Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Γιατί θα μας… ξενο-κρατήσουν στο ευρώ, με νύχια και με δόντια!

Κώστας Μαρδάς
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα! Το φάντασμα της εξόδου από το ευρώ… Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της… ΠΑΣΟΚΟ-ΝΟΥΔΟΥ, με κύριο εκφραστή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναγγέλλει σε όλο τον κόσμο ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα αθετήσει το μνημόνιο (από το οποίο όμως θέλει να μας βγάλει η γαλαζοπράσινη συγκυβέρνηση), συνεπάγεται αυτόματα τη χρεοκοπία. Και –άρα– την έξοδό μας από το ευρώ.
Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω: Οι δανειστές μας δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην αποπομπή της χώρας από το ευρώ, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από τις ιδρυτικές συνθήκες, αλλά γιατί –απλούστατα– δεν είναι ανόητοι. Και δεν είναι ανόητοι, διότι η αποσκίρτηση της Ελλάδας από την αλυσίδα της ευρωζώνης θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυσή της, με παράλληλη μετάδοση της κρίσης σε όλα τα χρηματιστήρια της υφηλίου και εξακόντιση της «φωτιάς» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γεγονός το οποίο θα σημάνει την ανάφλεξη του παγκόσμιου καπιταλισμού.
Η Ελλάδα συνιστά ακόμη συστημικό κίνδυνο. Παρά την επιτήδεια μεταφορά του περίπου 80% των ομολόγων μας από τα χέρια των

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ζήτω η… “αποσταθεροποίηση”! - ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

sta
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 30 -12 -2014

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα διεξαχθούν με μια λέξη να δεσπόζει στην πορεία προς τις κάλπες: «Σταθερότητα». Η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δεκανίκια τους θα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του θα επιδιώξει να αντιστρέψει την κατηγορία και να αναδειχτεί εκείνος ως «εγγυητής της σταθερότητας».
Ας δούμε, όμως, ποιο είναι το πλαίσιο, ποιοι είναι οι πυλώνες αυτής της «σταθερότητας»:
  • Είναι η ΕΕ των 30 εκατομμυρίων ανέργων και των 100 εκατομμυρίων φτωχών. Η ΕΕ στο εσωτερικό της οποίας τα πλεονάσματα της Γερμανίας – κατά δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ – είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας. Είναι η ΕΕ του κυρίου «καλό κουράγιο Έλληνες» Ολι Ρεν και του μετρ της φοροαποφυγής πολυεθνικών πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και νυν προέδρου της Κομισιόν κ.Γιούνγκερ.
  • Είναι η ΕΚΤ του κ.Ντράγκι, δηλαδή του πρώην αντιπροέδρου του ευαγούς ιδρύματος της «Goldman Sachs». Η ΕΚΤ που ακόμα και τώρα παίζει με τα

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι ημερομηνίες με τις «λυπητερές» του ΟΑΕΕ – Πότε θα πληρώσετε εισφορές το 2015 - «Εφιάλτης» από κατασχέσεις το Νοέμβριο- Ακολουθεί τσουνάμι - αν εκλεγεί Πρόεδρος - απ΄το ΚΕΑΟ

korakia_2Ενδεικτικά του «τι μας έχουν για μετά»… εάν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) και συνεχιστεί η εφαρμοζόμενη πολιτική, είναι τα στοιχεία του ΚΕΑΟ για, φέτος, το Νοέμβριο. Μέσα σε ένα μήνα πραγματοποιήθηκαν 2.574 κατασχέσεις ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμοί και πτωχεύσεις. Εάν, δε, η μνημονιακή πολιτική δεν σταματήσει, η επόμενη μέρα θα είναι ακόμη χειρότερη.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΙΚΑ, το Νοέμβριο από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών ( ΚΕΑΟ ) πραγματοποιήθηκαν:
2.223 κατασχέσεις εις χείρας τρίτου,
192 παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων/κινητών
107 κατασχέσεις ακινήτων,
6 κατασχέσεις κινητών,
45 αναγγελίες σε πλειστηριασμούς και
1 αναγγελία σε πτώχευση – εκκαθάριση.
Όπως αναφέρουν στελέχη ασφαλιστικών ταμείων, για τους οφειλέτες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (όπως ΙΚΑ και ΟΑΕΕ) η επόμενη μέρα, εάν εκλεγεί ΠτΔ, θα είναι ακόμη χειρότερη. «Βάση των μνημονιακών όρων, το 2015 θα ακολουθήσει “τσουνάμι” κατασχέσεων και πλειστηριασμών» τονίζουν χαρακτηριστικά, με την ευχή να μπαίνει ένα τέλος σε αυτό τον «εφιάλτη».

Οι ημερομηνίες βεβαίωσης και εμπρόθεσμης καταβολής του έτους 2015 ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ( ΟΑΕΕ ). Φυσικά, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο «αργός θάνατος» για τους ασφαλισμένους και τους «εγκλωβισμένους» στον ΟΑΕΕ θα συνεχιστεί και το 2015 και το 2016, και… και… εάν δεν μπει «φρένο» στην

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΤ έτοιμα να σπάσουν την απεργία στον κλάδο του βιβλίου - Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Παρεμβάσεις σήμερα το πρωί έξω από τα βιβλιοπωλεία Ιανός και Παπασωτηρίου.
Φωτογραφίες: @dromografos2
28 -12-14
«Η συνέχιση και το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπως άλλωστε και του αγώνα ενάντια στη συνολική επίθεση που ως εργαζόμενοι δεχόμαστε, είναι στο χέρι όλων μας, όλων των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα, όλων των συναδέλφων μας, όλου του κόσμου του αγώνα»
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Στο πλαίσιο του συνολικού αγώνα μας για την προάσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας, τα τελευταία χρόνια και με ιδιαίτερη ένταση το 2014 έχουμε δώσει μια σειρά από μεγάλες

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...