Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 13, 2016

Συλλογή ειδών για πρόσφυγες-μετανάστες

Εικόνα
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου μαζί με άλλους προχωράμε στην πραγματοποίηση δράσεων στήριξης σε πρόσφυγες και μετανάστες, πάντα στο πλαίσιο της αυτοοργανωμένης αλληλεγγύης. Επιλέγουμε την αυτοοργανωμένη αλληλεγγύη –των από τα κάτω- γιατί επιδιώκουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τους κατατρεγμένους που καταφτάνουν στην επικράτεια, αναγνωρίζοντας την αδικία που τους εξανάγκασε στη φυγή, και όχι για να αντλήσουμε ανθρωπιστική υπεραξία στην πλάτη τους.
Παράλληλα, στεκόμαστε απέναντι από τις άρχουσες τάξεις που με στρατιωτικές -
κατασταλτικές δυνάμεις (NATO, FRONTEX) και φράχτες κλείνουν τα σύνορα χτίζοντας την Ευρώπη φρούριο και αναγνωρίζουμε

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας : Διενέργεια Εθνικού Δημόσιου Διαλόγου Για Το Κυνήγι - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.

Εικόνα
Να τεθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2020 για την οριστική κατάργηση του κυνηγιού ζητά το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, συλλέγοντας υπογραφές γι' αυτό τον λόγο (εδώ) και κοινοποιώντας τα ακόλουθα:
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κου Τσιρώνη, για την διενέργεια Εθνικού Δημόσιου ΔιαλόγουΓια Το Κυνήγι και την ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μεταξύ αυτών και του Ελληνικού Παρατηρητήριου Βιοποικιλότητας όπου με το παρόν έγγραφο, καταθέτουμε τις προτάσεις μας.
Ο δημόσιος αυτός διάλογος ήταν αναγκαίος, ώστε να εξελιχθεί και να αναβαθμιστεί το πλαίσιο (νομικό, κ.α.) γύρω από το κυνήγι, δεδομένου δε και του γεγονότος ότι ακόμη και σήμερα, υπάρχουν εν ενεργεία νομοθεσίας ακόμη και από το 1969.

Θέση μας αποτελεί η ολική κατάργηση του κυνηγιού και δεν θα πάψουμε να το αιτούμαστε και να το επιδιώκουμε από τη συντεταγμένη Πολιτεία. Αποτελεί δε πάγιο αίτημά μας καθώς και αίτημα της κοινωνίας και των πολιτών εν έτη 2016…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *