Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ή εμείς ή αυτοί

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, τόσο για «να αλλάξουμε το μέλλον μας», όσο και γιατί αυτή η ενίσχυση μπορεί να επιδράσει θετικά στην ενότητα της Αριστεράς, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Νίκαια.
Με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί. Μαζί μπορούμε να
τους ανατρέψουμε», ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
«Αν ο λαός θέλει, μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, να είναι σαν να μην έγιναν ποτέ εκλογές, ας ψηφίσει το κόμμα του Μνημονίου, ψηφίστε να πάει ο μισθός 300 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά. «Αντίθετα», πρόσθεσε, «αν θέλει να αλλάξει το μέλλον, ας τους ανατρέψει».
Ακόμη ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του θα δώσει αγώνα κατά της αποχής, γιατί, όπως είπε, «ακόμη και η αποχή βολεύει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».
Με βάση τη θέση ότι η πολιτική των Μνημονίων έχει αποτύχει ολοκληρωτικά, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ληστρικές δανειακές συμβάσεις, που εκχωρούν την κυριαρχία μας, που υποθηκεύουν τον δημόσιο πλούτο της χώρας, που διαλύουν το κοινωνικό κράτος, που καταργούν κάθε δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία».
Αναφερόμενος στις πρώτες κινήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών, σημείωσε ότι «οι εκπρόσωποι των δυνάμεων του πολιτικού κατεστημένου θέλουν να επιβάλλουν την δική τους ερμηνεία για το πώς οδηγηθήκαμε μέχρι εδώ, ενώ το τρίγωνο της αμαρτίας, τραπεζιτών, διαπλοκής και πολιτικού συστήματος, διεκδικεί να κυριαρχήσει και την επόμενη μέρα. Οι τράπεζες δίνοντας δάνεια στα ΜΜΕ της διαπλοκής, η διαπλοκή στηρίζοντας συγκεκριμένα κέντρα στο πολιτικό σύστημα, και το πολιτικό σύστημα να τροφοδοτεί τις τράπεζες με δημόσιο χρήμα».
Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι «στις επικείμενες εκλογές μαζί με την πολιτική των μνημονίων, θα καταρρεύσουν και οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και θα καταρρεύσουν γιατί υποτίμησαν την νοημοσύνη και προσέβαλλαν την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού».
Παράλληλα, κατηγόρησε επίσης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «έχουν τυφλωθεί από την ανάγκη τους να παραμείνουν γαντζωμένοι με κάθε κόστος στην εξουσία».
Υπό το πρίσμα αυτό, πρόσθεσε, «αναγκαστικά προσφεύγουν στις εκλογές, τις οποίες μέχρι πριν λίγο καιρό ξόρκιζαν με όλες τους τις δυνάμεις. Προσφεύγουν στις εκλογές προκειμένου το κόμμα του Μνημονίου, αρχηγός του οποίου είναι ο Ράιχενμπαχ και κομματάρχες του ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς, να επιδιώξει μια ελάχιστη ανασυγκρότηση».
Επιπλέον, εκτίμησε ότι μέχρι τις κάλπες θα ζητάνε συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα λάθη και τις παραλείψεις τους, προσθέτοντας ότι «ο Βενιζέλος ήδη το ξεκίνησε».
«Επίσης», συμπλήρωσε, «θα επισείουν τον κίνδυνο της Αριστεράς με επιχειρήματα από την εποχή του διχασμού» και υπογράμμισε ότι «ήδη θλιβεροί αρθρογράφοι στα κυρίαρχα φιλομνημονιακά μέσα, παρομοιάζουν εμένα προσωπικά με τους “χρυσαυγίτες” με την ίδια ευκολία με την οποία πέρυσι με χαρακτήριζαν αρχιστράτηγο του μπάχαλου και χρηματοδότη βίαιων ομάδων».
Επίσης ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι οι επιθέσεις κατά της αριστεράς θα ενταθούν όσο πλησιάζουν οι εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία αφού αναδιπλώθηκαν δύο και τρεις φορές, προσπαθώντας να ανακόψουν τη ραγδαία αποδυνάμωση τους, εφευρίσκουν ξανά τον παλιό καλό εχθρό. Τις δυνάμεις της Αριστεράς, αλλά και τον καθένα που αγωνίζεται για ζωή και αξιοπρέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...