Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Οι προτάσεις των τοπικών φορέων για το Ακτοπλοϊκό δίκτυο στις Κυκλάδες

   Είναι γνωστό ότι η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι αυτή που αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων στην Χώρα μας. Για την αντιμετώπιση της διεθνής οικονομικής κρίσης καλούμαστε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να συμβάλουμε στην αποτροπή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί και μέσω των προτάσεων μας να στηρίξουμε το τουριστικό προϊόν για τις επόμενες δύσκολες χρονιές.
        Οι φορείς της Νάξου ( Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νάξου), σας καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις τις οποίες κρίνουμε απαραίτητες όχι μόνο για τη Νάξο αλλά και για τις υπόλοιπες Κυκλάδες έτσι ώστε να έχουμε βραχυπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα από το έτος που διανύουμε και για τα επόμενα δύσκολα έτη που θα ακολουθήσουν.

1.   Επιδοτούμενο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο που να συνδέει τα νησιά Νάξο, Πάρο, Ίο με τα δύο διεθνή αεροδρόμια που υπάρχουν στο νομό Κυκλάδων (Μυκόνου και Σαντορίνης), με την προϋπόθεση να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες που φθάνουν στα δύο διεθνή αεροδρόμια με πτήσεις charter και όχι να αναγκάζονται να μένουν δύο ημέρες (την ημέρα άφιξης και την ημέρα αναχώρησης) στη Μύκονο ή τη Σαντορίνη επειδή δεν μπορούν να συγχρονιστούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με βάση τις ώρες αφιξοαναχώρησης των αεροπλάνων.
2.   Επιδοτούμενη άγονη γραμμή Θεσσαλονίκη Κρήτη με ενδιάμεσο σταθμό τη Νάξο/Πάρο όπου υπάρχει ενδιαφέρον και  από τις δύο πλευρές. Η τουριστική κίνηση στο παρελθόν ήταν έως και 50% περισσότερη κατά τη νεκρή περίοδο από ότι παρατηρείτε σήμερα.
3.   Σύνδεση της Νάξου/Πάρου με τα Δωδεκάνησα τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα.
4.   Σύνδεση της Νάξου/Πάρου με τη Σάμο τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα.
    Στο παρελθόν η σύνδεση αυτή είχε τονώσει κατά πολύ την     τουριστική κίνηση των Κυκλάδων με επισκέπτες από Τουρκία      που έκαναν πρόγραμμα island hopping στα ελληνικά νησιά.
5.   Για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς τις Κυκλάδες προτείνουμε.
    ● Μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια για Κυκλάδες (αφού οι        Κυκλάδες ανήκουν σε συντελεστή μειωμένου Φ.Π.Α.)
    ● Κατάργηση όλων των Φόρων υπέρ τρίτων από την τιμή      του     εισιτηρίου (αντιπροσωπεύει το 30% περίπου), ώστε να επιτευχθεί μείωση του εισιτηρίου και να ισχύσει επιτέλους το     μεταφορικό ισοδύναμο.
6.   Θα πρέπει τα δρομολόγια όλων των εταιρειών και πρωτίστως των επιδοτούμενων να αναρτούνται στο διαδίκτυο το αργότερο κατά το μήνα Νοέμβριο για το επόμενο έτος, ώστε οι δυνητικοί επισκέπτες των νησιών της Ελλάδος από το εξωτερικό, που προγραμματίζουν μήνες πριν τις διακοπές τους, να είναι ενήμεροι έγκαιρα.
7.   Παρακαλούμε πολύ εκτός των τακτικών δρομολογίων να κάνετε δεκτές και τυχόν αιτήσεις για έκτακτες δρομολογήσεις πλοίων κατά την περίοδο του καλοκαιριού για 5μηνο/6μηνο.
8.   Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι ακτοπλοικές εταιρείες αποφεύγουν να κάνουν κρατήσεις σε groups για την περίοδο του Πάσχα, της Πρωτομαγιάς και του Αγίου Πνεύματος, διότι προτιμούν ελεύθερους πελάτες που να κλείνουν θέσεις και στο γκαράζ των πλοίων για τα αυτοκίνητα τους.

        Έτσι έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια, πολλά groups που θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά, μετά δυσκολίας και κατόπιν ενεργειών με τους κατά τόπους πρακτόρους να το καταφέρνουν, ενώ πολλά άλλα ακυρώνουν τον προορισμό.

        Οι προτάσεις αυτές έχουν σαν στόχο την αύξηση τόσο του διεθνή όσο και του εσωτερικού τουρισμού.
        Θέλομε να γνωρίζετε ότι όλα τα παραπάνω είναι κοινά αιτήματα όλων των φορέων του νησιού μας, καθώς και όλων των κατοίκων του.
        Εμείς όλοι που προσυπογράφουμε το παρόν έγγραφο, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε για την θετική ανταπόκριση σας.
        Βρισκόμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία, αναφορικά με τον κατάπλου των πλοίων από το λιμάνι της Νάξου προηγούμενων ετών, όπου φαίνεται η φθίνουσα πορεία.
        Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Είμαστε σίγουροι ότι αν ισχύσουν τα παραπάνω, το έτος που διανύουμε θα κλείσει με θετικό πρόσημο και με διψήφιο αριθμό.

Νάξος, 05/04/2012


Προς :
      ● Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
        Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας
        Γραφείο Γενικού Γραμματέα
     ● Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
    ● Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
      Αντιπεριφερειάρχη, κ. Πουσσαίο
   ● Σ. Α. Σ.

Κοιν:
        ● ΣΕΤΕ
        ● ΠΟΞ
        ● ΞΕΕ




       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...