Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ρώσοι, Γερμανοί και συγγενείς στην... παρέα του Ακη O πρώην υπουργός φέρεται ότι έπαιρνε μίζες μέχρι το 2007

Πολυεθνική εταιρεία μέσω της οποίας διακινούσε και διαχειριζόταν τεράστιες μίζες από την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων είχε συστήσει ο άλλοτε παντοδύναμος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, που συνελήφθη και κρατείται από την περασμένη Τετάρτη.Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του πορίσματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας που φέρνει στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής», στο οποίο αποτυπώνονται οι δαιδαλώδεις διαδρομές του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε για περίπου μία δεκαετία μέσω υπεράκτιων εταιρειών από τη Γερμανία και τη Ρωσία προς την Ελλάδα διά μέσου Ελβετίας, ΗΠΑ και Κύπρου.

Πρόκειται για τις προμήθειες που δόθηκαν για τις αγορές των οπλικών συστημάτων TOR M1 και των υποβρυχίων που αγοράστηκαν κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Αμυνας ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
Το πλέον εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός φέρεται ότι έπαιρνε μίζες μέχρι το 2007 τουλάχιστον, παρότι είχε πάψει να είναι υπουργός από το 2004! Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα της Εισαγγελίας, «... η δε τελευταία καταβολή με την οποία και ολοκληρώθηκε η τέλεση του εγκλήματος έλαβε χώρα τουλάχιστον την 27-9-2007 και τούτο διά τη διευκόλυνση της εταιρείας FERROSTAL, προκειμένου να αναλάβει η τελευταία το έργο της παραγγελίας τριών νέων υποβρυχίων για το ελληνικό Δημόσιο, λαμβάνοντας για τον εαυτό του παράνομα περιουσιακά ωφελήματα».
Το πόρισμα της Εισαγγελίας, στο οποίο στηρίχτηκαν οι ποινικές διώξεις με βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, είναι καταπέλτης. Στις 103 σελίδες του πορίσματος, που συνέταξαν έπειτα από πολύμηνη έρευνα οι εισαγγελείς Ευ. Κυβέλου και Ε. Σίσκου, αναλύονται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, που φέρονται να δόθηκαν ως προμήθειες για εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά και για τη σύμβαση των τεσσάρων υποβρυχίων, μέσω offshore εταιρειών.
Εξίσου συγκλονιστικός είναι και ο τρόπος «ξεπλύματος» των εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στον πρώην υπουργό, τα οποία νομιμοποιήθηκαν -σύμφωνα με την κατηγορία- μέσω της αγοραπωλησίας δεκάδων ακινήτων στην Αττική και την Κόρινθο, πολλές από τις οποίες όμως χαρακτηρίζονται «εικονικές». Παράλληλα «φωτίζεται» ο ρόλος συνεργατών του πρώην υπουργού, που φέρονται να λειτούργησαν ως παρένθετα πρόσωπα τόσο στη διαδρομή όσο και στη λήψη των παράνομων πληρωμών.
Το αποδεικτικό υλικό στηρίζεται σε έρευνες του ΣΔΟΕ και στοιχεία της Εισαγγελίας του Μονάχου αλλά και της Μόσχας, όπου ερευνήθηκαν υποθέσεις δωροδοκίας Ελλήνων πολιτικών προσώπων και ιδιωτών, ενώ ανασύρθηκαν παλιές δικογραφίες υποθέσεων που εκκρεμούσαν επί χρόνια στη Δικαιοσύνη και αφορούσαν συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα επί θητείας στο υπουργείο Αμυνας του κ. Τσοχατζόπουλου.
Το πόσο σοβαρά είναι τα στοιχεία της δικογραφίας σε βάρος του πρώην υπουργού προκύπτει από σημείο του πορίσματος, στο οποίο οι δύο εισαγγελείς χαρακτηρίζουν ουσιαστικά τον κ. Τσοχατζόπουλο ως... αρχηγό οργάνωσης.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «από τις αρχές του έτους 1998 έως και το έτος 2010 συνέστησε και συμμετείχε σε οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων, προερχόμενων από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας, τελεσθείσας σε βάρος του Δημοσίου...»!
Ως μέλη της οργάνωσης αναφέρονται στο πόρισμα έξι ακόμα πρόσωπα, εκ των οποίων συνελήφθησαν και κρατούνται οι τέσσερις, ενώ οι κατηγορούμενοι συνολικά αναμένονται να ξεπεράσουν τους 10, μεταξύ των οποίων και συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.
«Στα πλαίσια αυτής της οργάνωσης και για την πραγμάτωση του σκοπού της συνέστησαν τις εταιρείες BLUBELL SA, NOBILIS και TORCASO, μέσω των οποίων προέβησαν σε μια σειρά πράξεων νομιμοποίησης παράνομων εσόδων...» αναφέρει το πόρισμα για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και για τις διαδρομές της μίζας, οι οποίες αναλύονται παρακάτω:
- Κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο 1998 έως την 7-6-2001, ενεργώντας από κοινού με τον Νικόλαο Ζήγρα, απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων, η οποία αποτελεί προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1 ... με τη λήψη του συνολικού αυτού ποσού μέσω επιταγών, που εκδόθηκαν σε διαταγή της λιβεριανής υπεράκτιας εταιρείας BLUE BELL S.A., δικαιούχος της οποίας ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης ο ίδιος».
- Την 2-12-2002 ενεργώντας από κοινού με τον Ν. Ζήγρα απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων, η οποία αποτελεί προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου, σχετικά με τις συμβάσεις «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών ΙΙ», με την αποστολή, σύμφωνα με τις οδηγίες του ίδιου και του Ν. Ζήγρα, δύο εμβασμάτων 890.225 και 2.070.000 ελβετικών φράγκων από λογαριασμό της εταιρείας MARINE INDUSTRIAL ENTERPRISES (MIE) στην τράπεζα UBS σε λογαριασμό της εταιρείας «Morelia», στην τράπεζα CREDIT LYONAIS και σε λογαριασμό του (σ.σ.: αναφέρεται παρένθετο πρόσωπο) στην τράπεζα MORGAN STANLEY αντιστοίχως...».
Σημαντικό μεταξύ άλλων είναι σημείο του πορίσματος, όπου αναφέρει άλλα στοιχεία για τις «παράνομες αμοιβές», όπως χαρακτηρίζει τις μίζες:
«... σύμφωνα με όσα αναλυτικά εκτίθενται ανωτέρω μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και παραδόθηκαν στον Νικόλαο Ζήγρα σε μετρητά, κατά το χρονικό διάστημα από 1999 μέχρι 2005, συνολικά 11.582.000 δολ. ΗΠΑ, 11.411.000 ευρώ και 2.960.225 ελβετικά φράγκα και να μεταφερθεί επίσης, μέσω των ανωτέρω αναφερόμενων λογαριασμών της εταιρείας TORCASO στην Κύπρο, σε λογαριασμούς της ίδια εταιρείας στην Ελλάδα, κατά το χρονικό διάστημα από 15-11-1999 έως 27-4-2000 συνολικά ποσό 6.976.940 δολ. ΗΠΑ.
«Από τις παράνομες αμοιβές, τα 2.960.225 ελβετικά φράγκα έφτασαν στον πρώην υπουργό μέσω της εταιρείας ΜΙΕ, από την εταιρεία Ferrostal. Ποσά 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ ως παράνομη αμοιβή από τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1 έλαβε ο πρώην υπουργός από τον Al Zayat Fouad μέσω της διαδρομής που αναφέρεται παραπάνω. Τα υπόλοιπα χρήματα αποτελούν επίσης προϊόν παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού», αναφέρει το πόρισμα
Η ιστορία των παράνομων πληρωμών για τα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Αμυνας έχει όλα εκείνα τα στοιχεία της συνωμοτικότητας που τηρείται σε παράνομες οργανώσεις, ενώ στο κύκλωμα μετείχαν -σύμφωνα με το πόρισμα- άνθρωποι κάθε εθνικότητας.
«Η οργάνωση αυτή δραστηριοποιήθηκε για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο της δεκαετίας, πραγματοποίησε πλήθος συναλλαγών για τη νομιμοποίηση των εσόδων και τη συγκάλυψη της δράσης του, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό περισσότερες εξωχώριες εταιρείες διαφορετικών μάλιστα δικαιοδοσιών, δικηγορικά γραφεία στην Ελλάδα και την αλλοδαπή, καθώς και πλήθος τραπεζικών λογαριασμών.
Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταιρειών, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών σε διάφορες χώρες που με μεθοδικότητα έστησαν, διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά».
Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα, σημειώνοντας με νόημα ότι «μέρος μόνο της εγκληματικής δράσης έχει αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα».
Αποκαλύφθηκε ωστόσο, ο τρόπος που έστησαν την οργάνωση. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι «από τα στοιχεία της γερμανικής δικογραφίας -όπως αναφέρει το πόρισμα- προκύπτει ότι στελέχη της κοινοπραξίας Ferrostal συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν μια ομάδα προσώπων που ήταν γνωστοί ως ομάδα "προσευχής" ή "ομάδα Α". Την ομάδα αυτή αποτελούσαν πρόσωπα που είχαν τις κατάλληλες διασυνδέσεις και γνωριμίες και μπορούσαν να ασκήσουν επιρροή και να δημιουργήσουν επαφές με φορείς λήψης των αποφάσεων στην Ελλάδα, ώστε μέσω των παράνομων δωροδοκιών να επιτύχουν την ανάθεση της προμήθειας των υποβρυχίων στην κοινοπραξία».
Πρόκειται για Γερμανούς και Ρώσους αξιωματούχους οι οποίοι διοχέτευαν τις πληρωμές σε παρένθετα πρόσωπα από την Ελλάδα αλλά και σε αγγλολιβανέζο υπήκοο.
Οι μίζες αυτές φέρονται ότι κατέληγαν σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού στο εξωτερικό αλλά και σε συγγενικά του πρόσωπα και συνεργάτες.
Αναλυτικές αναφορές κάνει το πόρισμα για χρήματα από τις παράνομες πληρωμές που κατέληξαν σε συγγενικά πρόσωπα του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Η οικογένεια
Ειδικότερα, αναφέρεται για στενή συγγενή του η οποία «στις 5-4-2001 απέκτησε περιουσία εν γνώσει κατά τον χρόνο της χρήσης του γεγονότος ότι προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα, διά της αναλήψεως από λογαριασμό της στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδας ποσού 3 εκατομ. δραχμών, το οποίο είχε μεταφερθεί από λογαριασμό που τηρούσε στην τράπεζα Κύπρου η εταιρεία Torcaso, δικαιούχος της οποίας ήταν ο Νικ. Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης ο Ακης Τσοχατζόπουλος και το οποίο προερχόταν από την πράξη της παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού».
Επίσης, για άλλο συγγενή του, «το χρονικό διάστημα 2006 -2009 ενεργώντας από κοινού με τον Ακη Τσοχατζόπουλο μετέτρεψε περιουσία με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευσής της, εν γνώσει του γεγονότος ότι προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα διά της τοποθετήσεως περιουσίας (τουλάχιστον 709.000 ευρώ) προερχόμενης από την πράξη της παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού σε εργασίες επισκευής στο ακίνητο της οδού Αρεοπαγίτου, η αγορά της οποίας έγινε μέσω των υπεράκτιων εταιρειών».
Ακόμα, η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκη Σταμάτη, φέρεται σύμφωνα με το πόρισμα, να απέκτησε περιουσία εν γνώσει της ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα.
Πρόκειται για το γνωστό ακίνητο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου «η αγορά του οποίου και η εν συνεχεία εκτέλεση εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης μέσω των υπεράκτιων εταιρειών Torcaso και Nobilis, πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, είχαν γίνει διά της τοποθετήσεως περιουσίας ?τουλάχιστον 880 χιλιάδων ευρώ, πλέον 1,3 εκατομ. ευρώ που αντιστοιχούσαν σε εργασίες ανακαίνισης, προερχόμενης από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού».
Στην υπόθεση εμπλέκεται και η κόρη του πρώην υπουργού για την οποία -όπως αναφέρεται- ενεργώντας από κοινού με τον Αστέριο Οικονομίδη, απέκτησε περιουσία εν γνώσει του γεγονότος ότι προερχόταν από εγκληματική δραστηριότητα, διά της καταρτίσεως εικονικού συμβολαίου, με το οποίο φερόταν ότι αγόρασε ένα διαμέρισμα 3ου και 4ου ορόφου, επιφάνειας 402 τ.μ.
Επί της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, η αγορά του οποίου μέσω της εταιρείας Bluebell, δικαιούχος της οποίας ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας και πραγματικός ιδιοκτήτης ο Ακης Τσοχατζόπουλος, είχε γίνει διά της τοποθετήσεως περιουσίας τουλάχιστον 288.852 ευρώ, προερχόμενης από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού.


 ..........................................................


Ακίνητη περιουσία από 16 ακίνητα (σπίτια και οικόπεδα) έκτασης 58.000 τ.μ. καταγράφει το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στην ιδιοκτησία του Ακη Τσοχατζόπουλου και μελών της οικογενείας του.

Επίσης αναφέρει την εμπλοκή τριών οffshore εταιρειών που συνδέονται με το πρόσωπο του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρα, στην αγοραπωλησία ακινήτων με σκοπό το ξέπλυμα παράνομων εσόδων του πρώην υπουργού.
Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, η έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή την αγορά της οικίας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 από τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη, ανέδειξε -όπως καταγράφεται στο πόρισμα... τη δημιουργία εγκληματικής ομάδας με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο δρόμος του μαύρου χρήματος, όπως παρουσιάζεται από την έρευνα του ΣΔΟΕ, ήταν πολυδαίδαλος και πολύπλοκος με στόχο να χαθούν τα ίχνη του τελικού κατόχου, χωρίς να απουσιάζουν και οι «αβλεψίες» λόγω προφανώς της υπερβολικής σιγουριάς των συμμετεχόντων ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν ποτέ.
Οι «μπίζνες» με το Real Estate της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, όπως αναφέρεται, εντάθηκαν την περίοδο περί τα τέλη του 1999, όταν ο Ν. Ζήγρας, που συνδέεται και με τις τρεις εξωχώριες εταιρείες (TORCASO, BLUEBELL και NOBILIS), διαπιστώθηκε ότι έπασχε από σοβαρή ασθένεια.
Την περίοδο εκείνη η TORCASCO προβαίνει σε αγορά όλων των ακινήτων προκειμένου να εξασφαλιστεί, σε περίπτωση θανάτου του, ο πραγματικός κύριος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που φέρεται να είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με το πόρισμα. Τα χρήματα που διαχειρίζονταν ο Ν. Ζήγρας υπονοείται ότι αποτελούσαν προϊόν δωροδοκίας του Ακη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά προγράμματα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33
Στις 29 Νοεμβρίου 1999, την περίοδο που ασθενεί ο Ν. Ζήγρας, ο οποίος φέρεται να είναι ο πραγματικός δικαιούχος και ιδιοκτήτης της TORCASO -εταιρεία που έχει έδρα την Κύπρο- αγοράζει το οίκημα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 έναντι 300 εκατ. δραχμών.
Στις 20 Ιανουαρίου 2001, πουλάει το ακίνητο στην εταιρεία NOBILIS με έδρα την πόλη Σεγιέν της πολιτείας Ουαόμινγκ στις ΗΠΑ, έναντι 136 εκατ. δρχ., σχεδόν στα μισά χρήματα με τα οποία αγοράστηκε το ακίνητο.
Σύμφωνα με το πόρισμα στην εταιρεία NOBILIS δεν ήταν κύριος μέτοχος ο εμφανιζόμενος Σ.Α., αλλά ο ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας Αστέριος Οικονομίδης, κουμπάρος του Νίκου Ζήγρα, ή άλλο πρόσωπο εμπιστοσύνης του. Μέχρι και τη 16η Απριλίου 2010, οπότε και μεταβιβάστηκε το ακίνητο στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Β. Σταμάτη, έναντι 1,1 εκ. ευρώ (αντικειμενική αξία 3,3 εκατ. ευρώ), είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτιρίου 300.000 ευρώ.
Ο κ. Τζοχατζόπουλος εκμισθώνει την οικία στις 15-1-2007 αλλά βρέθηκαν έγγραφα πληρωμών του πρώην υπουργού για ανακαινίσεις του κτιρίου από τον Σεπτέμβριο του 2006, γεγονός που οδηγεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών στο συμπέρασμα ότι ενεργούσε ως πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου γιατί συνέργησε και στη φοροκλοπή των εργολάβων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι ο πρώην υπουργός δεν ήθελε, την περίοδο 2006-2008, να εμφανιστεί η κατοικία στην ιδιοκτησία μέλους της οικογένειάς του, αλλά να παραμείνει στην κατοχή της αμερικάνικης εταιρείας γιατί ήταν δυσκολότερο να ελεγχθεί.
Κομνά Τράκα και Κεφαλληνίας 45. Αρχές του 2000 η Torcaso αγοράζει ακίνητο στην οδό Κομνά Τράκα και Κεφαλληνίας 45 έναντι 240 εκατ. δραχμών. Το ίδιο ακίνητο μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπεδίου από την εταιρεία στις 30 Απριλίου 2004 έναντι 3,7 εκατ.€ Τα χρήματα που κατέβαλε η Μονή κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Γ. Σαχπατζίδη, στενού συνεργάτη του Ν. Ζήγρα, με τον οποίο πραγματοποιούσαν επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με μαρτυρία της συζύγου του.
Ο Γ. Σαχπατζίδης εμφανίστηκε και ως ιδιοκτήτης της Torcaso από το 2006 αλλά το πόρισμα της Εισαγγελίας υποστηρίζει ότι δεν ενήργησε για δικό του λογαριασμό αλλά εκ μέρους του Ν. Ζήγρα και του Α. Τσοχατζόπουλου που φέρεται ως πραγματικός ιδιοκτήτης της Torcaso.
Στόχος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πόρισμα, ήταν να καταστήσει νομιμοφανή τη δήθεν είσπραξη των τιμημάτων από τη Μονή και διοχέτευσε τα χρήματα σε άγνωστη τοποθέτηση σε συνεννόηση με τους πραγματικούς δικαιούχους της Torcaso, εννοώντας τους Ζήγρα και Τσοχατζόπουλο.
Δεινοκράτους: 450.000 €... αέρας
Ο Νικόλαος Ζήγρας εμφανίζεται ως κύριος μέτοχος και στην εξωχώρια εταιρεία -με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας- BLUEBELL SA, η οποία τον Ιούνιο του 1998 αγοράζει από ιδιώτες μεζονέτα 402 τ.μ. στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους 60, έναντι 98 εκατ. δραχμές.
Τον Απρίλιο του 1999 το σπίτι νοικιάζεται στην κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία το δηλώνει ως οικία της. Στις 2 Ιουνίου 2005 η BLUEBELL πωλεί την οικία στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της τεχνικής εταιρείας ARCON, Αστέριο Οικονομίδη, έναντι 559.845 ευρώ. Περίπου έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2006, η κατοικία πωλείται από την ARCON στην Αρετή Τσοχατζόπουλου έναντι 627.942 ευρώ.
Ομως από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι και την ημέρα της πώλησης η Αρετή Τσοχατζοπούλου δεν εμφανίζεται να πληρώνει μισθώματα στην ιδιοκτήτρια εταιρεία ARCON. Σε κατάθεσή του ο Αστέριος Οικονομίδης δήλωσε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε προκαταβάλει το ποσό των 450.000 ευρώ για την αγορά της οικίας από τα Χριστούγεννα του 2005.
Ο Αστέριος Οικονομίδης στην κατάθεσή του δικαιολόγησε ότι με το συγκεκριμένο ποσό αγόρασε οικόπεδο στην Εκάλη στην οδό Καλάμου 15.
Το στοιχείο που επισημαίνει το πόρισμα αφορά το γεγονός ότι η οικονομική συναλλαγή μεταξύ Αρετής Τσοχατζοπούλου και Αστέριου Οικονομίδη για τα 450.000 € δεν κατατέθηκε σε κανέναν τραπεζικό λογαριασμό και δεν επιβεβαιώνεται από καμία έγγραφη συμφωνία.
Σημαντικό πρόσωπο στην εταιρεία BLUEBELL διαδραμάτισε η λογίστρια του Ακη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούμενη Ευ. Λαμπροπούλου
Σε έρευνα του ΣΔΟΕ στο σπίτι συγγενικού προσώπου της οικογένειας Τσοχατζόπουλου κατασχέθηκε χειρόγραφο έγγραφο που αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν στην οικία της Διονυσίου Αρεοπαγίτου εργασίες 560.000 ευρώ όπου σημειώνεται «κέρδος» από τη μη απόδοση ΦΠΑ 76.000 ευρώ. Το πόρισμα αναφέρει το γεγονός ως χαρακτηριστικό της αντίληψης των εμπλεκόμενων προσώπων σχετικά με την τήρηση των νόμων του κράτους ακόμα και για μικρό όφελος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...