Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Φοβόσασταν τους κομμουνιστές και ήρθαν οι καπιταλιστές ..





Ελεγαν ότι αν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία, θα πάρουν τα σπίτια των εργαζομένων. Τώρα, αφού τους έπεισαν να πάρουν δάνεια, τους αφαιρούν τη δουλειά, τους μειώνουν μισθούς και συντάξεις και κόβουν το εφάπαξ.
Αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες να μην μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις και ήδη χιλιάδες σπίτια απειλούνται με κατασχέσεις που έχουν αναβληθεί μόνο προσωρινά. Αλλά και τις δόσεις να πληρώνεις κανονικά, πληρώνεις με βάση μια τιμή που δεν ισχύει πια. Η αξία του σπιτιού σου πέφτει συνεχώς. Δανείστηκες και πληρώνεις για διαμέρισμα 130 χιλιάδων ευρώ που σήμερα έχει αξία 80 και αύριο θα έχει 50 και -πολύ πιθανό- μεθαύριο 30, αλλά εσύ χρωστάς και θα πληρώνεις με βάση το 130 που ήταν η αξία του δύο χρόνια πριν! Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, παγίδευσαν τους ιδιοκτήτες με τους ημιυπαίθριους χώρους και τώρα ετοιμάζονται να αυξήσουν τις

'Οταν ένας Έλληνας τους έκανε όλους να χορεύουν Ζορμπά


To Facebook θα χρεώνει δύο δολάρια κάθε ανάρτηση

 
16%, το ποσοστό δηλαδή των facebook φίλων σου που κοιτάζουν τα status updates σου, είναι πολύ χαμηλό. Αν θέλεις να τους αναγκάσεις να σε προσέξουν, προσεχώς θα μπορείς. Αρκεί να δεχτείς να πληρώσεις για το νέο highlight button. 
Το νέο Highlight tool που, σύμφωνα με το περιοδικό Stuff και το website TechCrunch έχει ήδη αρχίσει το..........
Facebook να δοκιμάζει σε δείγμα των χρηστών του, σου δίνει την δυνατότητα να αναγκάσεις τους φίλους σου να προσέξουν συγκεκριμένα post ή status updates σου.
Εκπρόσωπος του facebook που ρωτήθηκε σχετικά δεν διευκρίνισε πόσο σκοπεύει να

Κάτι που πρέπει να μάθουν όλοι οι Έλληνες



  
Όλοι ξέρετε το barcode που υπάρχει  στα προϊόντα που αγοράζουμε.
Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε είναι ότι τα πρώτα 3 ψηφία του barcode φανερώνουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος. Ο παρακάτω πίνακας έχει τις αντιστοιχίες χωρών – τριψήφιων κωδικών barcode
Ρίχτε μια ματιά σε γνωστά σας προϊόντα που αγοράζετε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε από που προέρχονται, ενώ εσείς πιστεύετε ότι είναι ελληνικά.
528: Lebanon

Τι δείχνει η κρίση της Αργεντινής για την Ελλάδα. Δύο τραπεζίτες γράφουν στον Economist

Τι λέει το “πείραμα της Αργεντινής” για το “πείραμα της Ελλάδας”. Δύο τραπεζίτες,ένας από την Αργεντινή κι ένας από το Μεξικό, γράφουν για τον Economist…προσπαθώντας να εξηγήσουν, αν όσα έγιναν στο Μπουένος Άϊρες μπορούν να συμβούν και να εφαρμοστούν κστην Αθήνα, αν τελικά επικρατήσει η λύση εξόδου από το ευρώ.
Θα διαπιστώσετε ότι και αυτοί, που εκφράζουν την άποψη των τραπεζών,πολύ δύσκολα μπορούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση αν το συμφέρον της χώρας είναι εντός ή εκτός ευρώ.
Οι Mario Blejer και Guillermo Ortiz, λοιπόν παρατηρούν ότι ορισμένοι υποστηρικτές της ελληνικής εξόδου από το ευρώ φέρνουν ως παράδειγμα την Αργεντινή,επισημαίνοντας ότι η υποτίμηση του νομίσματος οδήγησε σε έκρηξη εξαγωγών της Αργεντινής και της ανάπτυξης. Οι κ. Blejer και Ortiz λένε ότι όσοι προτάσσουν αυτό το επιχείρημα υποτιμούν το χάος που συνέβη στην Αργεντινή, και δεν υπολογίζουν πόσο χειρότερα μπορεί να είναι τα πράγματα

Ολο το παρασκήνιο που αποκαλύπτει γιατί απέτυχε η διάσωση της Ελλάδας - Άρθρο καταπέλτης της Wall Street Journal για το Μνημόνιο





Το ιστορικό της αποτυχίας του - γερμανικής σύλληψης - σχεδίου λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και των χειρισμών που ακολούθησαν από διάφορες πλευρές, παρουσιάζει σε ένα εκτενές δημοσίευμά της Wall Street Journal, το οποίο χρεώνει ουσιαστικά την αποτυχία του Μνημονίου στην ασφυκτική πίεση της γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, αποκαλύπτοντας ότι τόσο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προσπάθησαν- ματαίως- να αμβλύνουν τους όρους του:
«Δύο χρόνια αφότου η Ευρώπη διέσωσε την Ελλάδα για να προστατέψει το ευρώ, η διάσωση έχει εξελιχθεί σε καταστροφή που απειλεί να διασπάσει το κοινό νόμισμα.
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου εκλογές άφησαν τα μνημονιακά κόμματα υπερβολικά εξασθενημένα για να κυβερνήσουν τη χώρα, με συνέπεια να είναι πολύ πιθανές νέες εκλογές τον Ιούνιο, χωρίς καμία εγγύηση ότι θα προκύψει σταθερή κυβέρνηση. Ως τον επόμενο μήνα η Αθήνα θα πρέπει να έχει προσδιορίσει νέες περικοπές δαπανών ύψους

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Αν μας βγάλουν από το ευρώ μπαίνουν στη … κόλασή τους – Τι λένε οι αριθμοί


apo4202 Αν μας βγάλουν από το ευρώ μπαίνουν στη ... κόλασή τους   Τι λένε οι αριθμοί

Οι απειλές εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι πρακτικά κενές περιεχομένου. Οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο τρομακτικές που ολόκληρος ο πλανήτης θα έκανε για να συνέλθει αρκετά χρόνια.
Κατ’αρχήν μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσαν άμεσα μαζική απόσυρση καταθέσεων, τουλάχιστον από Πορτογαλία και Ισπανία, ίσως και από Ιταλία, κάτι που θα σήμαινε ταυτόχρονη χρεοκοπία, ενώ θα γκρέμιζαν τις αγορές ομολόγων και τη διατραπεζική αγορά στην Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το ευρώ…
Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα τρομακτικό ευρωπαϊκό αλλά και ευρύτερα διεθνές “ντόμινο χρεοκοπιών”.
Τα ακόλουθα νούμερα που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr, “ζαλίζουν”:
Μόνον από δάνεια–ρέπος σε ελληνικές τράπεζες, η ΕΚΤ μπορεί να έχει απώλειες 140 δισ. ευρώ δηλαδή μεγάλο μέρος του ξοδευμένου ισολογισμού της.

Economist: «Η Αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης»

 

Από τις εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία που προκαλούν τριγμούς ξανά στην ευρωζώνη είναι εμπνευσμένο το τεύχος του περιοδικού Economist.

Ο Αχιλλέας ψηφίζει και ένα βέλος τον χτυπά στο ευαίσθητο σημείο του. Γονατίζει μπροστά στην κάλπη, την ώρα που ρίχνει μέσα την ψήφο του Αυτό είναι το σκίτσο στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού, που κυκλοφορεί το Σάββατο.
«Με τον κίνδυνο της ελληνικής εξόδου να διογκώνεται, η ευρωζώνη καλείται να διασώσει το ενιαίο νόμισμα» ξεκινά το άρθρο. Και προειδοποιεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ έχουν περιθώριο ενός μήνα για να προετοιμάσουν την Ευρώπη και να την προστατεύσουν από ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας. Γιατί ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία δεν έχει αποφευχθεί.

«Την στιγμή που απαιτείται πολιτικός ρεαλισμός, η πολιτική έχει πέσει θύμα αυταπάτης με

Ο Τσίπρας γκρεμίζει την Ισπανία



Bankia 290x290 Ο Τσίπρας γκρεμίζει την Ισπανία

Σε κρατικοποίηση της τράπεζας Bankia προχωράει η Ισπανική Κεντρική Τράπεζα. Η κρατικοποίηση της ισπανικής τράπεζας οφείλεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα έγκυρα ελληνικά ΜΜΕ, αν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, θα κρατικοποιηθούν όλες οι τράπεζες του πλανήτη.
Η κρατικοποίηση της ισπανικής τράπεζας Bankia -που ανακοινώθηκε χτες- ήταν μια πολύ καλή απάντηση σε όλους όσοι προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει τη χώρα η Αριστερά· λες και οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι ήδη χρεοκοπημένες· λες και τις χρεοκόπησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως, δεν υπάρχει θέμα κρατικοποίησης των ελληνικών τραπεζών, γιατί οι ελληνικές τράπεζες είναι ήδη κρατικές. Αφού ο Λάτσης είναι το κράτος.

Ρεπορτάζ-σοκ της WSJ> Οι Αμερικανοί αμφισβητούν ανοιχτά το Μνημόνιο της Μέρκελ!




Καταπέλτης κατά του – γερμανικής σύλληψης – σχεδίου λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και των χειρισμών που ακολούθησαν από διάφορες πλευρές, είναι δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο χρεώνει ουσιαστικά την αποτυχία της ελληνικής διάσωσης στην ασφυκτική πολιτική της γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, αποκαλύπτοντας ότι τόσο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (ειδικά ο δεύτερος), προσπάθησαν- ματαίως- να αμβλύνουν τους γερμανικούς ασφυκτικούς όρους του.
Καταγράφοντας αναλυτικά το δράμα που διαδραματίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Βερολίνο, και Νέα Υόρκη (έδρα του ΔΝΤ), η εφημερίδα υποστηρίζει κατηγορηματικά ότι «η διογκούμενη αναταραχή που καταγράφεται στην Ελλάδα αποτελεί το αποκορύφωμα ενός ριζικού πειράματος», όπως το χαρακτηρίζει, «λιτότητας, και μίας

Στο "φως" τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια






Αμερικανοί αρχαιολόγοι έφεραν στο φως τα παλαιότερα αστρονομικά ημερολόγια των Μάγια που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, όπως αποκαλύπτει μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ. Τα ημερολόγια αυτά ανάγονται στον 9ο αιώνα και εντοπίστηκαν κατά την ανασκαφή ενός σπιτιού στον αρχαιολογικό χώρο του Σουλτούν, στη Γουατεμάλα.
Σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού αυτού οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ανάγλυφα —γραμμές χαραγμένες στην πέτρα— και πολλά από αυτά είναι αριθμοί με τους οποίους υπολόγιζαν τους διαφορετικούς κύκλους των ημερολογίων.
Πρόκειται για ένα τελετουργικό ημερολόγιο των 260 ημερών, ένα ηλιακό ημερολόγιο 365 ημερών, τον κύκλο της Αφροδίτης, διάρκειας 584 ημερών και τον κύκλο του 'Αρη, διάρκειας

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την ευρωπαϊκή ηγεσία






  Αθήνα, Πέμπτη 10 Μαϊου 2012
 Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
 Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις  21 Φεβρουάριου.
Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Marc: Πρώτος στα όρια της αυτοδυναμίας, με 27%, ο Τσίπρας

 


10.05.2012
19:40
Με την αυτοδυναμία φλερτάρει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στην πρώτη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να συγκεντρώνει το 27%. Οριακή άνοδος για τη ΝΔ που φτάνει στο 20% ενώ σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που παλεύει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για την τρίτη θέση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPΗΑ, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να είναι πλέον μη

Ναι του Κουβέλη και κυβερνητικό τρίο με το Λουκά ξανά πρωθυπουργό ; - Ας ετοιμαστούμε ξανά για το Σύνταγμα!

 



 Oργιάζει η φημολογία περί αποδοχής από την Δημοκρατική Αριστερά της σμμετοχής της σε κυβέρνηση με την συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πλην από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία η ΔΗΜΑΡ επιτίθετα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί ότι η πολιτική του συμπεριφορά αποβλέπει σε κομματικά οφέλη στις επόμενες εκλογές.
Η επίθεση και ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται η ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με την μέχρι τώρα θέση της ΔΗΜΑΡ ότι "Δεν γίνεται να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή του δεύτερου κόμματος, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ"

Ας δούμε όλη την ανακοίνωση:

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της

To «άντε γα@@@τε» του Αλέξη Τσίπρα!





Εδώ και πάρα πολύ καιρό, από τότε δηλαδή που θυμάμαι τον εαυτό το μου, η ενασχόληση με τα κοινά ταυτίζεται με την θεσιθηρία και τον άνομο πλουτισμό. Ο βουλευτής, ο πολιτικός εν γένει, είναι ο λαμόγιος που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καβατζώσει την καρέκλα και να τρώει με χρυσά κουτάλια κι αυτός και τα δισέγγονα -ο Άκης αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο μνημονιακά χρόνια, πέραν της λαμογιάς, η πολιτική ταυτίζεται πλήρως με το τσατσιλήκι στην τρόικα και τη βαρβαρότητα απέναντι στο λαό. Επί δύο χρόνια, πρωθυπουργοί και υπουργοί, βουλευτές και μεγαλοδημοσιογράφοι, κάθε λογής γραμματείς και φαρισαίοι, δεν έχουν πει ένα “μα δεν γίνονται αυτά” στην τρόικα και τον ΣΕΒ.

Χρυσαυγίτης μαθαίνει Black Metal σε γιαγιάδες!


O γνωστός Καιάδας παίζει την γνωστή επιτυχία του συγκροτήματος «Εγέρθητου», μπροστά στο νέο του ακροατήριο
Ο νέος βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να μυήσει τις ηλικιωμένες στα μυστικά του μεταλλικού rock, ώστε να μην τον βαράνε πια έντρομες, όταν έρχεται να τις προστατεύσει από τους αλλοδαπούς
08/05/2012
foto-O γνωστός Καιάδας παίζει την γνωστή επιτυχία του συγκροτήματος «Εγέρθητου», μπροστά στο νέο του ακροατήριο
απο - μουφανετ 

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο Σωκράτης δικάζεται ξανά 2.500 χρόνια μετά


ad Ο Σωκράτης δικάζεται ξανά 2.500 χρόνια μετά

Με τη συμμετοχή διαπρεπών νομικών από την Ευρώπη και την Αμερική, ο Σωκράτης θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, την Παρασκευή 25 Μαΐου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Ο Σωκράτης υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της φιλοσοφίας, με πλήθος μαθητών, φίλων αλλά και εχθρών. Το αποτύπωμά του στην Ιστορία είναι πολύ ισχυρό. Μπορούμε, 2.500 χρόνια μετά το θάνατό του να επανεξετάσουμε την υπόθεση της αθώωσης ή ενοχοποίησής του, υπό το πρίσμα των αιώνων που ακολούθησαν και σύμφωνα με τη σύγχρονη επικρατούσα αντίληψη για τη δικαιοσύνη; Με συναρπαστικές αγορεύσεις και έναν ποταμό επιχειρημάτων και από τις δύο πλευρές, επαναπροσεγγίζεται σήμερα η συμβολή

Ο Αλέξης που ΔΕΝ κρύβεται πίσω από τις λέξεις…

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Τον Βαγγέλη Βενιζέλο ανέκαθεν τον διέκρινε μια πληθωρική αυταρέσκεια και αλαζονεία, η οποία τον οδηγούσε τις περισσότερες φορές σε μοιραία λάθη, τα οποία οφείλονταν κυρίως στο γεγονός ότι υποτιμούσε τον εκάστοτε αντίπαλο του, είτε αυτός λεγόταν Γιώργος Παπανδρέου στο εσωκομματικό τοπίο, είτε Αντώνης Σαμαράς χτες και Αλέξης Τσίπρας σήμερα…
Εδώ και λίγες ώρες προσπαθεί κουτοπόνηρα να «εκθέσει» - και καλά - τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας του........
απλόχερα στήριξη για «αριστερή διακυβέρνηση».
Καταρχήν από πού κι ως που ο Βαγγέλης έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερός; Οι πράξεις του ίδιου, του προκατόχου του Γιώργου Παπανδρέου και του

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να παγιδεύσουν και να αποδημήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που από τα επικοινωνιακά λάθη του προβληματίζει τους πολίτες

 

Το επόμενο επεισόδιο…ή έξοδος από το ευρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή εκλογές και επιστροφή σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Το πολιτικό θρίλερ στην Ελλάδα συνεχίζεται ωστόσο φαίνεται πλέον ότι διακυβεύονται πολλά ακόμη και η τύχη η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ. Ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας είναι υπαρκτό σενάριο πλέον. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Οι προτάσεις Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να στείλουν επιστολή στην Τρόικα που θα αναιρούν κατ΄ ουσία τις δεσμεύσεις τους για το μνημόνιο οδηγούν την

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
               ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ  ΣΥΝ + ΑΞΙΑ
                Σεμινάριο λόγου και επικοινωνίας με τη ψυχολόγο-επικοινωνιολόγο

Αυτός είπε το "εγέρθητι" στους δημοσιογράφους




Εξελέγη βουλευτής με τη "Χρυσή Αυγή" ο άνθρωπος που χθες προκάλεσε πανικό με την κραυγή που έβγαλε στους δημοσιογράφους προκειμένου να σηκωθούν πάνω για να τιμήσουν το Μιχαλολιάκο.
Πρόκειται για τον μπασίστα ενός hardcore black metal ελληνονορβηγικού συγκροτήματος με το όνομα "Naer Mataron".
Αυτή η φιγούρα εκλέγεται τρίτος στην Β' Αθηνών μετά από το Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια με τη "Χρυσή Αυγή".
Για όσους δεν γνωρίζουν, το black metal ένα είδος "μέταλ" μουσικής με ρίζες από τις σκανδιναβικές χώρες το οποίο έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές με το σατανισμό.
Ο Γιώργος Γερμενής διορίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής με προσωπική

Ξέρεις ελληνικά; Τότε ξέρεις και αγγλικά!




Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους…..ξενομανείς, που θέλουν να αφανίσουν την Ελληνική γλώσσα!
Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης(!!!)
Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις…
The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text. The syntax and phraseology used by

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Αυτοί είναι οι 21 βουλευτές της "Χρυσής Αυγής"





Δεν είναι από τα πρόσωπα που έχουν παίξει στα κανάλια…
Κάποιους τους βλέπουμε για πρώτη φορά.
Οι εικοσιένας νέοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι αυτοί που θα δείτε παρακάτω και έχουν εκλεγεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Δεν θα τους δείτε όλους γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν φωτογραφίες τους.
Στην Α’ Αθηνών η Χρυσή Αυγή πήρε δύο έδρες.

Τι έγινε ρε παιδιά… δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας;

 

apo4201 Τι έγινε ρε παιδιά… δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας;

Πολλοί περίμεναν, ή έτσι έλεγαν τουλάχιστον, ότι τα πάντα θα καταρρεύσουν την επομένη των εκλογών έτσι και δεν ψηφίσουμε όπως μας υποδείκνυε ο Σόιμπλε. Ότι η χώρα θα καταστρεφόταν μεμιάς έτσι και δεν υπακούαμε τη… σοφή Λαγκάρντ. Ότι θα ερχόταν η συντέλεια εάν τολμούσαμε να αμφισβητήσουμε το μνημόνιο… Γιάννης Μακρυγιάννης
Κάποιοι έλεγαν ότι θα κλείσουν οι τράπεζες γιατί όλοι θα πάνε να σηκώσουν τις καταθέσεις τους, ότι θα παρακαλάμε να μας συγχωρήσουν οι ξένοι γιατί δεν πράξαμε το… σωστό. Μη σας πω ότι κάποιοι έλεγαν ότι θα γίνουμε… Βόρεια Κορέα έτσι και δεν ψηφίσουμε με… υπευθυνότητα και σύνεση… δηλαδή να δοξάσουμε το μνημόνιο.
Δεν ξέρω τι ακριβώς μεσολάβησε, αλλά τη Δευτέρα των εκλογών, που ανέδειξαν τον Τσίπρα

Süddeutsche Zeitung: “Έλληνες πολιτικοί ανάμεσα στους καταθέτες των 200 δισ. ευρώ στην Ελβετία”



suddeutschezeitung Süddeutsche Zeitung: Έλληνες πολιτικοί ανάμεσα στους καταθέτες των 200 δισ. ευρώ στην Ελβετία

 
Ένας ακόμα για να ψηφίσεις κάποιο άλλο κόμμα… Με τις αφορολόγητες τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και πολιτικών στην όαση της Ελβετίας ασχολείται δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.Στο δημοσίευμα εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το ποσό κυμαίνεται γύρω στα 200 δισ. ευρώ, ενώ ανάμεσα στους καταθέτες είναι και Έλληνες πολιτικοί.
«Μέχρι πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση και του κοινοβούλιο της Αθήνας έδειχναν ελάχιστη βιασύνη να κλείσουν φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, όπως το έκαναν η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και τελευταία η Αυστρία» παρατηρεί η αρθρογράφος.
«Όμως τώρα η υπόθεση πρέπει να κλείσει γρήγορα. Ο λόγος; Οι βουλευτικές εκλογές στις

Ομάδα Αιγαίου | Προσφορά κόντρα στον καιρό





Επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, εργάτες, υπάλληλοι, σκηνοθέτες, άνθρωποι κάθε ειδικότητας και τάξης, με κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για τη θάλασσα και τη διάθεση για προσφορά, συνενώθηκαν, συστήνοντας την «Ομάδα Αιγαίου». Μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που οργανώνει αποστολές σε ακριτικά νησιά της χώρας με ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό χαρακτήρα.
Η αρχή έγινε στα τέλη Απριλίου του 1995, όταν τέσσερεις φίλοι, ο Απόστολος Μπιλίρης, ο Δημήτρης Ζερβογιάννης, ο Μάνος Μοσχοβός και ο Πέτρος Πουρνάκας, συνταξιδιώτες με κοινό ενδιαφέρον τη θάλασσα και τα φουσκωτά σκάφη, περιέπλευσαν το μεγαλύτερο μήκος της ελληνικής ακτογραμμής επισκεπτόμενοι τα περισσότερα από τα νησιά μας. Ομως, εκείνη τη χρονιά το ταξίδι τους έμελλε να είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα.
Είχε απαγορευτικό και τίποτα δεν έμοιαζε ίδιο με αυτά που είχαν ξαναδεί τόσες φορές: Τα

Ξαφνική εμφάνιση Τσίπρα στη φωτό του Harvard!



Το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ξαφνικά στην περίφημη φωτογραφία των τεσσάρων συμφοιτητών της Βοστώνης, σα να λύθηκαν τα μάγια που το κρατούσαν σβησμένο τόσες δεκαετίες!
απο -μουφανετ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Γιατί πάμε σε επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο

Πρώτον, η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Να σημειωθεί ότι με δεδομένο πως η ΝΔ είναι η πρώτη των εκλογών, δεν μπορεί να συγκροτηθεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση: Ούτε οι αριθμοί βγαίνουν, αφού απαιτείται ποσοστό άνω του 50%, ούτε η πολιτική διάθεση όλων των δυνάμεων υπάρχει.
Το δεύτερο σενάριο είναι να γίνουν νέες εκλογές τον Ιούνιο, χωρίς καν να ορκιστεί αυτή που προκύπτει από τις σημερινές εκλογές, όπως λένε στην Ιπποκράτους.
Υπό αυτό το πρίσμα φαίνεται να αποκτά νόημα η αινιγματική δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του για «ένα γύρο εκτόνωσης και ένα γύρο απόφασης». Συνεργάτης του προέδρου του Κινήματος προέβλεπε επιπροσθέτως ότι «αυτή η βουλή δεν πρόκειται να ορκιστεί ποτέ». Τι εκτιμούν οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ; Ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου και το πολιτικό αδιέξοδο, θα

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ




 



ΛΙΓΗ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ!
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο διεθνής τύπος υποδέχθηκε τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών με ποικιλία εκτιμήσεων και «συναισθημάτων».
Από τη μία λοιπόν υπάρχουν δημοσιεύματα που καταγράφουν την εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος επισημαίνοντας τις «δραματικές απώλειες» των δύο μεγάλων κομμάτων και την «οργή» των ψηφοφόρων, οι οποίοι επέλεξαν να καταδικάσουν την πολιτική της λιτότητας και από την άλλη, υπάρχει πληθώρα αρθρογραφίας και εκτιμήσεων που κινούνταν στο γνωστό κλίμα κινδυνολογίας, με αναφορές στα ενδεχόμενα ακυβερνησίας, μη τήρησης του δανειακού προγράμματος, πιθανής χρεοκοπίας, και εξόδου από την Ευρωζώνη.
Στοχευμένα δημοσιεύματα, που φανερώνουν την αμηχανία και τον φόβο των

Για το αποτέλεσμα των εκλογών και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ





Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «ΣΚΑΙ 100,3» (Β. Λυριτζής-Δ. Οικονόμου), ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών μεταξύ άλλων τα εξής:
Για τον εκλογικό νόμο και τις πρωτοβουλίες Σαμαρά
Τώρα είναι η ώρα για να πάρουν όλα τα κόμματα χωρίς μισόλογα καθαρή θέση στο θέμα του εκλογικού νόμου. Όταν το πρώτο κόμμα παίρνει 18% σημαίνει ότι υπάρχει ηχηρή λαϊκή εντολή που λέει: «Δεν θέλω κανείς να με κυβερνάει αυτοδύναμα και μονοκοματικά με κόλπα, θέλω συνεργασίες, να υπάρχει πρόγραμμα», όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, εδώ και δεκαετίες και τα καταφέρνουν καλύτερα από την Ελλάδα. Να μας πει και  ο Σαμαράς τι λέει για τον εκλογικό νόμο, με ποιο πρωθυπουργό θέλει να φτιαχτεί κυβέρνηση, αν θέλει να συγκυβερνήσει με το  ΠΑΣΟΚ και αν μετά από αυτό το ηχηρό «όχι» στους μνημονιακούς

Εκλογές 2012: Τα αποτελέσματα στο 99,17% της Επικράτειας







ΩραΕνσωμάτωσηΓραμμένοιΨήφισανΕγκυραΑκυραΛευκά

07-05 10:0520.431/20.605 / 99,16 %9.879.1176.426.451 / 65,05 %6.274.739 / 97,64 %116.160 / 1,81 %35.552 / 0,55 %





Αποτελέσματα 2012Αποτελέσματα 2009


ΚόμμαΠοσοστόΨήφοιΕδρεςΠοσοστόΨήφοιΕδρες

Ξαφνικά, η ζώνη του ευρώ μοιάζει να πλέει σε μια άλλη καταιγίδα.

 

The euro crisis

A winner in France, alarm in Greece

May 6th 2012, 23:43 by The Economist|Brussels
"EUROPE is watching us," declared François Hollande tonight (video here, in French) after being confirmed as winner of the French presidential election, “At the moment when the result was proclaimed, I am sure that in many countries of Europe there was relief and hope: finally austerity is no longer destiny.”
But the celebration may not last long. The euro dropped in Asian trading as markets tried to

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ (προεξοφλήσεις) ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ

 

xaaptosi ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ (προεξοφλήσεις) ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΟΛΙΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ

 

Με αυτά τα ποσοστά ειδικά για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία, οι προεξοφλήσεις της κρατικής επιχορήγησης μετατράπηκαν αυτόματα σε θαλασσοδάνεια. Υπάρχουν βαρύτατες κατηγορίες για τους τραπεζίτες, διότι η επισφάλεια ήταν εμφανέστατη. Κοινώς, οι προεξοφλήσεις δεν θα αποπληρωθούν ΠΟΤΕ, όπως και η οικονομική επιβίωση των κομμάτων με τέτοια δυσβάσταχτα χρέη δεν είναι δυνατή.
Επειδή πρόκειται για λεφτά του Ελληνικού λαού, η έρευνα της δικαιοσύνης για την διαχείριση τους πρέπει να θεωρείται αυτονόητη. Όπως και όσοι απέλαβαν “ανέμελα και
χαρωπά”.
Έχει πολύ βάθος η υπόθεση, μείνετε συντονισμένοι.

απο - thenetwar.com/

ΟΑΕΕ: Οι όροι για κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία





 
Με εγκύκλιο του Υπ.Οικ και του Υπ. Εργασίας καθορίστηκε η διαδικασίας για την επιλογή κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από τους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε.
Οι σχετικές  οδηγίες που αναφέρονται στην απόφαση Φ.80000/10255/334/3.5.2012  έχουν  ως εξής:
1. Δικαίωμα επιλογής στην αμέσως κατώτερη ή στη δεύτερη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία από την κατηγορία στην οποία υπάγονται υποχρεωτικά σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 258/2005, έχουν οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών και είναι ενήμεροι. Επίσης, δικαίωμα επιλογής έχουν και οι ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. που είχαν επιλέξει να μεταταχθούν προαιρετικά σε

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της Κυριακής



Συγκεντρώσαμε τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεστε για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα αύριο στην κάλπη.
Πότε αρχίζει και πότε τελειώνει η ψηφοφορία;

 Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7 το πρωί και λήγει στις 7 το απόγευμα.
Πώς ψηφίζουμε 

Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.
 Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...