Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 18, 2015

Την Παρασκευή η απογραφή των χρημάτων που βρίσκονται σε στρώματα ηλικιωμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα
Την Παρασκευή, προπαραμονή των εκλογών θα λάβει τελικά χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ η προγραμματισμένη πανελλήνια απογραφή των χρημάτων που οι ηλικιωμένοι κυρίως πολίτες διατηρούν μέσα σε στρώματα αλλά και σε σεντούκια, κουτιά παπουτσιών, πορσελάνινα βάζα και άλλες κρυψώνες , όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Κουμουνδούρου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απογραφή θα γίνει ταυτόχρονα και στους 52 νομούς της Επικράτειας από μέλη της νεολαίας του κόμματος που παρουσιάστηκαν εθελοντικά με σκοπό να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό των στατιστικών στοιχείων. Όπως ανακοινώθηκε, τα αποτελέσματα της απογραφής θα χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια έρευνας που διενεργείται από την επιτροπή Κοινωνιολογίας του κόμματος της Αριστεράς σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη και το βιοτικό επίπεδο των ελληνικών νοικοκυριών τα χρόνια της κρίσης, στην οποία όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «θα είναι πραγματικά πολύτιμα».
 Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου, Πάν…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ - Το χρέος τους και το Xρέος μας

Εικόνα
ΤΟΥ - ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Μας λένε ότι πρέπει να μείνουμε στα γόνατα, να είμαστε φρόνιμοι, υπάκουοι, να εισπνέουμε αιθαλομίχλη και να τρώμε ληγμένα τρόφιμα διότι «έχουμε χρέος».
Ως προς το τελευταίο συμφωνούμε απολύτως. Πράγματι έχουμε χρέος. Μόνο που το ευγενέστερο των «χρεών» του λαού, συνώνυμο της ίδιας της ύπαρξης, είναι να οργανωθεί, να αντισταθεί και να επιβάλει μονομερώς -πως αλλιώς;- εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα διαγράψουν το χρέος.
 Εξηγούμαστε:
***
    Παρατήρηση πρώτη: Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη 298 δισ. ευρώ. Σήμερα (Προϋπολογισμός 2014, Πίνακας 4.2, σελ 139) μετά από πέντε χρόνια αδιάκοπης βαρβαρότητας, μετά από δύο Μνημόνια, χαράτσια και «κουρέματα», το χρέος εκτινάχτηκε στο 175% του ΑΕΠ και σε απόλυτα μεγέθη πάνω από 320 δις.
    Συμπέρασμα πρώτο: Η πολιτική αυτή όχι μόνο δε μειώνει το χρέος αλλά το μεγαλώνει, το διογκώνει, το εκτινάσσει. Το χρέος είναι κατά 50 μονάδες μεγαλύτερο ως ποσοστό του ΑΕΠ από τη στιγμή που υποτί…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *