Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Η καμπάνια των Οικολόγων Πράσινων στην Πάρο



Στα πλαίσια της προ-εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων, η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων των Οικολόγων Πράσινων Χριστίνα Ευθυμιάτου – Καρυστιναίου επισκέφθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου την Πάρο.
Βασικός σκοπός της επίσκεψης η συμμετοχή στη Συνάντηση –Συζήτηση που οργάνωσε ο Δήμος της Πάρου μετά από πρωτοβουλία του «Αρχίλοχου» για το θέμα της βιώσιμης αλιείας στο νησί και τις Κυκλάδες γενικότερα. Η Χριστίνα Ευθυμιάτου δήλωσε τη διάθεση της προσωπικά να συμμετάσχει στη δουλειά της Επιτροπής που συστάθηκε από τον Δήμο της Πάρου για να οργανώσει δράσεις ευαισθητοποίησης –τεκμηρίωσης αλλά και πίεσης προς τις αρμόδιες αρχές για την προώθηση λύσεων για μια βιώσιμη αλιεία. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι:
«Είναι επείγουσα ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς τοπικά, περιφερειακά και εθνικά για να κάνουμε επί τέλους αυτό που θα έπρεπε ήδη να έχουμε ολοκληρώσει:  η σύνταξη ολοκληρωμένου διαχειριστικού σχεδίου για τις Κυκλάδες, που θα προτείνει λύσεις μέσα από τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων, τον αποτελεσματικό έλεγχο της αλιείας στις περιόδους και περιοχές αναπαραγωγής αλλά και την προώθηση πλέον βιώσιμων πρακτικών αλιείας για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, τα ιχθυοαποθέματα και τους ίδιους τους επαγγελματίες αλιείς. Στην κατεύθυνση αυτή η πρωτοβουλία του Αρχίλοχου που υιοθετήθηκε από τον Δήμο Πάρου είναι πολύ θετική εξέλιξη, αξίζει να αγκαλιαστεί από τους φορείς της Πάρου και των γύρω νησιών αλλά και τους επαγγελματίες αλιείς»

Τραγική ειρωνεία, η ταυτόχρονη σύλληψη και κράτηση των νέων ακτιβιστών της Greenpeace από το Λιμεναρχείο Πάρου, οι οποίοι παρεμπόδισαν αλιευτικό σκάφος με συρόμενα δίχτυα ζητώντας πιο ήπιες μεθόδους αλίευσης και τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων στις Κυκλάδες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι των Κυκλάδων καταδικάζουν το γεγονός αυτό, αλλά και τις συνθήκες κράτησης και μεταφοράς νέων ανθρώπων –από διάφορες Μεσογειακές χώρες- που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Το Σάββατο η Χριστίνα Ευθυμιάτου Καρυστιναίου επισκέφθηκε τη Σύρο για να συνοδεύσει τον Νίκο Χρυσόγελο, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακό Σύμβουλο στην περιοδεία του και συναντήσεις με φορείς του νησιού. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που οι Οικολόγοι πράσινοι έχουν αναλάβει για μια πράσινη στροφή στην οικονομία των νησιών, μέσα από τη δράση της Περιφερειακής Παράταξης «Οικολογικός Άνεμος» αλλά και του Νίκου Χρυσόγελου από τη νέα του θέση ως Ευρωβουλευτής. Ειδικότερα συζητήθηκαν οι προτάσεις και δράσεις μας για απεξάρτηση των νησιών από το πετρέλαιο και τη δημιουργία συμμετοχικών επιχειρήσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η στροφή των ναυπηγείων στην κατασκευή «πράσινων» πλοίων και εξαρτημάτων, η σύνδεση τουρισμού –τοπικής παραγωγικής ταυτότητας και περιβάλλοντος και η ενδυνάμωση του κοινωνικού τομέα της οικονομίας και των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης μέσα στην κρίση. «Η στήριξη των Οικολόγων Πράσινων στις Κυκλάδες μπορεί να μας  ανοίξει τον δρόμο για ένα νέο πλαίσιο δράσης και ευθύνης μέσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Στις παρούσες δε συνθήκες μπορούμε να ελπίζουμε και σε κυκλαδίτη Οικολόγο Πράσινο βουλευτή –μια προοπτική πολύ μεγάλης ευθύνης για τα νησιά μας σε συνθήκες εθνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, που δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε»

Τις επόμενες ημέρες η υποψήφια βουλευτής θα βρεθεί στη Σαντορίνη μαζί με τη συνυποψήφια των Οικολόγων Πράσινων Λέλα Μαγκανάρη.


 
ΤΟΠΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

                                                                                                Κυκλάδες, 29 Απριλίου 2012

                                                       Δελτίο Τύπου




Συντονιστική Γραμματεία της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Νάξου
Τηλ.: 22850 – 22558 & 6941527255 & 6977877886

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...