Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΦΕΤ -πρέπει να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με την εφαρμογή της νέας υγειονομικής διάταξης  Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012) που αφορά τόσο την ίδρυση νέων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και την λειτουργία των υφιστάμενων  προβλέπονται πλέον μια σειρά από νέα προαπαιτούμενα .
Ανάμεσα τους το βασικότερο από αυτά  είναι η πιστοποιημένη εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων .
Mε βάση την ισχύουσα νομοθεσία  ΥΑ   14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007  πρέπει  να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.
Από τα παραπάνω απορρέουν υποχρεώσεις και νομικές ευθύνες των επιχειρηματιών σε περιπτώσεις που κατά τους ελέγχους :

1.     κατά την αδειοδότηση  με τον έλεγχο των Εποπτών Δημόσιας Υγείας  των Δ/νσεων  Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών  Ενοτήτων

2.     Κατά τους έκτακτους ελέγχους των αρμόδιων ελεγκτικών  μηχανισμών  όπως οι  Επόπτες Δημόσιας Υγείας , οι επιθεωρητές   του ΕΦΕΤ, οι επιθεωρητές  των Δ/νσεων Κτηνιατρικής & Εμπορίου .

3.    Κατά την ανάπτυξη συστημάτων αυτοελέγχου HACCP & ISO μιας και είναι βασικό προαπαιτούμενο αυτών .

Πλέον το πιστοποιητικό  εκπαίδευσης του υπεύθυνου της επιχείρησης από πιστοποιημένο για το  αντικείμενο εκπαίδευσης φορέα   , είναι απαραίτητο κατά τον έλεγχο της αδειοδότησης  , και  η   έλλειψη του οποίου θα οδηγεί δίχως άλλο στην απόρριψη και επιστροφή του φακέλου .
Επίσης Πιστοποιητικά που έχουν χορηγηθεί σε συναδέλφους κατά το παρελθόν έχουν λήξει εφ’ όσον έχει παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία χορήγησης που αναγράφεται στο
πιστοποιητικό ή πιθανόν να αναφέρεται πάνω στο πιστοποιητικό και η ημερομηνία λήξης ισχύος του.

Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» στην προσπάθειά του να βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες – μέλη του διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης του ΕΦΕΤ σε πρόγραμμα κατάρτισης στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων επιπέδου 1, διάρκειας 10ωρών (2 ημέρες Χ 5 ώρες την ημέρα) και αφορούν στην κατάρτιση απλών χειριστών τροφίμων.

Προκειμένου να βοηθήσουμε όλους τους επαγγελματίες  να πιστοποιηθούν και εν όψει οικονομικής κρίσης συρρικνώσαμε τις απαιτήσεις όλων και καταλήξαμε στην χαμηλή αμοιβή 140 ευρώ συμπεριλαμβανομένου μαζί  και του παράβολου  του ΕΦΕΤ των 40 ευρώ που απαιτείται.


Κατάθεση αιτήσεων στα γραφεία του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» καθημερινά 09:30-14:30, που είναι ο  φορέας που σας χορηγεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ η οποία μαζί με υπεύθυνη δήλωση - αίτηση  του ενδιαφερομένου , στην οποία  αναφέρετε το πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να  παρακολουθήσετε  ,  γίνεται  δεκτή ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης της επιχείρησης για το διάστημα έξι μηνών μέχρι να προσκομίσετε το κανονικό πιστοποιητικό που θα σας χορηγηθεί αφού παρακολουθήσετε τα σεμινάρια.
Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλο το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και από την Αμοργό  μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα γραφεία του Σωματείου μας  στα τηλέφωνα 2285023011 και 6974555767 κ. Παπαδόπουλο , προκειμένου να ενημερωθούν για τον τρόπο υποβολής αίτησης συμμετοχής στα σεμινάρια αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...