Σεμινάριο εικονογράφησης – comics στη ΝαξοΕργαστήρι κόμικς

 17 -  23 Αυγούστου, μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης"

Δευτέρα 17/8 με Παρασκευή 21/8 6-7:30

 Το εργαστήριο απευθύνεται σε έφηβους από 11 ετών κ πάνω καθώς  κ σε ενήλικες.

 Εισαγωγή στο κόμικς- σενάριο-χαρακτήρες-σχεδιασμός-μελάνωμα κ παρουσίαση

 Υλικά που θα χρειαστούν οι συμμετέχοντες:

Χαρτιά Α4, μολύβια, γόμα, ξύστρα, χάρακες, λεπτά μαρκαδοράκια μαύρα.

Στο σεμινάριο αυτό διδάσκεται η  τέχνη της δημιουργίας και εικονογράφησης Comics. 

Το σεμινάριο εικονογράφησης – comics, διάρκειας 15 ωρών, απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν νέους τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας.

Σε όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά στο χώρο του σκίτσου ή της γελοιογραφίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση και η δημιουργία comics  ως διαδικασία ευχάριστης μάθησης και όχι ως μια δύσκολη ακαδημαϊκή ενασχόληση. Για το
λόγο αυτό μπορούν να συμμετέχουν κι όσοι που δεν έχουν γνώσεις σχεδίου.

 Διδάσκουν:

Μπελεγρίνου Θεοδώρα  απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου του Φυσικού Τμήματος,  της Ανωτάτης Σχολής Καλών  Τεχνών και  με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Νέα Μέσα και τις Τεχνολογίες  από την Ανωτάτη Σχολή Καλών  Τεχνών.

Καλαμαρά Ρόζα  απόφοιτος του Ανώτατου Γερμανικού Ιδρύματος με Δίπλωμα στις Γραφικές Τέχνες και τη Διαφήμιση, της Σχολής Καλών Τεχνών και με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα την Επικοινωνία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Complutense Της Μαδρίτης.

Και οι δύο εισηγήτριες έχουν πολυετή επαγγελματική και διδακτική προϋπηρεσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στον τομέα των  Καλών Τεχνών.  Εργαστήρι Χειροτεχνίας

17 -  23 Αυγούστου, μουσείο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" 

Δευτέρα 17/8 με Παρασκευή21/8  7:30-9:00Το εργαστήριο απευθύνεται σε έφηβους από 14 ετών κ πάνω  κ σε ενήλικες.Εισαγωγή στο εργαστήριο κ τα υλικά-κατασκευή σκελετού-χάρτωμα- διακόσμηση-θεωρία χρώματος-παρουσίαση.Υλικά που θα χρειαστούν οι συμμετέχοντες:

Χρώματα (ακρυλικά ή τέμπερες), πινέλα λεπτά-φαρδιά, πένσες,ψαλίδι, ατλακόλ, ένα μικρό μπολ ή δοχείο, σύρμα, 5-6 καραμελόχαρτα ή χαρτιά σιλικόνης 50x70cm.


Η χειροποίητη κατασκευή είναι ένας τρόπος έκφρασης και για αυτούς που θέλουν να εξωτερικεύσουν την ομορφιά της ψυχής τους και τις ανησυχίες τους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα οικειοποιηθούν τις διάφορες τεχνικές των υλικών και θα οδηγηθούν στη κατασκευή χειροποίητων φωτιστικών με έμφαση στις φυσικές πρώτες ύλες. Έτσι με την εξερεύνηση διαφόρων τεχνικών και τεχνοτροπιών, μέσα από ένα παιχνίδι δημιουργίας και πλασίματος της ύλης και των υλικών να διερευνήσουν το προσωπικό τους γούστο και ενδιαφέρον. Στόχος είναι καλλιεργώντας παράλληλα την τεχνογνωσία και την κατάρτιση γύρω από το σχεδιασμό του αντικειμένου, να οδηγηθούν σε εφαρμογές με την αυθεντική προσωπική τους ματιά και νότα. 

Διδάσκουν: Μπελεγρίνου Θεοδώρα και Καλαμαρά Ρόζα  

Σχόλια

* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερασιτεχνικό ψάρεμα -Τί προβλέπει ο νόμος για την ερασιτεχνική αλιεία και το υποβρύχιο ψάρεμα.

Η οικολογική καταστροφή και το μαύρο χρήμα από την πώληση ψαριών ερασιτεχνών αλιέων

Επικίνδυνα ψάρια εισβάλλουν στο Αιγαίο Σε μερικές δεκαετίες θα αναγνωρίζουμε τη Μεσόγειο όπως την ξέρουμε σήμερα;

*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *