Στα 500 ευρώ το όριο ανάληψης από τα ATM της Μυκόνου

Mykonos+kleistes+trapezes-capital+control-bank+holiday-mykonosticker.com+SAM_4370Μπορεί την τελευταία εβδομάδα τα capital controls να έχουν επιβάλλει ως μέγιστο όριο ανάληψης από τα ATM τα 60 ευρώ, φαίνεται ωστόσο πως στη Μύκονο η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές κατευθείαν από τα Ματογιάννια, στο νησί των ανέμων το όριο ανάληψης χρημάτων από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ, υπό την σιωπηρή ανοχή της κυβέρνησης. Μάλιστα, κύκλοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο κυκλαδίτικο νησί, διευκρινίζουν πως το όριο αυτό αφορά τους Έλληνες πολίτες και όχι τους τουρίστες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.
Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μυκόνου, Κώστα Κουκά, ο οποίος εξήγησε: «Είναι ηλίου φαεινότερο πως το lifestyle που συντηρεί το jet set της Μυκόνου, δεν είναι δυνατόν να συντηρηθεί με το πενιχρό όριο ανάληψης των 60 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα ορεκτικό στο Nammos. Ζητήσαμε και λάβαμε την αύξηση του ορίου αυτού, στο επίσης ευτελές ποσό των 500 ευρώ, όσο ξοδεύει δηλαδή μια τυπική Δευτέρα ο Πέτρος ο πελαργός. Η κυβέρνηση μάλλον ζητάει από τους Μυκονιάτες επιχειρηματίες να γίνουν κλέφτες».
Ακόμη, ο δήμαρχος της Μυκόνου καθησύχασε τους τουρίστες πως οι κρατήσεις ξαπλώστρας στην Ψαρού, ισχύουν κανονικά, με την προϋπόθεση της ελάχιστης κατανάλωσης των 450 ευρώ από πλευράς τους.
Τέλος, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της αύξησης της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες του νησιού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω ειδικού μηχανισμού, ο οποίος θα φέρει την ονομασία «MykonELA». 

απο .tokoulouri.com

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Χρήσιμες συμβουλές για την αγορά καυσοξύλων με το κυβικό! - τα καυσόξυλα πωλούνται βάζει όγκου και όχι βάσει βάρους.- Πόσα κυβικά είναι ένας τόνος; Πόσα κιλά είναι ένα κυβικό μέτρο;

«Έξυπνη παρακολούθηση» πίσω από τα «έξυπνα τηλέφωνα»

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *