Έφυγε από τη ζωή ο Alvin Lee

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Ten Years After πέθανε σε ηλικία 68 ετών

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η οικογένειά του, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Ten Years After, Alvin Lee, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.
Με μια λιτή ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του, Alvinlee.com, γνωστοποιήθηκαν τα εξής:
«Ανακοινώνουμε με μεγάλη μας λύπη ότι ο Alvin έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή νωρίς σήμερα το πρωί, λόγω απρόβλεπτων επιπλοκών μετά από μία χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.»
«Χάσαμε έναν υπέροχο και πολυαγαπημένο πατέρα και σύντροφο, και ο κόσμος έχασε έναν πραγματικά σπουδαίο και ταλαντούχο μουσικό.»
Η καριέρα του Lee ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '60, ενώ εκτινάχθηκε στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα ύστερα από την εμφάνιση της μπάντας στο μυθικό Woodstock, όπου επέδειξε το μοναδικό του blues rock κιθαριστικό ύφος, ενώ η χαρακτηριστική του καλυμμένη από αυτοκόλλητα "Big Red" Gibson ES-335 μετατράπηκε σε σήμα κατατεθέν ολόκληρου του φεστιβάλ.
Μετά τη διάλυση των Ten Years After το 1973, ο Lee κυκλοφόρησε μια σειρά προσωπικών δίσκων, συμπεριλαμβανομένου του "On The Road To Freedom", το οποίο περιείχε συμμετοχές από τους Mick Fleetwood, George Harrison, Steve Winwood και Ron Wood.
Η ύστατη κυκλοφορία του, το "Still On The Road To Freedom" του 2012 ήταν μία αναφορά σε προηγούμενες προσωπικές του δουλειές και επιβεβαίωσε τη θέση του στο πάνθεον των μεγάλων του rock.

rocking.gr

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *