Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΒΒΕ: Χωρίς παραγωγή, χωρίς βιομηχανία το μέλλον της χώρας μας είναι απολύτως αβέβαιο

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 η καθιερωμένη συνάντηση της Διοίκησης του ΣΒΒΕ με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, πριν τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Αθανάσιος Σαββάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Χωρίς παραγωγή, χωρίς βιομηχανία το μέλλον της χώρας μας είναι απολύτως αβέβαιο. Η έξοδος από την οικονομική κρίση και η δημιουργία θέσεων εργασίαςδιέρχεται από την έμπρακτη και χωρίς κυβερνητικούς δισταγμούς ενίσχυση της Ελληνικής παραγωγής.
Η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι τουριστικές περιοχές, αλλά και η παραμεθόρια ξεχασμένη Βόρεια Ελλάδα που μαστίζεται από την ανεργία, γιατί αφήσαμε τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία στο έλεος του διεθνούς ανταγωνισμού.
Δυστυχώς, το υψηλό λειτουργικό κόστος που αντιμετωπίζει η εγχώριαβιομηχανία και το πλήθος των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων την έχουν φέρει στα όρια της βιωσιμότητας.
Γι' αυτό απαιτείται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή συγκεκριμένης βιομηχανικής πολιτικής, που θα δώσει ελπίδα στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος πρότεινε στον Πρωθυπουργό δύο πολύ σημαντικά θέματα:
1. να τεθεί ως ΕΘΝΙΚΟΣ στόχος η υγιής παραγωγική βάση της χώρας να εισφέρει στο εθνικό ΑΕΠ τουλάχιστον 12%, μέχρι το έτος 2020, και,
2. το 80% των κονδυλίων του επόμενου ΕΣΠΑ να διοχετευθούν για την ενίσχυση της παραγωγής.»
Στην ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον Πρωθυπουργό συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα: η ενίσχυση της ρευστότητας, η αποκατάσταση των σχέσεων των επιχειρήσεων με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η θεσμοθέτηση κινήτρων για την υλοποίηση επενδύσεων στη μεταποίηση, η δημιουργία υγιέστερου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ μεταποίησης και αλυσίδων λιανεμπορίου, το θέμα της ανάκτησης ενισχύσεων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις της περιφέρειας το χρονικό διάστημα 1993 – 2005 και η ανάπτυξη ουσιαστικών συνεργασιών μεταξύ του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.
Το πλήρες κείμενο του Υπομνήματος που υπεβλήθη στον Πρωθυπουργό βρίσκεται εδώ

Πηγή: ERGON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...