Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 23, 2014

ΕΣΕΕ - Ο στόχος της εμπορικής κίνησης κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων δεν επετεύχθη

Εικόνα
Οι έμποροι της λιανικής είχαν ως στόχο κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων να διατηρήσουν τα επίπεδα του περυσινού τζίρου, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα αφού μεσοσταθμικά η μείωση κυμάνθηκε στο -19%, επαναφέροντας την αγοραστική κίνηση σε φθίνουσα πορεία. Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους ολόκληρης της Επικράτειας, μπορεί να είναι βελτιωμένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνά μας για την περυσινή περίοδο (2013/2012: -32%), σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις για την πραγματικά επικρατούσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς.
Η μεσοσταθμική μείωση της αγοραστικής κίνησης σε σχέση με τις

Πάκο ντε Λουθία: Εφυγε από τη ζωή ο «μάγος του φλαμένκο»

Εικόνα
Ο ισπανός μετρ του φλαμένκο Πάκο ντε Λουθία πέθανε στο Μεξικό σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, της πόλης Αλχεθίρας στη νότια Ισπανία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της γενέτειράς του ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Όπως αναφέρει η El Pais, επικαλούμενη μαρτυρία στενού του φίλου, έπαθε το έμφραγμα την ώρα που έπαιζε με τα παιδιά του στην παραλία του Κανκούν, όπου έχει εξοχική κατοικία.
Ο «επαναστάτης της κιθάρας»
Γεννημένος στην Αλχεθίρας της Ανδαλουσίας στις 21 Δεκεμβρίου του 1947, o Πάκο ντε Λουθία - κατά κόσμον Φρανσίσκο Σάντσεθ Γκόμεθ - καταγόταν από μουσική οικογένεια με μεγάλη παράδοση στο φλαμένγκο.
Η μουσική του ευφυία έγινε εμφανής από νωρίς, όταν σε ηλικία μόλις πέντε

Και τώρα αγαπητέ Έλληνα τι θα τον κάνεις τόσο θυμό;

Εικόνα
Η ερώτηση προκύπτει αβίαστα εάν διαβάσει κανείς τα αποτελέσματα της έρευνας του τελευταίου ευρωβαρομέτρου που καταδεικνύει ότι οι Έλληνες τα έχουν πάρει στο κρανίο! Έρευνα που καταδεικνύει ότι οι Έλληνες είναι οι πιο θυμωμένοι, οι πιο δύσπιστοι και οι πιο απαισιόδοξοι από όλους τους ευρωπαίους. Και όταν λέμε θυμωμένοι και δύσπιστοι εννοούμε καταλυτικά, ολοκληρωτικά. Οι δείκτες είναι εντυπωσιακοί:
-Το 87% των Ελλήνων πολιτών δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση. Μόνο 1 στους 10 Έλληνες δηλώνει ότι εμπιστεύεται την εθνική κυβέρνηση (10 %). Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώνεται στο 23%.
-Το 86% των Ελλήνων πολιτών δεν εμπιστεύεται τη Βουλή και το 75% δεν

Γερμανοί: “Εξω από το ευρώ όποιος δεν παραδίνει την κυριαρχία του!” του Γιώργου Δελαστίκ

Εικόνα
Σοκ προκαλεί το άρθρο του Γερμανού Βόλφγκανγκ Γκλομπ, μέλους της Γαλλογερμανικής Οικονομικής Επιτροπής, στην ημερήσια γαλλική οικονομική εφημερίδα «Λεζ Εκό» από τις πρώτες κιόλας λέξεις του: «Η Γερμανία έχει ένα πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είναι η Γαλλία» γράφει χωρίς περιστροφές ευθύς εξαρχής. Πολύ πιο ωμό είναι το κλείσιμο αυτού του περιεκτικού άρθρου: «Η διάσημη γερμανική Επιτροπή των Σοφών δεν έχει αφήσει την παραμικρή αμφιβολία στην τελευταία ετήσια έκθεσή της: η καλή λειτουργία ενός κοινού νομίσματος σε ευρωπαϊκή κλίμακα απαιτεί την εγκατάλειψη της εθνικής κυριαρχίας σε κεντρικούς τομείς. Τα κράτη που θα αρνηθούν αυτή την εγκατάλειψη, πρέπει να εγκαταλείψουν το κοινό νόμισμα. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθείται στη Γερμανία η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία για την έξοδό της από το ευρώ! Το μέλλον θα δείξει αν αυτό το βήμα είναι η έσχατη λύση για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Εικόνα
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τη χορήγηση 150 ευρώ ανά μήνα σε εργαζομένους στο Δημόσιο δεν συνιστά επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και πως η ρύθμιση αφορά όσους υπαλλήλους δεν το έχουν λάβει.
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ "με τη διάταξη του άρθρου 67 του ν. 4235/2014 παρεσχέθη η δυνατότητα στους φορείς του Δημοσίου που για διαδικαστικούς λόγους δεν είχαν υποβάλει αιτήματα χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε προσωπικό που απασχολείται σε ειδικότητες που δικαιολογούν τη χορήγηση του να υποβάλουν προτάσεις χορήγησης του εν λόγω επιδόματος".
"Η ρύθμιση αφορά μικρό αριθμό προσωπικού εποπτευόμενων από το Δημόσιο νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου τα οποία δεν είχαν υποβάλει αιτήμ…

Πώς να καταγγείλετε την κακοποίηση ζώων

Εικόνα
Σε περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης και παραμέλησης ζώων όλοι θα πρέπει να κινητοποιούμαστε και να τα καταγγέλλουμε στις αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα με τον νέο νόμο για...τα κατοικίδια, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ψηφίστηκε, το πρόστιμο για κακοποίηση, βασανισμό, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου καθώς και πώληση, εμπορία και διακίνηση μέσω διαδικτύου οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο απεικονίζεται κάθε είδους σεξουαλική συνεύρεση με ζώα ή πράξη βίας ή θανάτωση φτάνει τα 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό. Σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», αν έχει πέσει στην αντίληψή σας περιστατικό παθητικής κακοποίησης- παραμέλησης κατοικιδίου από τον ιδιοκτήτη, καλό είναι να:
- Τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο που να αποδεικνύουν την παραμέληση
- Ενημερώσετε την τοπική φιλοζωική οργάνωση
-Κάνετε καταγγελία στην Κτηνιατρική Διεύθυνση της περιφέρειας, αναφέροντας αναλυτικά όσα γνωρίζετε. Την καταγγελία μπορεί…

Σαμαράς: «Το πρωτογενές πλεόνασμα, θα πάει στον Θεό που μας βοήθησε»

Εικόνα
Την πρόθεση της κυβέρνησης, να δοθεί το σύνολο του πρωτογενούς πλεονάσματος στην Εκκλησία, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς αφού -σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο Άγιον Όρος- «με τη βοήθεια του Θεού, σταθήκαμε όρθιοι».
 Χάρη στη γενναία απόφαση της κυβέρνησης, να φορολογηθούν παραπάνω οι πολίτες, προκειμένου να μη μειωθούν στο ελάχιστο οι μισθοί των κληρικών, «καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ευνοϊκή διαμεσολάβησή τους στον Θεό και κατά συνέπεια να έχουμε τη βοήθειά Του για την έξοδο από την κρίση. Άρα, είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. «Χωρίς τον Θεό, να οδηγεί τους φορολογούμενους στις εφορίες, δεν θα μπορούσαμε να εισπράξουμε τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, με αποτέλεσμα να είμαστε σε δυσμενή διαπραγματευτική θέση απέναντι στην Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
 Μάλιστα, για να τονίσει τη συνεισφορά της Ορθοδοξίας στο ξεπέρασμα της ευρωπαϊκής κρίσης, καθώς και τον ρόλο των Γερόντω…

Λεμεσού Αθανάσιος -"Οι θρήσκοι άνθρωποι είναι το πιο επικίνδυνο είδος μέσα στην εκκλησία".

Εικόνα
Αυτοί οι άνθρωποι να ξέρετε, αυτοί οι άνθρωποι, οι θρήσκοι άνθρωποι είναι το πιο επικίνδυνο είδος μέσα στην εκκλησία. Αυτοί οι θρήσκοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Ο Θεός να μας φυλάει απ’αυτούς.  Έλεγε ένας αγιορείτης όταν έκαμνα μία φορά λειτουργία και λέγαμε «Κύριε σώσον τους ευσεβείς» λέει αστειευόμενος «Κύριε σωσον ημάς από τους ευσεβείς» δηλαδή ο Θεός να σε φυλάει από τους θρήσκους ανθρώπους, διότι θρήσκος άνθρωπος σημαίνει μία προσωπικότης διεστραμμένη η οποία ουδέποτε είχε προσωπική σχέση με τον Θεό.
Απλώς μόνον κάμνει τα καθήκοντα της απέναντί Του, αλλά καμιά σοβαρή σχέση δεν είχε για αυτό και ο Θεός δεν λέει αυτόν τον άνθρωπο τίποτε. Και σας ομολογώ και εγώ από την πείρα μου ότι δεν είδα χειρότερους εχθρούς της εκκλησίας από τους θρήσκους ανθρώπους.
Όταν παιδιά θρήσκων ανθρώπων που μεσ’ την εκκλησία η και παπάδων ακόμα και θεολόγων και ανθρώπων που κάνουν τους θρήσκους και τους πολλούς εδοκίμασαν τα παιδιά τους να γίνουν μοναχοί η ιερείς αυτοί οι άνθρωποι έγιναν…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *