Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Η ΝΑΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ;

ΝΑΞΟΣ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

Το Σάββατο, 10 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο Δημαρχείο της Νάξου, θα γίνει μια πρωτότυπη παρουσίαση από τη συγγραφέα Ντορέτα Πέππα. Η παρουσίαση περιλαμβάνει βίντεο, θεατρικά δρώμενα και μουσική.

Μέσα από μία πραγματική παράσταση Πολιτισμού και Χαράς, που κινείται σε διονυσιακό ύφος και ατμόσφαιρα αρχαίου συμποσίου, με αποσπάσματα από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη, τα «Διονυσιακά» του Νόννου κ.ά. έργα της Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας, μαθαίνουμε πάρα πολλά για τη Νάξο και τον πανάρχαιο Πολιτισμό της. Ανακαλύπτουμε πάλι τους γνωστούς και άγνωστους στο ευρύ κοινό μύθους που σχετίζονται με το νησί και που παρουσιάζουν τους γάμους Θεών και ηρώων, οι οποίοι, εξαιτίας του φυσικού κάλλους και της ενέργειας που αποπνέει αυτή η ιερή ελληνική γη στην καρδιά του Αιγαίου, είχαν επιλέξει ακριβώς τη Νάξο, την αρχαία Δία, ως γαμήλιο τόπο τους. Ακολουθούμε τα ίχνη των περιηγητών στους αρχαίους και μυστηριώδεις τόπους του νησιού. Βιώνουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις της όμορφης αυτής κόρης του Αιγαίου, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, από τον αρχαίο κώμο μέχρι το νησιώτικο γλέντι, βλέποντας τα αρχαία αγγεία και τα αρχαία μουσικά όργανα και ξαναβρίσκοντάς τα στην τοπική παράδοση. Γνωρίζουμε τους ανθρώπους της Νάξου χθες, σήμερα, πάντα.


Τα κείμενα είναι αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο της Ντορέτας Πέππα: «Νάξος, το νησί του γάμου», το οποίο κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.




Πληροφορίες στα τηλ.: 6939470683 & 2285032960.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...