Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 14, 2013

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ; Η παράσταση ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 21.00.

Εικόνα
ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ  ΑΜΕΡΙΚΗ;Της Χρύσας Σπηλιώτη
Στο έργο αυτό, η Χρύσα Σπηλιώτη καταγράφει σκηνές από τη ζωή δυο γυναικών από τα 8 μέχρι τα 88 τους χρόνια. Η Λίζα και η Καίτη, η Καίτη και η Λίζα. Δυο χαρακτήρες που μοιάζουν και διαφέρουν σαν τις όψεις του ίδιου νομίσματος, ζωντανεύουν την πορεία της προσωπικής τους ιστορίας. Με χιούμορ και ευαισθησία, μας παρασύρουν στη διαδρομή της ζωής τους με τα όνειρα, τους έρωτες, τις επιθυμίες, τις αναζητήσεις, τις ματαιώσεις τους, τις σχέσεις με τον εαυτό τους και τους άλλους. Κι όλα αυτά μέσα από ένα υπέροχο σκηνικό παιχνίδι, με εξαιρετικά άμεσο λόγο, και σκηνές κινηματογραφικού ρυθμού. Μια γκάμα συναισθημάτων μας συνεπαίρνει, από το απόλυτα τραγικό, μέχρι το απόλυτα κωμικό, σαν την ίδια τη ζωή μας!
Η παράσταση ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 21.00.
Σκηνοθεσία – μουσική
επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Εικαστική επιμέλεια - φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη
Πα…

Φεστιβάλ τεχνών «Ελαία» από 1-5 Αυγούστου στη Νάξο

Εικόνα
Νάξος Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ Τεχνών Ελαία έρχεται στον Καλόξυλο της Νάξου από 1-5 Αυγούστου και καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει έργα ζωγράφων, γλυπτών και φωτογράφων, ενώ παράλληλα θα φιλοξενήσει θεατρική παράσταση και μουσικές εκδηλώσεις.
Το Φεστιβάλ θα ανοίξει στην 1η Αυγούστου (19:00-21:00) στην πλατεία Αντ.Βασαλάκη η Κατερίνα Ασλανίδου με ένα διαδραστικό παραμύθι.
Στις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τους Ν.Νικολάκη και Ν.Χωριανόπουλο στην κεντρική πλατεία στις 21:30.
Στις 4 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου και την παρέα του στην κεντρική πλατεία στις 21:00.
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην είσοδο του χωριού στις 21:30.
Στις εκθέσεις που θα είναι ανοιχτές καθημερινά από τις 19:00 έως τις 21:00 θα συμμετάσχουν:
Μαριάντα Παπαϊωάννου (ζωγραφική), Σόφη Παπαϊωάννου (γλυπτική), Αικατερίνη Χριστοδούλου-Πολυκρέτη (ζωγραφική), Ιδιωτική Λαογραφική Συλλογή Φ.Χωρι…

25 – 27 Ιουλίου. Πορί, Κουφονήσια. UP FESTIVAL vol.3.

Εικόνα
 Το καθιερωμένο καλοκαιρινό μας ραντεβού. Πριν 3 χρόνια ξεκίνησε σαν ένα πείραμα μεταξύ φίλων και τελικά τα καταφέραμε. Αγαπημένοι καλλιτέχνες, δωρεάν, σε ένα μικρό νησί, σε μια ονειρεμένη παραλία, στη μέση του πουθενά.
Τέλη Ιουλίου του 13’ μαζευόμαστε για 3η συνεχή χρονιά στο Καλόφεγγο, στην παραλία Πορί στο Άνω Κουφονήσι για να μοιραστούμε μαζί σας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα μουσικής, να σας συστήσουμε νέα ονόματα της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής αλλά και να απολαύσουμε κάποιους από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας. 3 ημέρες μουσικής γιορτής, από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ.
Lives, dj sets, parties & πολλές εκπλήξεις.  Με την υποστήριξη του Join Radio.

Πρόγραμμα: Πέμπτη 25 Ιουλίου
Παύλος Παυλίδης & B-Movies
Leon
The Callas
Nalyssa Green
LogOut
dj set Λατέρνατιβ
Παρασκευή 26 Ιουλίου

Επιτόπου θα επιβάλλουν πρόστιμα οι Επιθεωρητές Εργασίας, όταν διαπιστώνουν παραβάσεις

Εικόνα
Επιτόπου και χωρίς προηγούμενη πρόσκληση του εργοδότη για παροχή γραπτών εξηγήσεων, θα επιβάλλονται πρόστιμα απο τους Επιθεωρητές Εργασίας, σε περιπτώσεις που κατά τον έλεγχο διαπιστώνονται παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
Οι κατηγορίες παραβάσεων στις οποίες θα επιβάλλεται άμεσα το πρόστιμα και το αντίστοιχο ύψος προστίμου, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 22994/9-7-13, απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, είναι:
1. Παράβαση: Μη αναγραφή εργαζόμενου στον πίνακα προσωπικού
   Επιβαλλόμενο πρόστιμο: 1.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο
2.Παράβαση:
   α) Μη επίδειξη ειδικού βιβλίου υπερωριών,
   β) Μη επίδειξη βιβλίου παρουσίας σε οικοδομικά - τεχνικά έργα,
   γ) Μη επίδειξη εντύπων όρων ατομικής σύμβασης εργασίας του προσωπικού
   δ) Μη επίδειξη εκκαθαριστικών σημειωμάτων αποδοχών του προσωπικού για το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο
   Επιβαλλόμενο πρόστιμο για κάθε επί μερους παράβαση της παραπάνω (2) κατηγορίας:
   α) Για επιχείρηση /εργοδότη με αριθμό εργαζομένων από  1 έως 10 …

ΤΟ ''ΕΓΩ'' - Εμπόδιο στο δρόμο προς την αυτογνωσία.

Εικόνα
Εμπόδιο στο δρόμο προς την αυτογνωσία.
Μια ανάλυση τού άθεου ινδού φιλόσοφου, Osho.
Υπάρχουν μόνο δύο δυσκολίες στο μονοπάτι του διαλογισμού: Η μία είναι το «εγώ». Είσαι συνεχώς προετοιμασμένος απ΄ την κοινωνία, απ΄ την οικογένεια, απ΄ το σχολείο, απ΄ την εκκλησία, απ΄ τον καθένα γύρω σου, για να είσαι εγωιστής. Ακόμα και η σύγχρονη ψυχολογία είναι βασισμένη στην ενδυνάμωση τού «εγώ».
       Ολόκληρη η ιδέα τής σύγχρονης ψυχολογίας και τής σύγχρονης εκπαίδευσης είναι, ότι ο άνθρωπος αν δεν έχει πολύ δυνατό «εγώ», δεν θα είναι ικανός να αγωνιστεί στη ζωή, όπου υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός κι ότι αν είσαι αγνός και αληθινός άνθρωπος, ο καθένας μπορεί να σε σπρώξει στην άκρη και πάντοτε θα είσαι παραγκωνισμένος.        Χρειάζεσαι ένα ατσάλινο, ένα πολύ ισχυρό «εγώ», για να πολεμήσεις μέσα σ΄ αυτόν τον ανταγωνιστικό κόσμο. Μόνο τότε μπορείς να πετύχεις. Σ΄ οποιοδήποτε πεδίο -σπουδές, επάγγελμα, πολιτική, αθλητισμός, οικογένεια- χρειάζεσαι μία πολύ κατηγορηματική προσωπικό…

«Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου»

Εικόνα
Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Κυνιδάρου, διοργανώνουν σε συνεργασία με την εταιρεία Αφοι Καρποντίνη–Ναξιακά Μάρμαρα Ο.Ε. τις «Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου»: το διήμερο φεστιβάλ χορού που πλέον έχει καθιερωθεί στην ατζέντα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού.
 Απ’ τους πρωταρχικούς σκοπούς των συλλόγων «Ο Άγιος Γεώργιος» και «Ο Απίκραντος», είναι όχι μόνο η διατήρηση και η διάδοση των παραδοσιακών χορών και της μουσικής του τόπου μας, αλλά και η γνωριμία και εξοικείωση με νέες μορφές χορού. Άλλωστε, η επαφή διαφορετικών ακουσμάτων και χορευτών αποτελεί την καλύτερη έμπνευση.                 Στόχος μας είναι αυτές τις ημέρες να παρουσιάζουμε εκτός από παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς αλλά και χορογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο. Ένας θεσμός που συνεχίζεται με επιτυχία και αναγνωρίζοντας τα προβλήματα των καιρών, σκοπό έχει να συγκινήσει τη σκέψη και το μυαλό μας. Δημιουργείται έτσι ένα παράθυρο επικοινωνίας και ανταλλαγής πολιτισμού με…

Συλλογή υπογραφών από την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που απαιτεί να κατοχυρωθεί στην Ε.Ε. και τα κράτη ως ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση σε καθαρό νερό και επαρκείς υπηρεσίες αποχέτευσης.

Εικόνα
Συλλογή υπογραφών από την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που απαιτεί να κατοχυρωθεί στην Ε.Ε. και τα κράτη ως ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση σε καθαρό νερό και επαρκείς υπηρεσίες αποχέτευσης.

 Eνημέρωση, 26/6/2013: Τις 1.476.000 (και συνεχώς αυξάνονται) έχουν φτάσει οι υπογραφές για την ευρωπαϊκή καμπάνια «το νερό δεν είναι για πούλημα». Πριν από μια βδομάδα, μάλιστα, ξεπεράστηκε το όριο υπογραφών για την Ελλάδα, συνεχίζουμε να υπογράφουμε όσοι δεν το έχουμε κάνει για να φτάσει πιο δυνατό το μήνυμα. Διαβάστε παρακάτω, και διαδώστε!
Το κείμενο της πρωτοβουλίας εκφράζει την αντίθεση των πολιτών στην νεοφιλελεύθερη «απελευθέρωση» των υπηρεσιών ύδρευσης και τον ρόλο της Ε.Ε. στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Το σύνθημα «το νερό δεν είναι για πούλημα» βάζει τη δημοκρατία μπροστά από τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
 Διαβάστε στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας τις βασικές πληροφορίες για την καμπάνια «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα» με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων (στα ελληνικά):
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *