Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΟΑΕΔ: ποιες επιχειρήσεις επιδοτούνται για προσλήψεις ανέργων

ΟΑΕΔ: ποιες επιχειρήσεις επιδοτούνται για προσλήψεις ανέργωνΠοιες επιχειρήσεις επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων; Ξεκίνησαν σήμερα 21 Μαρτίου 2014, οι αιτήσεις των επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά στην πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 χρόνων. 
 Το τρέχον πρόγραμμα, που αφορά στην πρόσληψη 10.000 ανέργων γίνεται μέσω επιδότησης, η οποία θα φθάνει έως τα 450 ευρώ το μήνα, για 12 μήνες με τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος του ΟΑΕΔ να ανέρχεται τα 54 εκατομμύρια ευρώ.
Οι προϋποθέσεις για την επιδότηση των επιχειρήσεων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με σκοπό την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων είναι οι εξής:
 Οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες
πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
 Στο Πρόγραμμα απαγορεύεται να ενταχθούν επιχειρήσεις, που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την υποβολή της αίτησης, έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν, με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
Όσον αφορά στις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων νήσων, Β. Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου θα κατανεμηθούν 5.680 θέσεις εργασίας, με συνολική χρηματοδότηση 30,67 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας θα διατεθούν 23,32 εκατομμύρια ευρώ για 4.320 νέες προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ.
Οι υποχρεώσεις τις επιχείρησης για την πρόσληψη ανέργων μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι:
Οι επιχειρήσεις, που προχωρούν σε πρόσληψη ανέργων, πρέπει να διατηρούν τις επιχορηγούμενες και μη θέσεις εργασίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του 12μηνου προγράμματος, ενώ σε περίπτωση που μειώσει το προσωπικό της και εφόσον δεν το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, το πρόγραμμα θα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας, όσες μειώθηκε το προσωπικό.
Αν μία επιχείρηση προσλάβει άνεργο και μειώσει το προσωπικό της θα πρέπει να το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, διαφορετικά θα χάσει το τμήμα της επιδότησης, που αντιστοιχεί στις θέσεις εργασίας που μείωσε.
Απαγορεύεται η πρόσληψη ανέργων σε επιχείρηση, που είχε απασχοληθεί τον προηγούμενο χρόνο, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει αλλάξει νομική μορφή όταν υποβάλλει το αίτημα.
Οι επιχειρήσεις, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, είναι όλες οι ιδιωτικές και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, αλλά και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα απλά μέλη τους ως εργαζόμενους.


Πηγή: http://www.fimes.gr


ΑΠΟ tinosvoice.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...