Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Εφορία: Τα επτά «ραβασάκια» έως το τέλος του έτους

Αντιμέτωποι με τα ραβασάκια της εφορίας βρέθηκαν οι φορολογούμενοι τώρα που επέστρεψαν από τις διακοπές τους
Οι πολίτες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά φόρους θα κληθούν να πληρώσουν τους τέσσερις μήνες έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με το euro2day.gr το σύνολο τους θα ξεπεράσει τα 7,5 δισ. ευρώ για το υπόλοιπο της χρονιάς, πέραν όσων είχαν καταβληθεί ως τις αρχές του καλοκαιριού.
Υποσχέσεις ότι το δυσβάσταχτο φορολογικό βάρος που καλούνται να σηκώσουν φέτος οι πολίτες, δεν θα επαναληφθεί του χρόνου έδωσε ο Πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι φέτος πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν μαζεμένους φόρους τριών ετών.
Μέσα σε τέσσερις μήνες οι φορολογούμενοι θα κληθούν να εξοφλήσουν εκτός από τον φόρος εισοδήματος και φόρους για τα ακίνητα τους, που έπρεπε να τα έχουν εξοφλήσει σταδιακά από το 2011, αλλά δεν τους είχαν αποσταλεί.
Τα επτά ραβασάκια

- Φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος: Έσοδα 3,5 - 4 δισ. ευρώ

- Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011-2012-2013: Έσοδα 1 δισ. ευρώ 

Ο φόρος ακινήτων όμως δεν είναι ο μοναδικός που βαρύνει τα ακίνητα, αφού πρέπει να πληρωθούν και οι δόσεις του χαρατσιού της ΔΕΗ. Και το χαράτσι είναι η τελευταία φορά που επιβάλλεται, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Οικονομικών, αφού από του χρόνου έρχεται ο νέος φόρος σε όλη την ακίνητη περιουσία.

- «Χαράτσι» ΔΕΗ: Έσοδα 1,5 δισ. ευρώ

Όμως, και οι ιδιοκτήτες ΙΧ πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορία του 2014. Μάλιστα, όσοι έχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού θα πληρώσουν διπλά, αφού θα καταβάλουν και τον φόρο πολυτελείας.

- Τέλη Κυκλοφορίας 2014: Έσοδα 1 δισ. ευρώ

- Φόρος Πολυτελείας για ΙΧ άνω των 1.929 κ.ε: Έσοδα 140 εκατ. ευρώ.

απο  forologikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...