Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοεμβρίου 3, 2013

Η... απαγορευμένη τανία της Αλίκης Βουγιουκλάκη!

Εικόνα
Πρόκειται για ένα σπάνιο συλλεκτικό ντοκουμέντο που ήταν χαμένο επί 50 περίπου χρόνια...* Ο λόγος για το Aliki my love, μια ταινία που αποτέλεσε την προσπάθεια της Αλίκης για μια διεθνή καταξίωση και καριέρα.
Η ταινία γυρίστηκε στην Ιο το 1962 και ήταν συμπαραγωγή της Φίνος Φιλμς με μια βρετανική εταιρία παραγωγής. Σκηνοθέτης της ήταν ο Ρούντολφ Μάτε που την δεκαετία του '40 ήταν από τους εκπροσώπους του φιλμ νουάρ (κυρίως ως κινηματογραφιστής). Στο εξωτερικό την διανομή ανέλαβε η LIONEX films με έδρα τη Νέα Υόρκη.
Οι παραγωγοί ΑQUARIUS PRODUCTION, φημολογείται ότι ήταν από το Ισραήλ (για αυτό και στην κόπια, εκτός από τους ελληνικούς υπότιτλους υπάρχουν και εβραϊκοί.).
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μετά την προβολή στο εξωτερικό ταινιών όπως η "Αστέρω" (που το 1958 προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου κερδίζοντας θερμές κριτικές) αλλά και μικροσκανδάλων (όπως η περιβόητη γνωριμία - σχέση με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο, που ο ιταλικός τύπος κυρίως, το 1960, κάλυψε δημοσιογραφ…

H Ελλαδα της μικροιδιοκτησιας, τελειωνει

Εικόνα
Αυτό που πρόκειται να συμβεί μέσα στους επόμενους 24 μήνες στην αγορά των εμπορικών ακινήτων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Η Ελλάδα πρόκειται να βιώσει την μεγαλύτερη στην ιστορία της, σημαντικότερη σιωπηρή μεταφορά ιδιωτικού πλούτου σε θεσμικούς επενδυτές. Η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη (άνω του 80%) σταδιακά μεταφέρει την ιδιοκτησία στους θεσμικούς επενδυτές του χώρου. Η οδός Ερμού, η λεωφόρος Κηφησίας στην Αθήνα, η Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, με τα εκατοντάδες καταστήματα και γραφεία που κάποτε αποτελούσαν προικώα, κληροδοτήματα πλουσίων υιών και θυγατέρων, πηγή σταθερών εσόδων για τους εισοδηματίες όλων των κοινωνικών κατηγοριών, σήμερα ξεπουλιώνται όσο-όσο σε μεγάλες Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), σε funds του εξωτερικού, σε εταιρείες ανάπτυξης επαγγελματικών ακινήτων. Οι ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία αγοράζουν συστηματικά και φθηνά ενώ οι μικροϊδιοκτήτες κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, οικοπέδων …

Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου - eTwinning

Οι μαθητές του σχολείου μας τραγούδησαν σε επαγγελματικό στούντιο ηχογραφήσεων ένα παραδοσιακό νησιώτικο τραγούδι διασκευασμένο ειδικά για το e twinning. Φόρεσαν τις παραδοσιακές στολές του νησιού μας και χόρεψαν το τραγούδι αυτό στους ανεμόμυλους και τα σοκάκια του χωριού μας. Επιδόθηκαν σε ομαδική εργασία εικαστικών για να ενώσουν με τα χέρια τους ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και για να σχεδιάσουν το λογότυπο του e twinning μέσα από τη δική τους ματιά. Τα πλάνα αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται καθημερινά, με διαδραστικότητα και με τις ΤΠΕ να έχουν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έτσι το E twinning ενισχύει τη διαθεματικότητα στην εκπαιδευτική πράξη καθώς η μουσική, η γυμναστική, τα εικαστικά, οι ΤΠΕ και τα Αγγλικά γίνονται ένα, ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί αυτό το βίντεο. Μέσα από τους στίχους του τραγουδιού και όλων των παραπάνω στοιχείων φαίνεται γιατί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αγαπούν το e twinning

Κακό τάιμινγκ

Εικόνα
Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος με την πρόταση μομφής που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα δεν έγκειται τόσο στην ουσία της πρωτοβουλίας, όσο στην αφορμή και κυρίως στον χρόνο κατά τον οποίο εκδηλώνεται. Αισθήματα δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση υπάρχουν βέβαια – και έντονα μάλιστα. Για την ακρίβεια ο όρος είναι επιεικής. Το θέμα είναι πότε και με ποιον τρόπο εκφράζει κανείς τα αισθήματά του. Στην προκειμένη περίπτωση, ο χρόνος μετράει πολύ. Μετράει επίσης ο τρόπος με τον οποίο τα διαφορετικά ανοιχτά πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα αλληλοεπηρεάζονται. Δεν υπάρχει αμφιβολία, επί παραδείγματι, ότι η ιστορία της μικρής Μαρίας θα ήταν υπό άλλες συνθήκες αφορμή για γόνιμες συζητήσεις. Στη συγκυρία όμως μέσα στην οποία δημοσιοποιήθηκε, ευλόγως θεωρήθηκε ως ένα καλό κόλπο αντιπερισπασμού προκειμένου να παραμεριστούν τα επικείμενα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα. Φυσικά, στη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση είναι δύσκολο να πει κανείς ποιο θα μπορούσε να ε…

Περιμενατζής: Το νέο επάγγελμα του πεζοδρομίου

Εικόνα
Το νέο επάγγελμα , έχει πλέον καθιερωθεί έξω απο μεγάλες Δημόσιες Υπηρεσίες και όχι μόνο .Μαύρο χρήμα παντού …..

Τώρα μετά την αποκάλυψη … να δούμε τι θα μας πούνε .
Άκουσον Άκουσον ….Η Απάτη που δεν μπορούν να σταματήσουν έχει κύκλωμα και μάλιστα καλά οργανωμένο .Ακούστε πως γίνεται η όλη φάση : Εκμεταλλεύονται την κούραση και τις ουρές απο τις δημόσιες υπηρεσίες , με την αναμονή στα ταμεία να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο .  Ο κόσμος αρχίζει να εκνευρίζεται και τα βάζει με τους υπαλλήλους της κάθε υπηρεσίας . Τα χαρτάκια της προτεραιότητας που υποτίθεται θα έβαζαν τάξη στο σύστημα παραμονής , έχει πάρει διαστάσεις … για πολλά γέλια . Τότε έρχεται η ώρα που κάποιοι αρχίζουν την δουλειά .
Οι πανέξυπνοι τύποι είχαν πάρει νωρίτερα πολλά χαρτάκια προτεραιότητας σε κοντινά χρονικά διαστήματα , με αποτέλεσμα να τα πουλάνε έξω απο κάθε υπηρεσία με ένα μικρό ποσό ….. 3 – 5 ευρώ , με σκοπό να μην περιμένεις στην ουρά . Οι άλλοι το κάνουν πιο νόμιμα …. Σου παίρνουν το νούμερο προτεραιό…

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία στον κόσμο!

Εικόνα
«Θέα από το παράθυρο». Αυτός είναι ο τίτλος της αρχαιότερης σωζώμενης φωτογραφίας στον κόσμο που τράβηξε κάποια στιγμή ανάμεσα στο 1826 και στο 1827ο Nicéphore Niépce στο Le Gras στην ανατολική Γαλλία. Στη φωτογραφία, σύμφωνα με το Wikipedia απεικονίζονται κάποια κτίρια που βρίσκονταν απέναντι από το σπίτι του Niépce στο Le Gras και τα οποία έβλεπε από το παράθυρό του, εξού και το «Θέα από το παράθυρο».
Πιστεύευται πως ο Niépce έφτιαξε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας σε σκοτεινό θάλαμο έναν μικρό δίσκο καλυμμένο με ένα ειδικό φωτοευαίσθητο μείγμα.
Με την έκθεση στο φως το μείγμα σκλήρυνε ενώ τα κομμάτια που δεν εκτέθηκαν παρέμειναν υδατοδιαλυτά και μπορούσαν να ξεπλυθούν με ένα μείγμα πετρελαίου και ελαίου λεβάντας.
Μετά την 8ωρη έκθεση, οι ακτίνες του ήλιου «φώτισαν»τα κτήρια στις δύο πλευρές της εικόνας
Ο ιστορικός Helmut Gernsheim εντόπισε και έφερε στο προσκήνιο τη συγκεκριμένη φωτογραφία το 1952, ενισχύοντας τον ισχυρισμό ότι Niépce ο είναι ο εφερε…

Tο «χωριό της μαριχουάνας» με τη μεγαλύτερη παραγωγή στα Βαλκάνια

Εικόνα
Στα «Ζωνιανά» της Αλβανίας, το Λαζαράτι, που κάποιοι το αποκαλούν «χωριό της μαριχουάνας», εννέα στους δέκα κατοίκους ασχολούνται με τις χασισοκαλλιέργειες.
Σύμφωνα με αναφορές, μόνο το κοιμητήριο έχει γλιτώσει από τη φύτευση δενδρυλλίων κάνναβης! Και όλα αυτά εν γνώσει της αστυνομίας, η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να σταθεί εμπόδιο στο παράνομο εμπόριο.
 Οσο για τους τοπικούς δημοσιογράφους, οι οποίοι επίσης γνωρίζουν αλλά αποφεύγουν να αρθρογραφούν επί του θέματος, αναγκάστηκαν να χύσουν περισσότερο μελάνι τις τελευταίες εβδομάδες επ' αυτού, καθώς πάνω από επτακόσιοι άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση. Πρόκειται -κατά κύριο λόγο- για γυναίκες και παιδιά με τα ίδια συμπτώματα (εμετό, διάρροια, καρδιοκυκλοφορικά προβλήματα) και την ίδια αιτιολογία. «Τοξίνωση από κάνναβη λόγω εργασίας στις φυτείες» επιβεβαίωσε ο Χίσνι Λούκα, υπεύθυνος των πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου του Αργυροκάστρου.
 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, υπάρχουν πάνω από 350.000 …

Αέρας έγινε το τσεκ πριν το πάρουν στα χέρια τους χιλιάδες δικαιούχοι

Εικόνα
Αλεξανδρής Πέτρος06/11/2013 Ακόμα ψάχνουν τους λόγους για τους οποίους κόπηκαν από την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2013 χιλιάδες κτηνοτρόφοι και γεωργοί, ενώ πολύ περισσότεροι είναι όσοι είδαν μειωμένα τα ποσά στους λογαριασμούς.
Κτηνοτρόφος από Αιτωλοακαρνανία που ενεργοποιούσε 600 στρέμματα, φέτος του αφαίρεσαν 280 στρμ. που ανήκουν στο δήμο. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκαν οι κτηνοτρόφοι, καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία αποκλείστηκε περίπου το 80% των δικαιούχων από την πληρωμή της προκαταβολής. Αυτό που φοβόντουσαν όλοι έγινε την επόμενη μέρα της πληρωμής: Όσοι είχαν πρόβλημα και δεν κατάφεραν εγκαίρως να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα που είχαν, λόγω της περικοπής των επιλέξιμων στρεμμάτων βοσκότοπων, έχασαν το «τρένο» της προκαταβολής και αυτοί ήτανε χιλιάδες. Ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με ό,τι είχε υποσχεθεί για ενίσχυση της ανάπτυξης της κτηνοτροφίας, η κυβέρνηση κατάφερε να μη διαθέσει πολύτιμους πόρους σε ρευστό σε παραγωγούς που τώρα χρειάζονται τα χρήματα για να αγο…

Βρέθηκαν 1.500 πίνακες που είχαν κλαπεί από τους ναζί

Εικόνα
Ένας πραγματικός θησαυρός, κατασχεμένος από τους Ναζί, εντοπίστηκε στο Μόναχο Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus, σχεδόν 1.500 πίνακες σπουδαίων καλλιτεχνών, αξίας 1,4$ δισ., βρέθηκαν στο διαμέρισμα του γιου διάσημου γερμανού συλλέκτη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Focus, το 2011 η γερμανική αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του 80χρονου Cornelius Gurlitt, καθώς έπειτα από έλεγχο ρουτίνας σε τραίνο της γραμμής Ζυρίχη - Μόναχο, είχε διαπιστωθεί πως τα στοιχεία της ταυτότητας του δεν ήταν δηλωμένα στη γερμανική αστυνομία και τις λοιπές κρατικές υπηρεσίες.
Στην έρευνα στο διαμέρισμά του, η αστυνομία είχε εντοπίσει τότε πίσω από στοιβαγμένα τρόφιμα έναν αμύθητο θησαυρό. Ο 80χρονος ζούσε με χρήματα από τους πίνακες που πούλαγε ευκαιριακά σε συλλέκτες, χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή του.
Πριν από το ρεπορτάζ του Focus, η ιστορία παρέμενε άγνωστη, ενώ η εισαγγελία του Άουγκσμπουργκ, στην νότια Γερμανία, που είναι αρμόδια για την υπόθεση, αρνήθηκε να σχολιά…

Τίτλοι τέλους για την ψυχική υγεία.

Εικόνα
Μετά την διαπόμπευση των οροθετικών και τον ναζιστικού τύπου νόμο για εξέταση χωρίς την συναίνεση του ατόμου, μετά την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, μετά την στοχοποίηση εργασιακών ομάδων, αλλά και την στερεοτυπική αντιμετώπιση των ρομά λόγω ενός περιστατικού, ο εκτός ελέγχου υπουργός Υγείας αποφασίζει να κλείσει τις δομές ψυχικής υγείας, βάζοντας έτσι στο στόχαστρο και τους ψυχικά ασθενείς.
 Φυσικά όλα για την επίτευξη των στόχων των πολιτικών λιτότητας, που ποτέ δεν τους πετυχαίνουμε. Η “κινητικότητα-διαθεσιμότητα” εργαζομένων από το “Δαφνί” και το “Δρομοκαΐτειο” με μόνο γνώμονα πως θα βγουν τα νούμερα, φανερώνει την αναλγησία και τον κυνισμό της κυβέρνησης αλλά και του παράφρονα τηλεβιβλιοπώλη.Στην Ελλάδα η ψυχική υγεία πάντα ήταν υποβαθμισμένη και η λεγόμενη αποιδρυματοποίηση δεν μπορεί φυσικά να πραγματοποιηθεί με το να πετάξεις στον δρόμο ανθρώπους που χρήζουν εξειδικευμένης φροντίδας και που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καν ο…

Ελληνική γλώσσα – η σειρά των γραμμάτων δεν έχει καμία σημασία..

Εικόνα
Διαβάστε γρήγορα το παρακάτω κείμενο και στο τέλος θα καταλάβετε πως η σειρά των γραμμάτων δεν έχει καμία σημασία! Ατίπτσυεο ε;

ΑΠΟ NEWSBOMB 

Ψηφιακή υπογραφή -Η ανάπτυξη του διαδικτύου, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι συναλλαγές μέσω ανοιχτών δικτύων κάνουν επιτακτική την ανάγκη ασφάλειας στις συναλλαγές

Εικόνα
1. ΕισαγωγήΗ ανάπτυξη του διαδικτύου, το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι συναλλαγές μέσω ανοιχτών δικτύων κάνουν επιτακτική την ανάγκη ασφάλειας στις συναλλαγές. Ο χρήστης που συναλλάσσεται ηλεκτρονικά απαιτεί τα δεδομένα (π.χ. ένα μήνυμα ή ένα κείμενο) που στέλνει να μην μπορούν να αποκαλυφθούν ή να διατεθούν σε μη εξουσιοδοτημένα γι αυτό άτομα (εμπιστευτικότητα). Τα δεδομένα, δεν θα πρέπει να είναι δυνατόν να αλλοιωθούν κατά την μετάδοσή τους. Ο παραλήπτης θα πρέπει να τα λάβει όπως ακριβώς ο αποστολέας τα έστειλε και να είναι σίγουρος ότι τα δεδομένα που λαμβάνει είναι αυτά που ο αποστολέας έχει στείλει (ακεραιότητα). Επιπλέον, σε μία τέτοια συναλλαγή, είναι απαραίτητο ο παραλήπτης να είναι σίγουρος για την ταυτότητα του αποστολέα (αυθεντικότητα). Δηλαδή, να γνωρίζει με σιγουριά ότι το μήνυμα που λαμβάνει και φαίνεται να το υπογράφει ο κ. Χ, είναι όντως από τον κ. Χ και όχι από κάποιον που παριστάνει τον Χ. Τέλος, συμμετέχοντας σε μία ηλεκτρονική συναλλαγή (π.χ. ηλεκτρονικ…

«Ο Τύπος πρέπει να αποφεύγει τις υπερβολές»

Εικόνα
Μερικοί από τους λόγους, για τους οποίους η Ελλάδα βρέθηκε στην 84η θέση στον πίνακα κατάταξης παγκόσμιου δείκτη για την ελευθερία του Τύπου, κατρακυλώντας μέσα στα χρόνια της κρίσης 50 θέσεις. Το 2008 η Ελλάδα βρίσκεται στην 31η θέση σε παγκόσμια κατάταξη της ΜΚΟ Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα (Reporters Without Borders), αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου. Την τριετία 2010-12 η χώρα υποχωρεί στην 70η θέση, ενώ το 2013 φτάνει την 84η. Διεθνείς εκθέσεις χαρακτηρίζουν σήμερα εξαιρετικά εχθρικό το νομικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον για τον Τύπο.


Η σημαντική αύξηση των περιστατικών εκφοβισμού και των επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη αυτολογοκρισία των επαγγελματιών του τύπου, τη συγκέντρωση των ελληνικών ΜΜΕ και τη λαϊκιστική υστερία ως κυρίαρχη νόρμα αφηγηματικής πρακτικής, δοκιμάζουν την ήδη ισχνή πολυφωνία των μέσων. Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε και εξακολουθεί να χειρίζεται την «αναδιοργάνωση» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (με τη…

Κυκλοφόρησε σετ μετατροπής Βίλας σε Στάνη!

Εικόνα
ΤΟΥ   Νίκου Ζαχαριάδη  <<Στάνη-Κιτ: Τα βγάζει τα λεφτά του!». Με αυτό το διαφημιστικό σλόγκαν, βγήκε ήδη στην αγορά πακέτο ειδικού εξοπλισμού που βοηθάει τους ιδιοκτήτες ακινήτων να το δηλώσουν σαν αφορολόγητη στάνη
Ένα χρήσιμο βοήθημα για όσους σκοπεύουν να μετατρέψουν τη μονοκατοικία τους σε στάνη, προκειμένου να εξαιρεθούν από τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, έκανε την εμφάνισή του τις τελευταίες μέρες στα ράφια των καταστημάτων.
Το «Στάνη-Κιτ» είναι ειδικά μελετημένο, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές εξαίρεσης, που δίνει το υπουργείο Οικονομικών για τις Στάνες, είναι φτιαγμένο από ειδικό PVC και δεν είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.
Στο σετ περιλαμβάνονται έξι φουσκωτά πρόβατα, φράχτης, ταΐστρα, ενώ δίνεται δώρο και η στολή του Γιάννη Βόγλη από την ταινία με τη φράση «Στάσου, Μύγδαλα», ώστε να ντυθεί ο ενδιαφερόμενος βοσκός για ακόμα πιο πειστική αναπαράσταση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη δήθεν στάνη τους με ακόμα πιο αληθοφανή πρόβατα…

Η δολοφονία, η Κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και κάτι παράξενες συμπτώσεις..

Εικόνα
Με αφορμή τη δολοφονία των δυο μελών της Χρυσής Αυγής αλλά κυρίως με αφορμή όσα λέγονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από διάφορους "ετοιμόλογους" κύκλους για το γεγονός αναδημοσιεύουμε ένα προφητικό άρθρο του Θανάση Λεκάτη το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ριζοσπάστης στις 16/10/2013. Αξίζει να το διαβάσετε
 Κάτι παράξενες συμπτώσεις...

  Μια φράση που είχε χρησιμοποιηθεί από αστικά επιτελεία το 2002, τη φράση «δεν τελείωσε με τη "17Ν" η τρομοκρατία», ανέσυρε και επανέλαβε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Την ώρα που έκανε τη σχετική δήλωση κυκλοφορούσε στα περίπτερα εφημερίδα με πρώτο τίτλο «Επιστρέφει ο εφιάλτης της τρομοκρατίας». Αφορμή μια ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι ταυτοποίησε αποτύπωμα που είχε βρεθεί σε μια ληστεία, με τον Ν. Μαζιώτη, που κατά την Αστυνομία είναι ο «υπ' αριθμόν ένα τρομοκράτης». Τέτοια σύμπτωση; Η τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται;
  Λίγες μέρες πριν είχε δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο του Μαζιώτη, του επικεφαλής το…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *