω  επαγγέλματα.
Συγκεκριμένα αυτά του  οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *