Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Guardian: Αφιέρωμα στις ελληνικές κοινότητες που έχουν καταργήσει το ευρώ!

Στην πρωτοβουλία ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών χωρίς χρήματα είναι αφιερωμένο το σημερινό άρθρο του Jon Henley της Guardian. Μετά την Αθήνα και τα εκτενή ρεπορτάζ του για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, ο δημοσιογράφος επισκέφτηκε το Βόλο όπου γνώρισε τοΔίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης. Πρόκειται για....

Αλλάζει για 27η φορά το καθεστώς συγκέντρωσης των αποδείξεων

Αλλάζει ξανά το καθεστώς για την συγκέντρωση των αποδείξεων αφού φαίνεται ότι μπαίνει τέλος στην γνωστή εικόνα με τους πολίτες να κουβαλούν φακέλους και σακούλες με αποδείξεις για να μπορέσουν να στηρίξουν το αφορολόγητό τους.

Πρώτη ομαδική απόλυση στο ΕΣΥ

Όχι έναν, όχι δύο αλλά 30 συνολικά εργαζομένους στο νοσοκομείο Γιαννιτσών απέλυσε ο διοικητής των συνδιοικούμενων νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας κ. Παύλος Μάρκου, επειδή πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένες εφημερίες. Οι

Ο Κ. Λαλιώτης επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ

Ο Κώστας Λαλιώτης επανακάμπτει στο ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Το προηγούμενο διάστημα Βενιζέλος – Λαλιώτης βρισκόταν σε συχνή επικοινωνία και αντάλλασσαν απόψεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν, διαχρονικά, φιλικές σχέσεις με τον κ. Κώστα Λαλιώτη (όπως ο κ. Πέτρος Ευθυμίου) στήριξαν τον κ.

Φθηνή ηλιακή ενέργεια τη νύχτα με νέα υλικά

Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας έχει δυο βασικά προβλήματα: είναι ακριβή και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Η νεοσύστατη

Με την τριήρη «Ολυμπιάς» θα εκπροσωπηθεί το Πολεμικό Ναυτικό το καλοκαίρι στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου











ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ : ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΡΟΥΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Η συμμετοχή στην τελετή έναρξης της τριήρους «Ολυμπιάς», που είχε παραχωρηθεί από το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ακυρώθηκε από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Η τριήρης, αντίγραφο πλοίου της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, θα μετέφερε μέσω του Τάμεση την Ολυμπιακή φλόγα στο νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο του ανατολικού Λονδίνου.
Σύμφωνα με email του στελέχους της οργανωτικής επιτροπής και επικεφαλής των τελετών των Αγώνων, Μάρτιν Γκριν η τριήρης στον Τάμεση θα προκαλούσε μεγάλους κινδύνους ασφαλείας για τον κόσμο, καθώς εκτιμάται ότι συγκέντρωνε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στις όχθες και τις γέφυρες του ποταμού. Γνώστης των συζητήσεων που διημείφθησαν ώστε να ληφθεί η απόφαση ακύρωσης συμμετοχής του πλοίου στην τελετή έναρξης δηλώνει στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ότι εκφράστηκαν φόβοι ακόμα και για ανθρώπους που θα θέλουν να βουτήξουν στο ποτάμι.



Με την τριήρη «Ολυμπιάς», που αποτελεί απόλυτα ακριβές αντίγραφο της Αρχαίας Αθηναϊκής τριήρους, θα εκπροσωπηθεί το Πολεμικό Ναυτικό και κατ’επέκταση η Ελλάδα στη διάρκεια των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου φέτος το καλοκαίρι. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε πριν λίγο επίσημα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού η διάθεση της τριήρους στην εταιρεία “International Advantage

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το δικαίωμα των ομοφύλων στην οικογενειακή ζωή αναγνωρίζει η Ιταλία

Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, όπως κάθε άλλο ζευγάρι το οποίο μπορεί να απαρτίζεται από ετερόφυλους συζύγους», αποφάνθηκε ο Άρειος Πάγος της Ιταλίας. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την απόφαση «ιδιαίτερης

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Τρίτη 20/3

Με σύνθημα «"όχι" στη δανειακή σύμβαση δε θα ζήσουμε με αλυσίδες», το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του κόμματος την Τρίτη 20 Μαρτίου - ημέρα συζήτησης της νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση του ΚΚΕ θα

Ο τρόπος ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Κάλπες σε κάθε δήμο θα στηθούν την Κυριακή από το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος. Η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 το πρωί και να διαρκέσει μέχρι τις 5 το απόγευμα, με δυνατότητα παράτασης της διαδικασίας για δύο ώρες το πολύ.

Δεμένα το πλοία από Δευτέρα λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου
με ώρα έναρξης 6.00 π.μ. αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Η ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για

Παροναξίας Καλλίνικος: «Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, γι΄ αυτό και ζητάμε συγγνώμη».

Αναστάτωση και δυσφορία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Νάξου με αφορμή την υπόθεση του Αρχιμ. Θ.Ρ., ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων.
Πολλοί είναι εκείνοι που άσκησαν κριτική στον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο, για τον τρόπο που χειρίστηκε από την αρχή την υπόθεση του εν λόγω Αρχιμανδρίτη όταν ακόμα υπηρετούσε στην Μητρόπολή του.
Οι φορείς της περιοχής απευθυνόμενοι προς τον Ποιμενάρχη τους, ζητούν εξηγήσεις γιατί άφησε ατιμώρητο και ανεξέλεγκτο τον εν λόγω κληρικό,

Αλλάζει η νομοθεσία για τους υπερχρεωμένους

Αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου τού υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση τής γραφειοκρατίας. Μεταξύ άλλων, κάθε πολίτης θα έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και άλλες αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι

Βροχή τα εκατ. στην αγορά ενόψει εκλογών

Δάνειο τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ θα διοχετευτεί στην αγορά για να μπει πλάτη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το δάνειο θα διατεθεί μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων όπως ανακοίνωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο θέμα της ρευστότητας είπε ότι, ο χρόνος παροχής των δανείων

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων για οφειλές σε ΔΟΥ

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και μισθωτήρια συμβόλαια μέσω του διαδικτύου, για βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΟΥ ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί με στόχο την άμεση είσπραξη χρεών για το κλείσιμο της "μαύρης τρύπας" του προϋπολογισμού.

Αύριο θα ανακοινωθούν οι 48ωρες απεργίες της ΠΝΟ.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, στη νέα της συνεδρίαση, τις ημερομηνίες έναρξης των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, στις οποίες θα προχωρήσει.
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Ναυτικής

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ !


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΓΣΕΕ: «Αντισυνταγματικά τα νέα μέτρα στα εργασιακά»

Με εγκύκλιο της Συνομοσπονδίας προς το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η ΓΣΕΕ κατά των μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία χαρακτηρίζει αντισυνταγματικά και αντίθετα με Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.

13 Κάλπες σε 12 Νησιά στήνει το Πα.Σο.Κ. στις Κυκλάδες.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου (από τις 09:00πμ έως τις 17:00μμ), τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καλούμαστε να εκλέξουμε τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος μας. Σε  αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για το Κίνημά μας αλλά και για την ελληνική κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε, ας δώσουμε όλοι το παρών.
Για να πιστοποιήσουμε για μια ακόμη φορά, ότι η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης είναι τα μέλη και οι φίλοι μας, οι πολίτες για τους οποίους

Απόφαση σταθμός για τα blogs!!!

Απόφαση σταθμός για τα blogs, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Παρατηρητής της Θράκης», όπου ο Νίκος Βαβατσικλής απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες εις βάρος του για διαχείριση του Piazza del Popolo. Η αγωγή που κατέθεσε ο Γιώργος Καρανίκας, απορρίφθηκε τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο. Το ρεπορτάζ του «Παρατηρητή της Θράκης», έχει ως εξής:

Οι ενοικιαστές θα καταβάλλουν στην Εφορία το ενοίκιο για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του ιδιοκτήτη ;


Στα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το υπουργείο Οικονομικών. Αφ' ενός προωθεί την ηλεκτρονική διασταύρωση των μισθωτηρίων συμβολαίων ώστε να κλείσει τις όποιες διόδους φοροδιαφυγής, αφ' ετέρου σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ιδιοκτήτη

Με διαδικασίες εξπρές κλείνουν 100.000 φάκελοι εκκρεμών υποθέσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Σε ένα μπαράζ φορολογικών ελέγχων οδηγεί η αναδιοργάνωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, με το υπουργείο Οικονομικών να καλεί τα διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα και τις εφορίες να κλείσουν με διαδικασίες εξπρές περισσότερους από 100.000 φακέλους εκκρεμών υποθέσεων, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Σχέδιο εφοδιασμού νησιών με υγροποιημένο φ. αέριο μελετά ο ΔΕΣΦΑ

Σχέδιο εφοδιασμού με φυσικό αέριο νησιών και απομακρυσμένων περιοχών, με μικρά πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου μελετά ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).
Αυτό έγινε γνωστό σήμερα σε συνέντευξη της διοίκησης της εταιρείας με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού για αναβάθμιση του Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού αερίου στη νησίδα Ρεβυθούσα, ανοιχτά των Μεγάρων.

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕ !


Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δημοσκοπική κοπτοραπτική για να ενισχυθεί η συγκυβέρνηση!

Tην ατυχία μου!
Με πρόλαβε η Pulse!
Από την Κυριακή σκεφτόμουν να γράψω ένα κομμάτι όπου θα …προέβλεπα τα ευρήματα που θα μας παρουσίαζαν οι γνωστές και μη εξαιρετέες εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Που το ήξερα;
Όχι ούτε καμιά έρευνα έκανα, ούτε μαντικές ικανότητες διαθέτω, αλλά πολλά ήταν τα «νέα

Πρόταση νόμου για απλή αναλογική από ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Σακοράφα, Π. Κουρουμπλή

Πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως του εκλογικού συστήματος, που θα διέπει τις εκλογικές αναμετρήσεις, κατέθεσαν σήμερα από κοινού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, βασική θέση των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου είναι η καθιέρωση ενός πάγιου εκλογικού συστήματος, με το οποίο θα

Το μεγάλο κόλπο με τα C D S

Η αίσια έκβαση του PSI, δηλαδή της… υποχρεωτικής, και όχι φυσικά εθελοντικής συμφωνίας των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων, να αποδεχτούν ότι δεν θα εισπράξουν μελλοντικά τα κέρδη που προσδοκούσαν, ήταν η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διαμορφωθεί το κατάλληλο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, που θα… ξεκαρφίτσωνε από τις καθημερινές αφηγήσεις για την Ελλάδα την προοπτική της χρεοκοπίας.

Guardian: «Οι πλούσιοι της Κηφισιάς συνεχίζουν να αγοράζουν Prada και Gucci»

Κηφισιά, Ψυχικό, Νέα Ερυθραία όπως λέμε...Νάιτσμπριτζ,Τσέλσι και Ηλύσια Πεδία. Αυτό υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Guardian που «περπάτησε» στα βόρεια προάστια της Αθήνας και μεταφέρει μια εικόνα που σε τίποτα δε θυμίζει την κρίση.
O ανταποκριτής της Guardian στην Αθήνα, Ρούπερτ Νιτ έκανε βόλτα

28 νεκροί σε τροχαίο, μεταξύ τους 22 μαθητές "Ο ελληνικός λαός συμμετέχει στο πένθος σας"

Αυτό αναφέρει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον πρωθυπουργό του Βελγίου Ελιο ντι Ρούπο, με αφορμή το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Ελβετία.

«Για την τραγωδία που έπληξε τη χώρα σας, με τον θάνατο τόσων ανθρώπων, οι περισσότεροι νέοι, δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Τις δύσκολες αυτές ώρες, ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό σας και συμμετέχει στο πένθος σας».
Οι διακοπές στις Άλπεις βάφτηκαν με αίμα 12χρονων παιδιών -

Κραχ προ των πυλών στο Δημόσιο - Στάση πληρωμών μέσα στο 2012;

Γιώργος Παππούς
Με κραχ θα κινδυνεύσει το Δημόσιο στο γ΄ 3μηνο του έτους εάν δεν κάνει τα... κουμάντα του στο πρώτο εξάμηνο, καθώς όπως προκύπτει από το πλάνο των εκταμιεύσεων του δεύτερου χρηματοδοτικού προγράμματος, οι χρηματοδοτικές ανάγκες στο

Απάντηση του αντιδημάρχου Απόστολου Ψαρρά σε έγγραφο του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Νάξου και δελτιο τυπου ΚΝΕ Ναξου

Μετά την κατάληψη του κτιρίου του Γενικού Λυκείου Νάξου από τους μαθητές, ο διευθυντής του Γ.Λ.Ν., κ. Παναγιώτης Γατσωτής, απέστειλε προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει για την κατάληψη και επισημαίνει την ευθύνη των Υπηρεσιών του Δήμου για την προστασία του σχολικού κτιρίου από πιθανές φθορές.
Απαντητικό έγγραφο του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Απόστολου Ψαρρά.

Πρόβλεψη για ένα εκατομμύριο λιγότερους τουρίστες το 2012

Του Γιώργου Ανδρή
Aρνητικές εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό προοιωνίζονται οι προκρατήσεις από Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία που καταγράφουν πτώση 30%, ενώ και οι Βρετανοί τουρίστες εμφανίζονται μειωμένοι κατά 10%. Τις αρνητικές αυτές εξελίξεις σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ώστε να τους μεταφέρει τα συμπεράσματά του από τη φετινή ΙΤΒ στο Βερολίνο.


Ενίσχυση των μελισσοκόμων στα νησιά του Αιγαίου

Σε σειρά μέτρων προκειμένου να ενισχύσει του μικρούς και παραδοσιακούς μελισσοκόμους σε νησιά του Αιγαίου προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Μεταξύ των μέτρων αυτών, περιλαμβάνεται η ενίσχυση των μελισσοκόμων με βάση τον αριθμό των μελισσοσμηνών τους, με

ΟΙ FAN ΤΟΥ ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΥ ΣΤΟ DAY NIGHT 6/4

Ο σύνδεσμος φιλάθλων Πανναξιακού σας προσκαλεί στο πάρτι που διοργανώνει την Παρασκευή 6 Απριλίου, στο Club Day Night. Εκτός των άλλων, θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά, ενώ...
οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθευτούν αξεσουάρ της της ομάδας.
 Τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την εκδρομή* των

Συσκευή μετατρέπει την ανάσα σας σε… ενέργεια!

Μια νέα πρωτοποριακή συσκευή μπορεί και μετατρέπει τον αέρα από τους πνεύμονές σας σε… ενέργεια ώστε να φορτίζετε το κινητό σας!
Το έξυπνο αυτό gadget, το οποίο ονομάζεται «aire mask» έχει την δυνατότητα να αξιοποιεί τη δύναμη του ανέμου που δημιουργείται από την αναπνοή και να τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια!

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η «χάρτα δικαιωμάτων» του πολίτη


Tη «Χάρτα Δικαιωμάτων» του πολίτη, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θέλοντας να επεκτείνει, όσο το δυνατόν, την έγκυρη και σωστή πληροφόρηση των πολιτών για τα δικαιώματά τους έναντι της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και την ταχύτερη και

Αίτημα άρσης απαγόρευσης δημοσκοπήσεων το 15νθήμερο πριν τις εκλογές ( ΧΑ !)

Την άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων το δεκαπενθήμερο πριν τις εκλογές, ζήτησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Σπ. Ζαβιτσάνος και ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων Ηλ. Νικολακόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13 !

Η Τρίτη θεωρείται η αποφράδα ημέρα του Ελληνισμού
Ιστορικά, οι Έλληνες "καταράστηκαν" την Τρίτη από τις 29 Μαΐου 1453, την ημέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ενώ η απέχθεια του λαού μας προς τη συγκεκριμένη μέρα πιστεύεται ότι έχει και αστρολογική εξήγηση.

ΣΚΟΥΝΑΣ ΤΕΛΟΣ !

              
Το Δ.Σ του  Πανναξιακού  Α.Ο ανακοινώνει  την κοινη συναίνεση λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Δημητρη Σκούνα τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια. 

Η ώριμη στιγμή της αριστερής διακυβέρνησης

Γράφει η Σοφία Σακοράφα, ανεξάρτητη βουλευτής
Δύο χρόνια από την υπαγωγή της χώρας στην επιτήρηση της τρόικας των Ε.Ε. - ΕΚΤ - ΔΝΤ, το πλαίσιο που διαμορφώνουν οι συμφωνίες κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών – σε πλήρη διάσταση με τη λαϊκή βούληση – γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό, αντιβαίνοντας εξόφθλαμα στο Σύνταγμα και

Υποχρεωτική η φυσική παρουσία των συνταξιούχων στις τράπεζες για την απογραφή τους

Από την Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), σε συνεργασία με την Ελληνική ΄Ενωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), τη Διατραπεζικά Σύστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ ΑΕ) και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, γίνεται καταγραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου με υποχρεωτική φυσική παρουσία

Πώς διαμορφώνονται οι κατώτατες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα

Οι μειώσεις είναι προαιρετικές, αλλά δεν προϋποθέτουν
τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων

Της Χριστινας Kοψινη
Στα 511 ευρώ μεικτά και χωρίς τη δυνατότητα οιασδήποτε κάλυψης από συλλογική σύμβαση εργασίας (κλαδική ή επιχειρησιακή) διαμορφώνονται οι μισθοί όλων των νέων ηλικίας

«Πωλείται» το κέντρο της Αθήνας

«Πωλείται» το κέντρο της Αθήνας

«Τα εμπορικά ακίνητα που θα αλλάξουν χέρια την επόμενη τριετία θα είναι τόσο πολλά που το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα είναι αγνώριστο».

Αυτό τονίζει στέλεχος της αγοράς real estate που προβλέπει ότι τα

Τέλος στη μονιμότητα για ΔΕΚΟ και τράπεζες

Oι συμβάσεις εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις, περιλαμβανομένων και των επιχειρήσεων, εταιρειών ή οργανισμών που υπάγονται ή είχαν υπαχθεί οποτεδήποτε κατά το παρελθόν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που περιέχουν όρους για τη λήξη αυτών των συμβάσεων με τη

Απεξάρτηση από την ηρωίνη με ένα... τσίμπημα

Μεξικανοί επιστήμονες δοκιμάζουν, ήδη με επιτυχία, σε πειραματόζωα ένα εμβόλιο που μπορεί να βοηθήσει στην απεξάρτηση από την ηρωίνη, καθώς κάνει το σώμα λιγότερο επιρρεπές στην απόλαυση που προκαλεί το ναρκωτικό.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13/3


STOP ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ !

      Γνωστοποιούμε στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων ότι μετά από καταγγελίες κατοίκων, άγνωστοι έχουν τοποθετήσει δηλητηριώδεις τροφές , για εξόντωση των αδέσποτων ζώων.
     Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας ζώων, όποιος συλληφθεί (δεν το εύχομαι) να φονεύει, να βασανίζει, να κακοποιεί ή να τοποθετεί

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ Γ.Ε ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΥΘΡΑΤΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΓΕΛ ΝΑΞΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ . ΑΡΧΙΚΑ ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ..................

Έρχεται καταιγίδα... προστίμων στους ελεύθερους επαγγελματίες

Σαφάρι για την πάταξη της φοροδιαφυγής από τους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκινούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών σε μια προσπάθεια να μπουν στα ταμεία του κράτους 3,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το σχέδιο, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν 10 κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών ενώ οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν

Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς

Στο µικροσκόπιο της στατιστικής επιστήµης έβαλε η εφηµερίδα «Λε Μοντ» τη θεωρία περί «τεµπέληδων Ελλήνων και εργατικών Γερµανών»για να ανατρέψειτον µύθοπου τροφοδότησε προηµερών µε δηλώσεις της η γερµανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. «Οι Γερµανοί εργάζονται περισσότερο από τους

Αναλυτικός Φορολογικός Οδηγός έτους 2012

Αναλυτικό οδηγό με τα συνηθέστερα ερωτήματα των φορολογουμένων και τις απαντήσεις για θέματα που αφορούν τη φορολογία κεφαλαίου, τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων (Κ.Β.Σ), τη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων, είσπραξης δημοσίων εσόδων και μητρώου, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα οι ερωτήσεις- απαντήσεις είναι οι ακόλουθες:

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...