Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Γνωρίστε το Cloak. Το πρώτο αντι-κοινωνικό δίκτυο

Αν ο σκοπός των κοινωνικών δικτύων είναι να ενώνουν τους χρήστες τους, το Cloak κάνει ακριβώς το αντίθετο 
Αν σας έτυχε ποτέ να θέλετε να βγείτε αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες επαφές με ενοχλητικές παρέες, ή απλά αποζητάτε μερικές στιγμές ιδιωτικότητας, τότε η εφαρμογή Cloak αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός... αντι-κοινωνικού δικτύου, θα σκανάρει που βρίσκονται όλες οι δικτυωμένες επαφές και θα σας τις απεικονίσει στο χάρτη, υποδεικνύοντας σας, πως να αποφύγετε τις κακοτοπιές.
 Η λειτουργία του Cloak είναι πολύ απλή. Τσεκάρει που βρίσκονται οι δικτυωμένοι φίλοι και "οι φίλοι" σαρώνοντας τις τοποθεσίες όπου έκαναν "check in" μέσω άλλων μέσων δικτύωσης που παρέχουν γεωγραφικές πληροφορίες, όπως το Instagram και το Foursquare, και τους απεικονίζει στο χάρτη, ειδοποιώντας σας εάν πλησιάζετε κάποιο... κακό συναπάντημα. 
O χρήστης μπορεί να ορίσει την απόσταση ασφαλείας από αυτούς που θέλει να αποφύγει, η οποία κυμαίνεται από 1 οικοδομικό τετράγωνο, έως 3 χιλιόμετρα. Οι δημιουργοί του Cloak μιλώντας στην Washington Post, παρομοίωσαν το Twitter και το Facebook με ένα "γεμάτο ασανσέρ" και θεωρούν ότι η τάση που επικρατεί στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πια οι χρήστες να αποζητούν όλο και περισσότερο την ιδιωτικότητα. "Το Cloak σχεδιάστηκε με σκοπό να αποφύγουν οι χρήστες του επαφές με ανωτέρους, συναδέλφους, αυτό τον τύπο που γουστάρει να σε σταματάει στο δρόμο και να σου πιάνει κουβέντα στο όρθιο ή οποιονδήποτε άλλον δε θες να συναντήσεις μπροστά σου". 
To Cloak διατίθεται δωρεάν για συσκευές με λειτουργικό iOS, από το App Store.

 [via] 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...