Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ



απο -Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου
Την Τετάρτη 25 Απριλίου συγκεντρωθήκαμε με πανώ, η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου και άλλοι αντιφασίστες, μπροστά από το ραδιοσταθμό Μεσόγειος όπου γινόταν δημόσια παρουσίαση του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων της Χρυσής Αυγής Χαμπίμπη. Στον σταθμό, εκτός από το παραπάνω ασπόνδυλο βρισκόταν και ένα ακόμα μέλος της Χ.Α., ο δικηγόρος Γιάννης Δέτσης.
Με δυνατό παλμό και πολλά συνθήματα αναγκάσαμε τα χιτλερικά αποβράσματα να παραμείνουν εγκλωβισμένα στο σταθμό και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να μπορέσουν να φύγουν αφού εισέπραξαν και αρκετό φτύσιμο. Στη συνέχεια τους ακολουθήσαμε σε κεντρικό δρόμο της Νάξου φωνάζοντας συνθήματα και επιτυγχάνοντας τη δημόσια διαπόμπευσή τους. Πολλοί μαγαζάτορες και άνθρωποι που κυκλοφορούσαν στην περιοχή επικροτούσαν το κράξιμο και συμμετείχαν στο γενικότερο πνεύμα με αντιφασιστικά σχόλια
.
 
 
Βασικό σύνθημα ήταν «Ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» αν και η ιδιοκτήτρια του Μεσόγειος φαίνεται ότι έχει ασθενή μνήμη και έτσι έδωσε βήμα στα ναζιστικά σκουλήκια, κάτι που έχουν αρνηθεί άλλοι ραδιοσταθμοί στις Κυκλάδες όπως στη Σαντορίνη. Με το πρόσχημα της δημοκρατικότητας λοιπόν, φιλοξένησε τους εχθρούς της ελευθερίας για να προπαγανδίσουν το μίσος που τρέφουν για τους πιο αδύναμους στο καταρρέον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό μας σύστημα, τους μετανάστες.

Σε έναν τόπο όπως η Νάξος όπου την περίοδο της ναζιστικής κατοχής στην Κόρωνο πέθαναν 800 άνθρωποι από την πείνα, πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορούν στο δρόμο οι οπαδοί του Χίτλερ; Σε ένα νησί που έθρεψε τον Μανώλη Γλέζο ο οποίος κατέβασε τη σημαία με τη σβάστικα από την Ακρόπολη στην πιο μαύρη περίοδο της γερμανικής κατοχής, οι θιασώτες των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης δεν έχουν καμιά θέση.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ 
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...