Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Η ιστορία των οργίων σε 477 λέξεις

Χάρη στα αντικείμενα της παλαιολιθικής εποχής που έχουν βρεθεί άθικτα, γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος για χιλιάδες χρόνια τώρα αρεσκόταν στο ομαδικό σεξ.
  Η Κέιτ Φράνκ, σεξολόγος και ερευνητής, εκτιμά ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να καταλήξει η ανθρωπότητα σε βέβαια συμπεράσματα για την εξέλιξη των οργίων. Στο βιβλίο της «Ένα ταξίδι στον κόσμο του ομαδικού σεξ», δηλώνει ότι δεν υπάρχουν ακαδημαϊκές μελέτες επί του θέματος κυρίως γιατί οι φοιτητές μάλλον διστάζουν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα ταμπού.
Παρόλα αυτά, η έρευνά της έδειξε ότι τα όργια πραγματοποιούνταν ήδη από την εποχή των σπηλαίων, αλλά ποτέ δεν ήταν απολύτως ενταγμένα στην καθημερινότητα. Συνήθως ήταν μέρος κάποιου τελετουργικού ή κάποιας γιορτής, ενώ πάντα ήταν κομματάκι ταμπού. «Οι άνθρωποι πάντα το έκαναν. Ακόμη και οι πιο συντηρητικοί. Η παράβαση είναι γλυκό πράγμα», γράφει.

  Την ώρα που οι σύγχρονοι Αμερικάνοι συμμετέχουν σε τρίο ή όργια για να πειραματιστούν ή να εμπλουτίσουν την σεξουαλική τους ζωή, οι ειδικοί θεωρούν ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν διαφορετικά κίνητρα. Το τελετουργικό ομαδικό σεξ σηματοδοτούσε κύκλους της φύσης και μεταβάσεις σε συγκεκριμένες κοινωνίες, όπως γάμοι ή σπορά. Θεωρείται πιθανό, επίσης, ότι το ομαδικό σεξ είχε στόχο να τραβήξει τα βλέμματα των θεών.
  Κατά άλλους μελετητές, οι κυνηγοί ήταν πολυγαμικοί και οργάνωναν όργια. Αυτοί ήταν υπέρμαχοι της ισότητας και η κοινωνική τους οργάνωση βασιζόταν στην κοινοκτημοσύνη – κάτι που προφανώς επεκτεινόταν και στις σεξουαλικές σχέσεις.
  O Κρίστοφερ Ράιαν και η Κασίλντα Τζεθά υποστηρίζουν ότι το 95% της περιόδου που ο άνθρωπος έχει ανατομικά εξελιχθεί στην σημερινή του μορφή

(Homo Sapiens Sapiens) τον πέρασε ως κυνηγός. Μόνο τα τελευταία 10.000 χρόνια με την ανάπτυξη της αγροτικής καλλιέργειας άλλαξαν οι τάσεις και η σεξουαλική συμπεριφορά.
  Συνεπώς, αν το δούμε από ψηλά το θέμα, ο άνθρωπος είναι μονογαμικός πολύ λίγο χρονικό διάστημα – για αυτό εξάλλου και πολλοί πασχίζουν να μείνουν πιστοί. Επίσης, ανάμεσα στα εκατοντάδες είδη, δεν υπάρχει ούτε ένα που να ζει σε κοινωνία η οποία να είναι μονογαμική.
  Ο άνθρωπος παρόλα αυτά πιστεύει ότι δεν είναι τέτοιος. «Υπάρχει πολλή ντροπή και αλαζονεία στην συνείδηση του ανθρώπου», γράφει ο Ράιαν. Στην μελέτη του, αναφέρει ότι στο είδος των Μπονόμπο – που είναι ένα από τα δυο είδη που προσομοιάζει περισσότερο στον άνθρωπο -  το ομαδικό σεξ είναι τόσο συνηθισμένο όσο το φαγητό. «Για παράδειγμα εάν δώσεις σε μια ομάδα Μπονόμπο μια μεγάλη ποσότητα φαγητού, πρώτα θα κάνουν ένα μεγαλειώδες όργιο και μετά με ευγένεια θα μοιραστούν το φαγητό», εξηγεί.
  Ο Τζοε Κορτ, διδάκτωρ κλινικής σεξολογίας, πιστεύει ότι οι άνθρωποι συμμετέχουν σε όργια και τρίο για να βιώσουν ποικιλία και να ευχαριστηθούν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. «Είναι πολύ σύνηθες ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους. Είναι επίσης σύνηθες και ανάμεσα στους ετεροφυλόφιλους αλλά υπάρχει τέτοια ερωτοφοβία και για αυτό το κρύβουν και όταν ακούσουν για κάτι τέτοιο σε χαρακτηρίζουν αμέσως πρόστυχο», δηλώνει υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που το ομαδικό σεξ θεωρείται ταμπού είναι ότι υπάρχει υπέρμετρος φόβος έκφρασης σεξουαλικών και φυσικών συναισθημάτων.


ΑΠΟ http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...