Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Στην προηγούμενη προκήρυξη στις 3 Ιουλίου γράφαμε:

«Το πείραμα της εναλλακτικής διαχείρισης απέτυχε: Ενταφιάστηκε την 20η Φεβρουαρίου με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς». Κατέρρευσε με την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία καταλύοντας το κοινωνικό άσυλο τον Απρίλη. Απογυμνώθηκε με τους 4 νεκρούς εργάτες των Ελληνικών Πετρελαίων στο βωμό της εθνικής ανάπτυξης. Η αμοιβαία επωφελής συμφωνία –που απορρέει από τη λογική «του καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο»- αποδείχτηκε μια φενάκη.

Το αδιέξοδο στα παζάρια με το διεθνές κεφάλαιο δεν αποδεικνύει μόνο το αδίστακτο πρόσωπο του συστήματος αλλά και τις εσωτερικές αντιφάσεις του
πολιτικού σχηματισμού της ανανεωμένης σοσιαλδημοκρατίας που εκπροσωπεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Η μετριοπάθεια, η συγκαταβατικότητα, το δόγμα του «πατάμε σε δυο βάρκες με στόχο να εκμεταλλευτούμε τις αντιθέσεις και θα επιπλεύσουμε» έγιναν φύλλο και φτερό. Έχουμε πόλεμο.

Το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι «καπιταλισμός ή κοινωνική επανάσταση». Το «όχι» στο δημοψήφισμα έχει πολλαπλά μηνύματα και μπορεί να εμπεριέχει αντιφατικές ή και αντιθετικές σημασίες. Μπορεί ακόμα η άρνηση να εγκλωβίζει μια κοινωνική δυναμική, όπως πολλές αρνήσεις που αφομοιώθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε λογικές ανάθεσης, που περιχαρακώθηκαν σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Για μας όμως, το όχι σημαίνει τη συνέχιση των αγώνων ενάντια στην υποτέλεια και την ανθρωποσφαγή που έχουν επιβάλει με τα μνημόνια το ντόπιο και υπερεθνικό κεφάλαιο. Το όχι αφήνει παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται ενάντια στον ορυμαγδό των αβάσταχτων μέτρων που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η όποια κυβέρνηση.

Αντίθετα, το ναι εκφράζει την αγριότητα της φτώχειας και της εξαθλίωσης που υφίστανται σήμερα τα χαμηλότερα στρώματα και συσπειρώνει την άρχουσα τάξη ενάντια στους πληβείους. Ξαφνικά, η βαρβαρότητα της σκληρής λιτότητας, της εξοντωτικής φορολογίας, η διάλυση κάθε προνοιακού μηχανισμού –υγεία, εκπαίδευση κλπ- οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η ανεργία και η επισφάλεια αναβαπτίζονται στην ευρωπαϊκή κολυμβήθρα του Σιλωάμ και αναγορεύονται σε «ευρωπαϊκή» προοπτική την οποία θα πρέπει να επιδιώξουμε!!!»

Η επικράτηση του ΟΧΙ, με συντριπτικό μάλιστα ποσοστό, -κάτω από τις συνθήκες ασφυξίας που διαμόρφωσε, αφενός, η τρομοκρατική προπαγάνδα των μέσων μαζικής εξαπάτησης τα οποία ανήκουν στη συμμορία των αφεντικών στην Ελλάδα, και αφετέρου, με το κλείσιμο των τραπεζών, - κατέδειξε ότι μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν είναι διαθετιμένο να σφαγιαστεί στο βωμό των συμφερόντων. Παρά τους ωμούς εκβιασμούς, το όχι διατράνωσε τη διάθεση των χαμηλών κυρίως στρωμάτων για ρήξη με τα μνημόνια και με τα υπερεθνικά αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Τραπεζών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αντίθετα, η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις ενήργησε σαν να είχε νικήσει το ΝΑΙ. Κουρέλιασε την όποια εμπιστοσύνη της είχαν δείξει όσοι την ψήφισαν το Γενάρη ελπίζοντας ότι η αριστερή διαχείριση θα ήταν διαφορετική από τον ακροδεξιό εσμό του Σαμαρά, αλλά ακόμα χειρότερα, πρόδωσε ευρύτερα στρώματα που πίστεψαν ότι μέσω του δημοψηφίσματος θα ακουγόταν η φωνή τους.

Η κυβέρνηση παραπαίει. Έχασε ταπεινωτικά μια σημαντική μάχη όχι μόνο γιατί είχε απέναντί της τους μαφιόζους του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τους οικονομικούς δολοφόνους της υπερεθνικής ελίτ, αλλά και γιατί μπήκε στις διαπραγματεύσεις ήδη ηττημένη αφού είχε αποδεχτεί ότι έπρεπε με κάθε κόστος να υπογραφτεί μια συμφωνία. Με τους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς της ηγεσίας αλλά και με την ακράδαντη πεποίθησή τους ότι το σύστημα κυριαρχίας και εκμετάλλευσης παίρνει από εξωραϊσμό, οδήγησαν μια ολόκληρη κοινωνία στον εξευτελισμό. Για άλλη μια φορά, οι μηχανισμοί της διαμεσολάβησης δεν υπήρξαν απλώς ανεπαρκείς για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των πολλών, αντίθετα υπέγραψαν ένα επαίσχυντο και απεχθές ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Αν δεν οργανώσουμε άμεσα την αυτοάμυνά μας σαν κοινωνία, με νέους αυτοοργανωμένους δυναμικούς αγώνες και δομές, για να σταθούμε απέναντι στον ορυμαγδό των νέων μέτρων, με απώτερο στόχο την καταστροφή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, τότε θα βιώνουμε μόνο φτώχεια, άγρια εκμετάλλευση και υποταγή.

  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

  • ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ- ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

  • ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...