lefta_sto_strwmaΤην Παρασκευή, προπαραμονή των εκλογών θα λάβει τελικά χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ η προγραμματισμένη πανελλήνια απογραφή των χρημάτων που οι ηλικιωμένοι κυρίως πολίτες διατηρούν μέσα σε στρώματα αλλά και σε σεντούκια, κουτιά παπουτσιών, πορσελάνινα βάζα και άλλες κρυψώνες , όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Κουμουνδούρου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απογραφή θα γίνει ταυτόχρονα και στους 52 νομούς της Επικράτειας από μέλη της νεολαίας του κόμματος που παρουσιάστηκαν εθελοντικά με σκοπό να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό των στατιστικών στοιχείων. Όπως ανακοινώθηκε, τα αποτελέσματα της απογραφής θα χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια έρευνας που διενεργείται από την επιτροπή Κοινωνιολογίας του κόμματος της Αριστεράς σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη και το βιοτικό επίπεδο των ελληνικών νοικοκυριών τα χρόνια της κρίσης, στην οποία όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «θα είναι πραγματικά πολύτιμα».
 Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου, Πάνου Σκουρλέτη καλεί τους πολίτες και «κυρίως τους πιο
μεγάλους σε ηλικία, τους συνταξιούχους» να διευκολύνουν τους ερευνητές, ανοίγοντας το σπίτι τους και δείχνοντας τα σημεία όπου έχουν κρύψει μεγάλα χρηματικά ποσά ή έστω αφήνοντάς τους να ψάξουν ανενόχλητοι. Στην απογραφή αναμένεται να αναφερθεί και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία προεκλογική του ομιλία το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Ομονοίας, προτρέποντας τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» την προσπάθεια και να μην κρατήσουν τίποτα κρυφό από την επιστημονική έρευνα.
Υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας που από το καλοκαίρι εργάζεται πυρετωδώς προετοιμάζοντας την απογραφή, είναι ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες έχει ήδη συντάξει λεπτομερείς χάρτες των μεγάλων αστικών κέντρων με σημειωμένα τα εκτιμώμενα σημεία υψηλής συγκέντρωσης χρηματικών ποσών από συντάξεις, εφάπαξ, οικονομίες ζωής, διαφόρων ειδών πεσκέσια και μπαξίσια, κληρονομιές ή επενδύσεις σε τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Κύκλοι του κόμματος επισημαίνουν μάλιστα την ιδιαίτερη θέρμη που έχει επιδείξει ο κ. Στρατούλης στην προετοιμασία της απογραφής, την οποία σε ιδιωτικές συζητήσεις χαρακτηρίζει ως το «πνευματικό του παιδί».
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας, μόλις δύο ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές για τη διενέργεια της απογραφής, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε κάθε υπόνοια ότι η έρευνα συνδέεται με το αποτέλεσμα των εκλογών και αρκέστηκε να απαντήσει πως η συγκεκριμένη ημερομηνία είχε επιλεγεί από τον Δ. Στρατούλη ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, «πολύ πρoτού μάθουμε ότι θα προκηρυχθούν εκλογές».

ΑΠΟ  - ΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ