Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Τ                                                Αναγέννηση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΟΘΟΥΜΕ,
ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ  ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ,
οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοινώνουν τους υποψηφίους  για τις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαίου2012, στο Νομό Κυκλάδων.
Η  συγκεκριμένη λίστα υποψηφίων τις Κυκλάδες, απαρτίζεται από πρόσωπα έμπειρα τόσο σε θέματα περιβάλλοντος, όσο και σε θέματα ανάπτυξης, κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού. Με τις συγκεκριμένες επιλογές, που δεν αντιστοιχούν σε αυστηρώς κομματικά μέλη ή στελέχη, οι Οικολόγοι Πράσινοι Πανελλαδικώς, αλλά και στις Κυκλάδες, θέλησαν να τονίσουν την αναγκαιότητα συνεργασίας των πολιτών στο δρόμο προς την εύρεση λύσεων, πέρα από τους
αμιγώς κομματικούς μηχανισμούς.
Συνολικά, οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων είναι πέντε (5):

* Χριστίνα Ευθυμιάτου Καρυστιναίου του Χαραλάμπους, κάτοικος Νάξου, Xημικός μηχανικός, με εμπειρία σε περιβαλλοντικές μελέτες, αναπτυξιακά προγράμματα και θέματα αυτοδιοίκησης

* Φραντζέσκος Καλλιβρούσης του Στεργίου, από την Άνδρο, Αρχιτέκτονας Μηχανικός με ειδικότητα στη Βιοκλιματική αρχιτεκτονική

* Ελένη (Λέλα) Μαγγανάρη του Ιωάννη,  κάτοικος Σαντορίνης,  Συγγραφέας

* Δημήτρης Πολιτόπουλος του Φωκίωνος, το γένος Αρμάου από την Τήνο,  Αρχιτέκτονας με εμπειρία σε αποκαταστάσεις κτιρίων

* Νικόλας Στεφάνου του Αιμίλιου, κάτοικος Πάρου, με σπουδές φιλοσοφίας και εμπειρία σε θέματα πληροφορικής και εφαρμογών στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της προ-εκλογικής τους εκστρατείας οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στις Κυκλάδες, έχουν επιλέξει να επιδιώξουν διάλογο και ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους φορέων και κοινωνικών παραγόντων  στα νησιά, τόσο πάνω σε τρέχοντα θέματα, όσο και σε σχέση με διαχρονικά ζητήματα και προτεινόμενες  λύσεις για το περιβάλλον και την ουσιαστική και εναλλακτική / αειφόρο ανάπτυξη, ξεκινώντας από το  τοπικό, αλλά και Περιφερειακό επίπεδο.

Σημ.: ακολουθεί συνημμένο αρχείο με τα αναλυτικά βιογραφικά των ανωτέρω υποψηφίων


                                                                                              
Συντονιστική Γραμματεία της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Νάξου
Τηλ.: 22850 – 22558 & 6941527255 & 6977877886
 e-mail: oikologoinaxou@gmail.com  www.ecogreens.gr

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τις Εθνικές εκλογές 2012  - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ (κατ’ αλφαβητική σειρά)

 

Χριστίνα Ευθυμιάτου Καρυστιναίου (χημικός μηχανικός)


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 από νησιώτες γονείς. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (M.Sc). Δούλεψε στην Αθήνα μέχρι το 1992 σε γραφεία μελετών και μη κερδοσκοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις. Παράλληλα, ασχολήθηκε με το περιοδικό «Λατινική Αμερική» και την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Νικαράγουα.

Το 1992 πραγματοποίησε μαζί με την οικογένεια της το όνειρό τους να φύγουν από Αθήνα και να ζήσουν σε ένα νησί, τη Νάξο που διάλεξαν. Εκεί συνεργάστηκε αρχικά με το Κέντρο Οικολογικών Ερευνών Νάξου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ισπανοελληνικής Πολιτιστικής Εταιρείας Αρχιπελάγους και του Οικολογικού Σχολείου Νάξου. Συμμετείχε ενεργά στη σύσταση της Αναπτυξιακής Εταιρείας - ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε, όπου στη συνέχεια εργάστηκε ως επιστημονική σύμβουλος , συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (με αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής ταυτότητας) αλλά και υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Κυκλάδων (Europe Direct). Από το 2009 εργάζεται ανάμεσα στη Νάξο και την Αθήνα, ως μελετήτρια -ελεύθερος επαγγελματίας.
Επιμελήθηκε τη δίγλωσση «Κεντρική Νάξος: Οδηγός με Χάρτη» (Δήμος Δρυμαλίας, 2001) και το βιβλίο «Φολέγανδρος: Εικόνες και Κείμενα» (2009) και συμμετείχε στην επιμέλεια του βιβλίου «Βιβλιογραφία για τη Νάξο» (Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου, 2005).
Συμμετείχε στις Περιφερειακές εκλογές 2010 με τον Οικολογικό Άνεμο Νοτίου Αιγαίου, ως υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.  Το καλοκαίρι του 2011 εξελέγη Συντονίστρια της ΤΠΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

 

 

Φραντζέσκος Καλλιβρούσης του Στεργίου (Αρχιτέκτων Μηχανικός με ειδικότητα στη Βιοκλιματική αρχιτεκτονική)


Γεννημένος στις 20 Ιουλίου 1962 στην Αθήνα, από Ανδριώτες γονείς. Φοίτησα την διετία 1981-1982 στα Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Πειραιά (Τ.Ε.Ι. απο το 1982) με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού Δ.Ε., ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου το 1987. Μετά την επιλογή μου να ασχοληθώ με την Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και την «Πράσινη» Δόμηση, παρακολούθησα Σεμινάρια Παθητικών Εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Ι.Τ.Ε. του ΕΛΚΕΠΑ καθώς και Σχεδίασης Βιομηχ. προϊόντων ως τον Ιούλιο1991.
Μετά από την ξεκάθαρη απόφαση μου να επιστρέψω επαγγελματικά και βιωματικά στον τόπο καταγωγής μου – το νησί της Άνδρου – μετά το1991, εργάστηκα επί 8μηνο στην Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου Άνδρου με αποτέλεσμα την απόκτηση της ανάλογης εμπειρίας σε έργα Δημοσίου και Ο.Τ.Α. Στην συνέχεια δραστηριοποιήθηκα ως Ελεύθερος Επαγγελματίας – Μελετητής σε Οικοδομικά έργα και ως Σύμβουλος Ακινήτων – Αναπτυξιακών Δράσεων και σχετικών Ενισχύσεων καθώς και Μελετών Εγκαταστάσεων Α.Π.Ε. Μετά το 1994 συμμετείχα σε Εκλογικό Δημοτικό συνδυασμό (το 1996, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γ. Δάμπαση) και με συνέπεια παρείχα αφιλοκερδώς τις Μελετητικές μου υπηρεσίες για Αναπτυξιακά και Περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και Σχεδιασμό Έργων Υποδομών στις κατά καιρούς Δημοτικές Αρχές της Άνδρου, ακόμη και με πρωτοβουλία μου και χωρίς να μου ζητηθεί.                                        


Ελένη (Λέλα) Μαγγανάρη του Ιωάννη (συγγραφέας)


Η Λέλα Μαγκανάρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και μεγάλωσε στην Βούλα. Από την προσχολική ηλικία είχε κλίση στις καλές τέχνες. Ασχολήθηκε με την κεραμική, τη ζωγραφική, το σμάλτο, το μπατίκ, το κόσμημα και τη φωτογραφία στα εργαστήρια του Αμερικανικού Κολλεγίου, με καθηγήτρια τη διακεκριμένη ζωγράφο Ζωή Αλαφούζου. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας και παραδοσιακού κοσμήματος. Μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε σε ομάδες όπως η Κίνηση για την Απελευθέρωση των Γυναικών, και αργότερα δραστηριοποιήθηκε στο Κέντρο για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής Γλυφάδας, με κύρια δραστηριότητα τη συμπαράσταση σε άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες και στις οικογένειές τους.

Εχει  δύο παιδιά, την Δώρα-Πηγή και τη Χλόη.Τα τελευταία δώδεκα χρόνια περνάει μεγάλο κομμάτι της ζωής της στη Σαντορίνη, με βάση το σπίτι της στον παραδοσιακό οικισμό του Εμπορείου.

«Η γειτονιά των Αγγέλων« και το «Σαντορίνη –Αιγαίο Sos» -αφιερωμένα στους αγαπημένους της τόπους –τη Σαντορίνη και τη Βούλα- είναι το τελευταία της βιβλία που κυκλοφορούν από τα εννιά που έχει γράψει. Το πρώτο,”Ένα παραμύθι” , πρωτοκυκλοφόρησε το 1987 από τις εκδόσεις Τηλορήτης. Το δεύτερο, “Η Δώρα, η Πηγή και το πετράδι της χαράς”, το οποίο έγραψε με το σύζυγό της και την εφτάχρονη τότε κόρη τους Δώρα-Πηγή για τους Γιατρούς της Καρδιάς, κυκλοφόρησε το 2004 από τις εκδόσεις Έσοπτρον. Το 2005 έγινε θεατρική διασκευή του από τη σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Χρυσούλα Σούρα και ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σχολεία.

Μετά το ναυάγιο του Sea Diamond, η Λέλα Μαγκανάρη είχε την πρωτοβουλία για την πρώτη συναυλία ευαισθητοποίσης με τη Μαρίζα Κωχ και άλλους καλλιτέχνες, στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2007. Συμμετείχε επίσης ενεργά στη Συντονιστική Επιτροπή  Θηραίων Πολιτών. 

 

Δημήτρης Πολιτόπουλος (Αρμάος) του Φωκίωνος (αρχιτέκτονας)


Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Τορίνο Ιταλίας όπου διατέλεσε βοηθός καθηγητή στην έδρα Πολεοδομίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνικές κυκλοφορίας. Κατάγεται από την μητέρα του το γένος Αρμάου από την Καλλονή της Τήνου όπου περνά μέρος της ζωής του. Έχει  ασχοληθεί με πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα. Υπήρξε υπεύθυνος Κυκλάδων του Πολιτιστικού δικτύου πόλεων. Συνέβαλλε στην αποκατάσταση-μελέτη σημαντικών κτιρίων  όπως το Ναό του Αγ. Ζαχαρία στην Καλλονή Τήνου το Ρεδειάδειο και το Παλαιό Γυμνάσιο στην  Ιουλίδα Κέας, την οικία Παρασκευόπουλου στην Κύθνο, την οικία Πρασσακάκη στην Σύρο, κ.λ.π. Υπήρξε μέλος στο Κέντρο Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κάτω Αχαΐας  Συμμετέχει  στις εκλογές ως υποψήφιος γιατί πιστεύει σε ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, στην αλληλέγγυα οικονομία, στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στην αυτοδιαχείριση των ιδίων πόρων προς όφελος των κοινωνιών αυτών.                 

Νικόλας Στεφάνου του Αιμίλιου (Πληροφορική και εφαρμογές στο διαδίκτυο)


Ο Νικόλας Στεφάνου γεννήθηκε το 1953 στη Βηρυτό (Λίβανος) από πατέρα επιχειρηματία μικρασιατικής καταγωγής, και μητέρα γεννημένη στην Άνδρο.
 Φοίτησε σε γαλλο-αμερικανικό κολέγιο της Βηρυτού και σπούδασε με κύριο ενδιαφέρον την φιλοσοφία στο Γαλλικό πανεπιστήμιο Βηρυτού (Lyon 2).  

Από το 1971 υπήρξε ενεργό μέλος  του Τροτσκιστικού κινήματος Λιβάνου πριν δραστηριοποιηθεί στο αναδυόμενο οικολογικό κίνημα στον Λίβανο και στη Γαλλία.
 Το 1976 ανακάλυψε τα νησιά του Αιγαίου, και η Πάρο έγινε το αγκυροβόλι του για τα επόμενα χρόνια όπου δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης στον τομέα του εμπορίου.

Το 1979 ίδρυσε με φίλο του στο Κουβέιτ εταιρία παραγωγής ντοκιμαντέρ με σκοπό την καταγραφή της πολιτιστικής παράδοσης που αφανιζόταν με γρήγορους ρυθμούς σε αυτή τη χώρα.

 Το 1981 πήρε την απόφαση να πιάσει ρίζα στη Πάρο όπου ίδρυσε το Εστιατόριο «Λεβάντης». Το 1997 συνειδητοποίησε την ανερχόμενη επανάσταση του Διαδικτύου και ίδρυσε το «Parosweb.com», διαδικτυακός κατάλογος και εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών και διαδικτυακού μάρκετινγκ, με εταιρική κοινωνική ευθύνη που στηρίζεται στην υποστήριξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης στα νησιά μας. Μέχρι στιγμής διευθύνει την Parosweb ΟΕ.  Συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές 2010 με τον Οικολογικό Άνεμο Νοτίου Αιγαίου ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κυκλάδων.                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...