Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

14 Νοέμβρη: Όλη η Ευρώπη στους δρόμους του αγώνα


video απο Ισπανια
Σήμερα, 14-11, όλη η Ευρώπη βγαίνει ταυτόχρονα στους δρόμους να παλέψει για την ανατροπή.

14N: Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις σήμερα ανά χώρα


Τα σχετικά hashtag στο Twitter: και   
Ο χάρτης των κινητοποιήσεων (αγγλικά): http://www.etuc.org/r/1897 
Ζωντανή εικόνα των διαδηλώσεων στη Μαδρίτη: http://elpais.com/especiales/2012/huelga-general/


 14/11/2012 : 10.11 π.μ., Ισπανία: Μπλόκο από διαδηλωτές σε τράπεζα στο Σανταντέρ
#14n  #piquetejoven en la calle Princesa llegando a plaza de España se detienen en un banco Santander a protestar


10.07 π.μ., Λονδίνο: Η αστυνομία περιόρισε τους απεργούς που εμπόδιζαν την κυκλοφορία



10.05 π.μ. Ισπανία: Σταθμός Atocha, Μαδρίτη, 8:35 π.μ. Η αστυνομία εμποδίζει τους απεργούς. Καταφθάνουν βανάκια της αστυνομίας


10.03 π.μ., Βρετανία:
Απεργοί της Crossrail στους δρόμους του Λονδίνου: 

10.00 π.μ.: Σταθμός Atocha, Mαδρίτη: οι απεργοί κατέβηκαν στιος αποβάθρεςView image on Twitter
9.57 π.μ.: Τα συνδικάτα στην Ισπανία μιλούν για ολική συμμετοχή στην απεργία στις μεγάλες πολυεθνικές, όπως Ford, Opel, Nissan, Peugeot, - 80% συμμετοχή στη Volkswagen.
9.54 π.μ.: Η πανευρωπαϊκή απεργία δίνει έμπνευση:

9.52 π.μ.: Διακόπηκε η μετάδοση προγράμματος από τον σταθμό TeleMadrid λόγω της 24ωρης απεργίας στην Ισπανία
Embedded image permalink
Στα 25 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ευρώπη, υπενθυμίζουν συνεχώς οι χρήστες στο Twitter.

9.45 π.μ.: Ζωντανή εικόνα από Μαδρίτη (όχι πολύ καλή ωστόσο) εδώ: http://spanishrevolution.tv/


[9:35] Διαδήλωση σήμερα στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα

Γαλλία: Πυροσβέστες σε απεργία, μπλοκάρουν τα τρένα στην πόλη Λε Μαν:




[8:36] Στη Μαδρίτη η 14Ν ξεκίνησε με καταστολή (βίντεο)

[9:23] 14Ν - Ισπανία: 28 συλλήψεις, 12 τραυματίες ως τώρα






Τα "PIGS" του Νότου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία), λίγότερο ή περισσότερο μέσα στην κρίση, αλληλεπιδρούν και συδέονται με μια αλληλεγγύη που έχει απίστευτη δυναμική.




Η Ισπανία το τελευταίο διάστημα έχει στείλει πολλά παραδείγματα αγώνων. Από τους ανθρώπους που πλημμύρισαν τις πλατείες της, μέχρι τους εργάτες των ορυχείων της, η Ισπανία παλεύει με πείσμα ενάντια στην κρίση.







Η Γαλλία της κρίσης, παρ'όλο που δεν έχει επηρεαστεί όσο οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, έκανε μια δυναμική στροφή προς τ'αριστερά, δίνοντας στο Αριστερό Μέτωπο του Ζαν Λυκ Μελανσον διψήφια ποσοστά (11%).





Στην Πορτογαλία η ανεργία κοντεύει το 20%, τα μέτρα λιτότητας οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση και η κρίση έχει φτάσει πια σε ολόκληρη την κοινωνία. Το Μπλόκο της Αριστεράς δηλώνει πως "θέλουμε να απαντήσουμε στην ανάγκη του κόσμου για μια Αριστερά που δίνει λύσεις".





Στην Ιταλία η ανεργία αυξάνεται σταθερά, τη ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός Μόντι δηλώνει πως η χώρα δε θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης. Έχει πάντως ήδη προτείνει βοήθεια για τις τράπεζες.


Το κόμμα της Γερμανικής Αριστεράς Die Lienke καταδικάζει τις πολιτικές λιτότητας και τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης και στέκεται αλληλέγγυο στους λαούς που υποφέρουν από την κρίση.





Στην Ελλάδα η ανεργία φτάνει στο 25%. Οι άνεργοι έφτασαν τους 1.267.595, οι δε άστεγοι τους 40.000. Οι αυτοκτονίες τις 2.500, μπήκαν 100.000 λουκέτα και 3.000.000 πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Μόλις πέρασε ένα τρίτο πακέτο μέτρων "διάσωσης". Η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή και η Αριστερά δηλώνει έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.











Στη διαμαρτυρία την Τετάρτη 7/11 στο Σύνταγμα οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής δράσης στους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου που υποφέρουν από την κρίση, ανοίγοντας συμβολικά τις σημαίες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.




Αύριο να είμαστε όλοι εκεί, μαζί με τους λαούς της υπόλοιπης Ευρώπης, γιατί το μέλλον είναι πολύ κοντά. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Όλοι και όλες στις 13.00 στην Κλαυθμώνος.




Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ:


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 στη 1 μ. μ.

Η Τετάρτη 14 Νοέμβρη αποτελεί το ορόσημο για ένα αγωνιστικό, διεθνικό συντονισμό των εργαζομένων ενάντια στο νεοφιλελεύθερο κύμα «δολοφονικής» λιτότητας, που ισοπεδώνει τους λαούς της Ευρώπης. Οι εργαζόμενοι στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα καθώς και ισχυρά συνδικάτα στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γερμανία θα βρεθούν σε κοινή απεργιακή κινητοποίηση, με αιτήματα: Αντίσταση και ανατροπή των πολιτικών λιτότητας Προστασία των θέσεων εργασίας. Αντιμετώπιση της ανεργίας. Όχι στις απολύσεις. Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων σε κάθε χώρα

Το δημόσιο χρέος δεν είναι δικό μας. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Στην Ελλάδα των μνημονίων, έχουμε βιώσει τη λιτότητα στην πιο ακραία και σκληρή της εκδοχή, με τον ελληνικό λαό να μετατρέπεται σε πειραματόζωο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εγχώρια τρόικα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει και κορυφώνει το «έργο» της καταστροφής της χώρας και του λαού προς όφελος της κερδοφορίας μιας χούφτας ολιγαρχών και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.

Απέναντι στην προσπάθεια των ισχυρών της Ευρώπης να μετακυλήσουν στις πλάτες των εργαζομένων τα βάρη της κρίσης, αναδιανέμοντας τον πλούτο σε βάρος των λαών, απαντούμε δυναμικά και συντονισμένα. Οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους! Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην 3ωρη Στάση Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 14 Νοέμβρη και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στη 1 μ. μ. 

απο - left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...