Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Παγώνει την ένταξη της στο ευρώ η Βουλγαρία


 Η Βουλγαρία αναβάλει επ' αόριστον τα σχέδια της για την ένταξη στο ευρώ επικαλούμενη την γενικότερη αστάθεια στην ευρωζώνη και την μετατόπιση των Βούλγαρων που εμφανίζονται όλο και πιο απρόθυμοι να ενταχτούν στο κοινό νόμισμα.
Μέσα στην κυβέρνηση και στην κοινή γνώμη «έχουν μεταβληθεί οι απόψεις», είπε ο υπουργός Οικονομικών Σιμεόν Τζάνκοφ.
«Τώρα δεν βλέπω οφέλη από την είσοδο στην ευρωζώνη, μόνο κόστος», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι η κοινή γνώμη «δικαίως θέλουν να μάθουν 'ποιον θα διασώσουμε όταν μπούμε'».
«Για εμάς» συνόψισε «είναι πολύ επικίνδυνο και δεν είναι βέβαιο τι κανόνες θα υπάρξουν και ποιοι θα υπάρχουν σε δύο χρόνια».
«Είμαι σίγουρος ότι σίγουρα θα δούμε ένα χάσμα που όλο θα βαθαίνει στη Ευρώπη γιατί πολλές κυβερνήσεις δεν είναι έτοιμες να αντέξουν τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρουν», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
Η Βουλγαρία, αναφέρει η Wall Street Journal, είναι η τρίτη κατά σειρά χώρα που τις τελευταίες εβδομάδες ανακοινώνει ότι δεν θα προχωρήσει για την ώρα στην ένταξη στην

ευρωζώνη.

Είχαν προηγηθεί η Λιθουανία και η Λετονία με την πρώτη να λέει ότι θα ενταχτεί «όταν η Ευρώπη θα είναι έτοιμη» και τη δεύτερη να δηλώνει ότι θα αποφασίσει το 2013. Και στις δύο περιπτώσεις οι δηλώσεις έγιναν από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...