Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου,η αίτηση πτώχευσης της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. και ο Παναθηναϊκος - του Γιωργου Φλωρα

Στις 29/5/2013 επρόκειτο να δικαστεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. που κατέθεσε η εκδοτική εταιρεία NEW LITERA Α.Ε., εκδότης ξενόγλωσσων βιβλίων (διάδοχος της Ι. Μπουκουβάλας Α.Ε.). Το δικαστήριο ανεβλήθη, λόγω ωραρίου, για τις 8/1/2014.
Την αίτηση κατέθεσε η εκδοτική εταιρεία NEW LITERA Α.Ε. - Μπουκουβάλας διότι, όπως ισχυρίζεται, η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. της οφείλει ποσό 563.243€ από αγορές ξενόγλωσσων βιβλίων.
Η εκδοτική εταιρεία Μπουκουβάλας είχε επί σειρά ετών αποκλειστικότητα στην ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. και τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τους παράνομους όρους που είχε στις συμβάσεις με αυτήν. Πρόσφατα σε ποινικό δικαστήριο για τα παράνομα συμβόλαια οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εκδοτικής εταιρείας Μπουκουβάλας αθωώθηκαν από τις ποινικές ευθύνες.
Το παράξενο στο συγκεκριμένο ποινικό δικαστήριο είναι ότι παρουσιάστηκαν από την εκδοτική Μπουκουβάλας δύο διαφορετικά συμβόλαια ανάμεσα στην ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. και σε αυτήν για την αποκλειστική συμφωνία του έτους 2007. Δυο συμβόλαια για το ίδιο έτος, υπογεγραμμένα ακριβώς την ίδια ημερομηνία, αλλά με διαφορετικούς υπογράφοντες από την εταιρεία ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε., σαν να υπήρξε κάποια διαφορετική συνεννόηση ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Επίσης ενδιαφέρον είναι το ότι ενώ η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. έχει διακόψει οριστικά τις εργασίες της, ενώ οφείλει ένα τεράστιο πρόστιμο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (εκτός αν δικαιωθεί στο ΣτΕ), ενώ οφείλει σημαντικά ποσά στους εργαζομένους της, ενώ οφείλει σημαντικά ποσά στους προμηθευτές της, η εκδοτική Μπουκουβάλας έσπευσε να την κηρύξει σε πτώχευση. Με δεδομένο ότι τα ακίνητα της ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ είναι δεσμευμένα, τα εμπορεύματά της έχουν απαξιωθεί πλήρως, όλοι οι εμπλεκόμενοι αναρωτιούνται τι όφελος μπορεί να έχει η εκδοτική εταιρεία που προφανώς θα δώσει τις σχετικές εξηγήσεις στο δικαστήριο.
Στην δίκη έκαναν πρόσθετη παρέμβαση δεκάδες εργαζόμενοι της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. που έμειναν ξεκρέμαστοι αφού το ΔΣ της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. τους κατέβαλε τις
τρέχουσες αμοιβές τους στα μέσα Οκτωβρίου 2012 και αμέσως παραιτήθηκε αφήνοντας την εταιρεία ακυβέρνητη.

Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

Διαβάζοντας την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η NEW LITERA Α.Ε. κατά της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. διαπιστώνουμε ότι οι 420.000€ που οφείλει η ΑΠΟΛΛΩΝ στην Μπουκουβάλας αγοράστηκαν από την ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. από τις 4/1/2012 έως τις 22/3/2012. Δηλαδή σε μια τελείως νεκρή εποχή για το ξενόγλωσσο βιβλίο. Τα τιμολόγια της Μπουκουβάλας με ημερομηνία 4/1/2012 (αμέσως με την αρχή του νέου έτους) είναι όλα χειρόγραφα (χωρίς σήμανση που έχουν τα μηχανογραφημένα τιμολόγια, άρα χωρίς βεβαία ημερομηνία έκδοσης), όλα έχουν παραληφθεί από τις εγκαταστάσεις της Μπουκουβάλας με αυτοκίνητα της ΑΠΟΛΛΩΝ, σε κανένα τιμολόγιο δεν αναγράφεται ο αριθμός αυτοκινήτου που τα παρέλαβε και όλα έχουν συγκεκριμένη υπογραφή εκ μέρους της ΑΠΟΛΛΩΝ (όχι ονοματεπώνυμο) που ομοιάζει με υπογραφή ανώτατου διοικητικού της στελέχους. Σαν το ανώτατο διοικητικό στέλεχος να πήγε ο ίδιος με το αυτοκίνητο για να παραλάβει τα βιβλία, στις 4/1/2012!!!
Επίσης όλα τα τιμολόγια είναι με πίστωση και πολλά από τα τιμολόγια αναγράφουν ως τόπο αποστολής τις αποθήκες της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Μαυροκορδάτου (Αθήνα).
Το δε περιεχόμενο των τιμολογίων είναι επίσης παράξενο αφού περιλαμβάνει βιβλία που οι ετήσιες πωλήσεις τους είναι εκπληκτικά μειωμένες συνολικά (παλιές εκδόσεις), η ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. όμως έκρινε εύλογο να αγοράσει τεράστιες ποσότητες, στις αρχές του 2012 και να δεσμευθεί ότι θα τα πληρώσει σε 120 ημέρες από την αγορά τους, δηλαδή τον μήνα Μάιο (με εμπορική σύμβαση όπως ισχυρίζεται η Μπουκουβάλας). Και μάλιστα ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, αγόρασε τα βιβλία στα πλαίσια της καλής πίστης.
Η Μπουκουβάλας, παρότι δεν εισέπραξε τα οφειλόμενα χρήματα τον Μάιο του 2012, πούλησε στην ΑΠΟΛΛΩΝ ακόμα 140.000€ βιβλία το καλοκαίρι του 2012 και πάλι χωρίς να λάβει επιταγές.
Διαβάζοντας τον ισολογισμό της NEW LITERA Α.Ε. για το 2011 διαπιστώνουμε ότι το έτος αυτό πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις 544.153€. Δηλαδή το 2012 που οι πωλήσεις, ήταν σημαντικά μειωμένες για όλο τον κλάδο, η Μπουκουβάλας (NEW LITERA) κατάφερε να πουλήσει στην ΑΠΟΛΛΩΝ 563.000€ βιβλία, που προστιθέμενα στα βιβλία που πούλησε, προφανώς, σε άλλους διακινητές, σημαίνει ότι αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις της!!
Είναι βέβαιο ότι στο δικαστήριο θα απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά που υπάρχουν και η Μπουκουβάλας θα καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια των συναλλαγών της με την ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

Το δικόγραφο της NEW LITERA το υπογράφει ο δικηγόρος Αθηνών κ. Γιώργος Στράτος, Σταδίου 10 και Ομήρου 4. Στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με το επώνυμο Στράτος εμφανίζεται μόνο ένα όνομα, ο Στράτος Γεώργιος Σταδίου 10 και Ομήρου 4, υποθέτουμε ότι είναι το ίδιο πρόσωπο (με την επιφύλαξη να πρόκειται περί διαφορετικών προσώπων).
Στο διαδίκτυο ο κ. Στράτος Γεώργιος δικηγόρος Αθηνών συμπίπτει με το επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, επί εποχής Βαρδινογιάννη. Αντιλαμβανόμαστε από τις δημοσιεύσεις ότι ο εν λόγω κ. Στράτος είναι δικηγόρος του Βαρδινογιάννη, μάλιστα σε ένα δημοσίευμα για τον ποδοσφαιριστή Κατίδη τον χαρακτηρίζουν ως Αεκτζή, άρα συμπεραίνουμε ότι στο συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ήταν ως δικηγόρος της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Για ένα χρονικό διάστημα ήταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αφού κατά τρομερή σύμπτωση το επί 10 χρόνια μέλος του ΔΣ και ιδιοκτήτης της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. κ. Βασίλης Κέρτσικωφ είχε συνήγορο τον Τζόνι Βεκρή, δικηγόρο και προσωπικό φίλο του Βαρδινογιάννη και αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Επίσης στα ποινικά δικαστήρια για την υπόθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα μέλη του ΔΣ της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. Βασίλης Κέρτσικωφ και Αρίστος Δοξιάδης έχουν ως συνήγορο τον κ. Παπαδιαμάντη, εταίρο στο γραφείο Βεκρής Ποταμίτης, δηλαδή στο γραφείο του αποθανόντος δικηγόρου του Βαρδινογιάννη. Αλλά και το άλλο μέλος του ΔΣ της ΑΠΟΛΛΩΝ, ο κ. Παπαλεξίου, είχε συνήγορο από το δικηγορικό γραφείο του κ. Γιαννίδη, ο οποίος εκπροσωπεί σε ποινικό δικαστήριο τον κ. Βαρδινογιάννη.
Κατά συνέπεια, προφανώς, οι συνήγοροι του ιδιοκτήτη και μέλους του ΔΣ της ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. αλλά και της Μπουκουβάλας στην αίτηση πτώχευσης κατά της ΑΠΟΛΛΩΝ σχετίζονται με τον Βαρδινογιάννη και ήταν μέλη στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Μάλλον πρόκειται περί συμπτώσεως γιατί είναι απίθανο να σχετίζονται μεταξύ τους οι δικηγόροι λόγω σύγκρουσης συμφερόντων.

Φλωράς Γιώργος

5 σχόλια:

  1. τι σημαινει οτι τα ακίνητα της ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ είναι δεσμευμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με όσους έχουν φάει φέσια από την ΑΠΟΛΛΩΝ και θα φορολογηθούν κι από πάνω, τι γίνεται; Ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν πρωην εργαζομενος της εν λογω εταιριας ειμαστε ηδη σε δικαστικο αγωνα για τα αυτονοητα!!!Θα κανουμε οτι μπορουμε για να γινει γνωστη η συγκεκριμενη υποθεση η οποια εχει πολλα παρακλαδια και παρα πολλους εμπλεκομενους κονως λαμογια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ.ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ.ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι αποθήκες ΔΕΝ έχουν αδιάσει. Το εμπόρευμα εκποιείτε ακόμη και σήμερα και τα βιβλία/εμπόρευμα κατευθύνονται προς διάφορα παζάρια κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...