Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μέσα από το φακό του LIFE

 Όντρεϊ Χέπμπορν, Μάρλον Μπράντο, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κερκ Ντάγκλας, Γκρέις Κέλλυ, Μπόγκαρτ και Μπακόλ. Η χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μέσα από το φακό του LIFE.
 Από το κόκκινο χαλί, στην τελετή απονομής και τα after parties. Φωτογραφικές στιγμές που αποτυπώνουν όχι μόνο τη γνωστή λάμψη της διαδικασίας αλλά και τις σπάνιες στιγμές πίσω από τις κάμερες.



 



 

Ο μύθος του ονόματος των βραβείων
Υπάρχουν διάφορες ιστορίες γύρω από την προέλευση του ονόματος των βραβείων της Ακαδημίας. Γιατί το πολυπόθητο για τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ αγαλματάκι ονομάστηκε Όσκαρ; Μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι η Bette Davis ήταν αυτή που το βάφτισε διότι το αγαλματάκι μοιάζει με τον πρώτο της σύζυγο Όσκαρ Νέλσον. Ένας άλλος ... μύθος αναφέρει ότι η γραμματέας  ενός μεγάλου στούντιο της χρυσής εποχής όταν είδε για πρώτη φορά το αγαλματίδιο υποστήριξε ότι είναι σωσίας του βασιλιά της Νορβηγίας, Όσκαρ ΙΙ. Ωστόσο ποτέ δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος ήταν ο πρώτος που πρόφερε για πρώτη φορά το όνομα Όσκαρ σε σχέση με τα βραβεία.

 

 

Η ταινία όλων των εποχών
Το Φεβρουάριου του 2012, με αφορμή τη επερχόμενη απονομή των Όσκαρ το περιοδικό TIME αποφάσισε να δώσει στους αναγνώστες την ευκαιρία να δώσουν το δικό τους Όσκαρ για την καλύτερη ταινία όλων των εποχών. Στην τελική φάση της ψηφοφορίας αναμετρήθηκαν Ο Νονός και Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών. Το αγαλματάκι όμως πήρε ο συνήθης ύποπτος . Δηλαδή Ο Νονός.

 

Δείτε ολόκληρο το PhotoGallery


ΑΠΟ TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...