Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μίκυ Μάους: «Έσβησε» ο παλαιότερος τίτλος περιοδικού στην Ελλάδα

Ο Χρήστος Τερζόπουλος ανακοίνωσε την διακοπή έκδοσης των διάσημων κόμιξ στην Ελλάδα. Ήταν 1η Ιουλίου του 1966, όταν ο Χρήστος Τερζόπουλος κυκλοφορούσε στην Ελλάδα το πρώτο τεύχος του Μίκυ Μάους, του ιστορικά αρχαιότερου εβδομαδιαίου περιοδικού που συνέχιζε να κυκλοφορεί αδιάλειπτα μέχρι σήμερα για 47 χρόνια. Χθες ο εκδότης της Νέας Ακτίνας, Χρήστος Τερζόπουλος βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την διακοπή των εκδόσεων κόμικ μέσω του λογαριασμού των περιοδικών στο Facebook

Το τελευταίο τεύχος κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου 
 Η Νέα Ακτίνα κυκλοφορούσε 13 τίτλους της Disney με πιο δυναμικούς το εβδομαδιαίο Μικυ Μάους και το μηνιαίο Κόμιξ. Το τελευταίο συλλεκτικό τεύχος – με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την πρώτη του έκδοση – του «Κόμιξ» κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου. Αντιγράφουμε από το δελτίο Τύπου του για μία από τις ιστορίες που φιλοξενεί: «Μια μεγάλη οικονομική αυτοκρατορία μπορεί να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, αν βρίσκεται σε σεισμογενές έδαφος… Στην σκέψη αυτή, ο θείος Σκρουτζ τρομοκρατείται και οι Μουργόλυκοι εκμεταλλεύονται τον φόβο του για να αδειάσουν το Θησαυροφυλάκιό του!».
Ελπίζουμε η υπόθεση της επανέκδοσης του Μίκυ Μάους και των υπόλοιπων εκδόσεων της Νέας Ακτίνας να έχει happy end, όπως και όλες οι ιστορίες που διαβάζαμε μικροί και που κάποιοι συνέχιζαν να διαβάζουν ακόμη και μεγάλοι, ψάχνοντας στις δύσκολες ημέρες μας ένα καταφύγιο στην παιδικότητα.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το μόνο ιστορικό περιοδικό που διαθέτει
ακόμη παρουσία στην ελληνική αγορά είναι η «Γυναίκα» η οποία πρωτοκυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1950, επίσης από την οικογένεια Τερζόπουλου.

ΑΠΟ  fortunegreece.com

Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου του 1966

Το περιοδικό Μίκυ Μάους είναι ίσως το μοναδικό περιοδικό που κάθε ένας μας έχει διαβάσει τουλάχιστον ένα τεύχος του. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου του 1966 από τις εκδόσεις Τερζόπουλος και για 47 χρόνια κράταγε κάθε εβδομάδα συντροφιά σε παιδιά κάθε ηλικίας. Το γεγονός ότι πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο «Μίκυ Μάους» για όλων των ειδών κόμικς αντανακλά την διάδοση και αποδοχή του σε δυο τουλάχιστον γενεές Ελλήνων. Η μεγάλη αποδοχή του τίτλου και το πλήθος των τευχών που έχουν κυκλοφορήσει (πάνω από 2400 τεύχη) το κατατάσσει, όσον αφορά τον αριθμό τευχών, στην κορυφαία θέση στην Ελλάδα, αλλά και σε έναν από τους πιο πετυχημένους τίτλους της Disney παγκοσμίως.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...