Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκεμβρίου 16, 2012

Τόμας Στερνς Έλιοτ: The Hollow Men (Οι Κούφιοι Άνθρωποι)

Εικόνα
Μουσική : Ωχρά Σπειροχαίτη Οι κούφιοι άνθρωποι - Τhe hollow menΑπό το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - Υπόγειες Κινηματογραφικές Παραγωγές.Πάνω στο ομώνυμο ποίημα του T.S. Eliot.Μετάφραση : Αριστοτέλης Νικολαΐδης

The Hollow Men (Οι Κούφιοι Άνθρωποι) -(1925)
Είμαστε οι βαλσαμωμένοι άνθρωποι
Σκύβοντας μαζί
Κεφαλοκαύκι γεμισμένο άχυρο.
Αλίμονο!
Οι στεγνές φωνές μας
Όταν ψιθυρίζουμε μαζί
Είναι ήσυχες και ανόητες
Σαν άνεμος σε ξερό χορτάρι
Ή πόδια ποντικών σε σπασμένο γυαλί
Στο ξερό μας κελάρι
Σχήμα χωρίς μορφή, σκιά χωρίς χρώμα
Παραλυμένη δύναμη, χειρονομία χωρίς κίνηση
Αυτοί που πέρασαν
Με ολόισια

Το αίνιγμα του χρέους της Αργεντινής

Εικόνα
Η Αργεντινή είναι σε δίλημμα. Πριν την ανταλλαγή κρατικού χρέους το 2005, το νομοθετικό σώμα ψήφισε «νόμο-κλειδί», ο οποίος παραγράφει το δρόμο για οποιαδήποτε μελλοντική προσφορά στους κατόχους ομολογιών για τις οποίες η Αργεντινή δήλωσε αδυναμία πληρωμής το 2002. Ενώ ο νόμος-κλειδί βοήθησε να ενισχυθεί το ποσοστό συμμετοχής στην ανταλλαγή του 2005, οι πιστωτές παρέμειναν και επεδίωξαν την εκδίκαση για να εξαναγκάσουν την αποπληρωμή.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Thomas Griesa, ένας Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη, διέταξε την Αργεντινή να καταθέσει 1.330.000.000 δολάρια έναντι των υπολοίπων επενδυτών σε δεσμευμένο λογαριασμό μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Ο Griesa ήρε την παραγγελία του από το Φεβρουάριο του 2012, μετά από ενδείξεις από την κυβέρνηση της Αργεντινής ότι είχε την πρόθεση να αγνοήσει την απόφαση – συμπεριλαμβανομένων δημοσίων δηλώσεων που κατονόμαζαν τους επενδυτές ως "ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια" και μία κατάρα από τον Πρόεδρο Cristina Fern…

Ο Τσίπρας, Άνδρας της χρονιάς στο Βραζιλιάνικο Time

Εικόνα
Ένα ξεχωριστό αποχαιρετιστήριο δώρο, έκαναν οι βραζιλιάνοι αξιωματούχοι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντάς τον τιμώμενο πρόσωπο στο εξώφυλλο ενός περιοδικού και χαρίζοντάς του το μοναδικό αντίτυπο! photo -Το τεύχος του βραζιλιάνικου TIME, με τον Αλέξη Τσίπρα να φοράει την εθνική ενδυμασία των οπαδών της «Σελεσάο» και σαγιονάρες «Χαβαγιαάνας» (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
απο - μουφανετ

Εσβησαν τα φώτα στις βιτρίνες του lifestyle

Εικόνα
Πολλοί οίκοι προσέφυγαν στο άρθρο 99, άλλοι ψυχορραγούν και ορισμένοι κατόρθωσαν περιορίζοντας το κόστος λειτουργίας να διασωθούν – προς το παρόν O Δεκέμβριος ήταν ο μήνας των εμπόρων. Στους χρόνους της ανάπτυξης πολλές εμπορικές επιχειρήσεις έκαναν ακόμη και το 30% του ετήσιου τζίρου τους. Δεν ήταν λίγοι οι έμποροι που πλήρωναν τους προμηθευτές τους με επιταγές του Δεκεμβρίου. Το λιανεμπόριο της ένδυσης είχε την τιμητική του. Υπήρχαν χρονιές που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά δύο Κυριακές τον Δεκέμβριο και τα μικρά, τα μεσαίου μεγέθους, αλλά και πολυκαταστήματα του κέντρου και όχι μόνο ήταν τόσο γεμάτα από φρενήρεις καταναλωτές που το περιβάλλον ήταν εξαιρετικά πνιγηρό. Ο περίφημος δέκατος τρίτος μισθός ήταν σημείο αναφοράς για ολόκληρη την αγορά. Και φυσικά καμία εμπορική επιχείρηση δεν έκανε εκπτώσεις αυτόν τον μήνα. Ολοι περίμεναν τις χειμερινές εκπτώσεις. Αν ωστόσο κάποιος έμπορος «παρασπονδούσε», τότε συγκέντρωνε όχι μόνο την μήνιν των συναδέλφων του - το θεωρούσαν unfair…

Χριστούγεννα Αλληλεγγύης στην Παλιά Χώρα με τη συν+Αξία

Εικόνα
Αγαπητοί  συν+Αξιοι
Χριστούγεννα Αλληλεγγύης στην Παλιά Χώρα με τη συν+Αξία.
Στην όμορφη πλατεία της Ελεούσας δίπλα από τη Μητρόπολη Νάξου, οργανώνουμε φέτος ένα διήμερο αλληλεγγύης.
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, μαζεύουμε και προσφέρουμε τρόφιμα, ρουχισμό και παιχνίδια για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Η προσφορά αλληλεγγύης συνεχίζεται και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο και να ακούσουν τραγούδια από τη χορωδία της συν+Αξία.
Η βραδιά θα κλείσει με την καθιερωμένη πλέον γιορτή της συν+Αξία, με live μουσική, ρακόμελο, οινόμελο, ζεστό φαγητό και γλυκά.
Η προσφορά αλληλεγγύης θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Παναθηναϊκού Νάξου. Πως να έρθετε στην Πλατεία της Ελεούσας δίπλα από τη Μητρόπολη Νάξου:
http://goo.gl/maps/A2uZp
Σας περιμένουμε για 3η συνεχόμενη φορά να περάσουμε μαζί παρέα,  λίγο πριν τα

Το τέλος του κόσμου, η συντέλεια και οι Έψιλον - Η 21η 12- 2012 το 183ο «τέλος» του κόσμου - ατάκες σε Facebook και Twitter

Εικόνα
Πάλι έρχεται η συντέλεια. Πάλι αρχίσανε όλοι τις καταχωρήσεις, τις δηλώσεις, τα βίντεο και γενικά τις αποδείξεις περί της συντέλειας.
Φυσικά δεν υπάρχει τίποτε σίγουρο. Όλοι αναπαράγουν αυτά που είδαν σε ένα βίντεο, ή διάβασαν σε ένα βιβλίο. Όλοι αναπαράγουν προσωπικές εκτιμήσεις «τραβώντας» και «κόβοντας» στοιχεία για να τα ταιριάξουν σε αυτό που θεωρούν σαν αληθινό.
Αναφέρονται οι Μάγιας, η πυραμίδα του Χέοπος, ο Σείριος, κομήτες, πλανήτης Χ, πλανήτης Νέμεσις, Νιμπίρου, Αρμαγεδώνες, αστεροειδείς, ηφαίστεια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος.
Για πολλούς θα έρθουν και οι Έψιλον, αυτοί οι μυστηριώδεις τύποι, οι οποίοι δίνουν «εργολαβικά» και με θαυματουργό τρόπο πληροφορίες σε μερικούς, τους οποίους προφανώς επέλεξαν «έτσι». Και φυσικά θα σώσουν την Ελλάδα, παρά την θεαματική, μνημειώδη και ακατανίκητη βλακεία που μας δέρνει εδώ και πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια.
Όλες αυτές οι φαντασιόπληκτες προβλέψεις δίνουν λαβή στους κατεξοχήν φαντασιόπληκτους (όπως κάποιοι «καταξ…

Τι πετυχαίνουν οι ΔΙΕΠΠΥ(Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών); - Μείωση διοικητικού βάρους: - Άρση περιορισμών και αδικαιολόγητων υποχρεώσεων: - Ασφάλεια δικαίου: - Αίρονται απαγορεύσεις:

Εικόνα
Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας ανακοινώνουν σήμερα μια σημαντική, οριζόντια παρέμβαση για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την άρση εμποδίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων, την τόνωση του ανταγωνισμού και την προστασία του καταναλωτή.
Πρόκειται για τους νέους Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) και τη νέα Υγειονομική Διάταξη που τίθενται σε ισχύ το συντομότερο. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών και τη λειτουργία καταστημάτων τροφίμων:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Τι πετυχαίνουν οι ΔΙΕΠΠΥ;
1.            Νέες ρυθμίσεις για τον καταναλωτή που αναμένεται να συμβάλουν και στη μείωση τιμών μέσω της μείωσης κινδύνου παραπλάνησης:
•             Στον τιμοκατάλογο των καταστημάτων εστίασης – αναψυχής, και στις πινακίδες βιομηχανικών προϊόντων σε καταστήματα, ο καταναλωτής δεν θα ενημερώνεται μόνο για την τελική τιμή, αλλά η τιμή πλέον αναλύεται σε καθαρή τιμή, ΦΠΑ & επιβαρύνσεις, τελική τιμή.
•             Στι…

Too Young To Die, ρε!

Εικόνα
Σκέφτομαι τη γενιά μου και τη φουρνιά μου. Εμάς που γεννηθήκαμε στη δεκαετία του '60. Τη γενιά “του ΠΑΣΟΚ”, όπως λέει το κλισέ. Που είδαμε το φως σε ταραγμένες εποχές, πήγαμε σχολείο λίγο πριν ή λίγο μετά από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, σπουδάσαμε στα χρόνια της Αλλαγής, αρχίσαμε να δουλεύουμε όταν ο βασικός μισθός ήταν κοντά στις 30.000 δραχμές. Μάθαμε ξένες γλώσσες επειδή το θέλαμε, όχι για να πάρουμε μόρια για διορισμό. Διαβάζαμε βιβλία και πολιτικά περιοδικά όχι για τα δείχνουμε στις παραλίες, αλλά επειδή είχαμε ανησυχίες. Δεν κάναμε Erasmus, δεν ξέραμε τι σημαίνει να ξημεροβραδιάζεσαι στα καφέ, δεν είχαμε ανάγκη από Prada και Burberry's -για την ακρίβεια, χτυπούσε άσχημα στο μάτι η νεοπλουτίλα. Μιλούσαμε πολύ, σχεδιάζαμε οικογένειες ή συνέχιση των σπουδών, έχοντας να επιλέξουμε αν θα μείνουμε στην πόλη όπου σπουδάσαμε ή θα επιστρέψουμε στην γενέθλια πόλη ή -οι πιο τολμηροί κι ευκατάστατοι- στο εξωτερικό. Το δημόσιο παρέμενε κάτι το ανεπιθύμητο: ούτε …

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reuters για Αλαφούζο, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη

Εικόνα
απο - left.gr
Ρεπορτάζ του Reuters: Συγκρούσεις συμφερόντων, διαπλοκή και διαφθορά. Ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Βαρδινογιάννης και ο Αλαφούζος. Οι εξαιρέσεις από το χαράτσι της ΔΕΗ, οι κρατικές διαφημίσεις, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι εκβιασμοί, τα Eurofighter, η εξόρυξη στις Σκουριές, η αποπομπή Μπιρμπίλη. Τι ωραίο πλιάτσικο!
Το άρθρο του Reuters με τίτλο «Το τρίγωνο της εξουσίας στην Ελλάδα» ξεκινάει με αναφορά στο χαράτσι της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ, δεν πλήρωσαν καθόλου το ειδικό τέλος ακινήτων ή πλήρωσαν λιγότερο από όσο τους αναλογούσε.  Η αποκάλυψη στη χώρα μας έγινε από τον συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο, ο οποίος ανέφερε στο Reuters:  «Ήταν ένα δώρο για τα πραγματικά αφεντικά, για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της χώρας. Οι πλούσιοι δεν πληρώνουν, ακόμη και αυτή τη στιγμή». «Η είδηση δεν καλύφθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ... επειδή οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης ήταν μεταξύ εκείνων που ευνοούνται» συμπλή…

Ποιος θα θρέψει την Κίνα;

Εικόνα
ἀπὸ τὸν/τὴν Η αγροβιομηχανία των πολυεθνικών ή οι Κινέζοι αγρότες;
Οι αποφάσεις του Πεκίνου θα έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις.
Ξεκινώντας να εισάγει σόγια για ζωοτροφές στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Κίνα προκάλεσε στη γεωργία μία από τις πιο δραματικές αλλαγές που ο κόσμος γνώρισε ποτέ.
Στην άλλη άκρη του κόσμου, 300 εκατομμύρια στρέμματα γεωργικών εκμεταλλεύσεων, δασών, σαβάνων και λιβαδιών στο Νότιο Κώνο της Λατινικής Αμερικής μετατράπηκαν σε φυτείες σόγιας, για να παρέχουν φθηνές ζωοτροφές στις νέες κινέζικές βιομηχανικές φάρμες .
Στην ίδια την Κίνα, το επίπεδο των τιμών που καταβάλλονται στους αγρότες και τα άλλα μέτρα υπέρ των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων έχουν αναγκάσει εκατομμύρια οικογένειες να εγκαταλείψουν την παραγωγή κρέατος. Οι μεγάλες εταιρείες και οι μεγάλοι παραγωγοί αγρότες έκαναν περιουσία, αλλά οι αγροτικές κοινότητες στην Κίνα, όπως στο Νότιο Κώνο, το πλήρωσαν ακριβά. Η ιδέα ήταν να προσφερθεί φθηνό κρέας στο κινεζικό αστικό πληθυσμό σε μεγάλη ά…

Δεν το έχει δείξει κανένα κανάλι…Μετά από τόσες μέρες…

Εικόνα
Στον αγώνα μεταξύ της Μαρσέιγ και της Λιλ στις 22 Νοεμβρίου, οι οπαδοί της πρώτης σχημάτισαν μία τεράστια ελληνική σημαία με το πρόσωπο του Πρωτέα στη μέση και ένα μακρύ πανό το οποίο έγραφε: «Δεν αρνούμαστε την καταγωγή της πόλης μας«.
Η Μασσαλία ιδρύθηκε από τους Φωκαείς γύρω στο 600 π.Χ και ήταν η πρώτη ελληνική πόλη-κράτος στα σημερινά γαλλικά εδάφη.
Δείτε το βίντεο από το γήπεδο Βελοντρόμ...


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – Πλήρης πίνακας

Εικόνα
Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής, κλείδωσαν τα επιδόματα που θα δικαιούνται οι γονείς με παιδιά. Γονείς με ένα ή δύο παιδιά, θα δικαιούνται έως 40 ευρώ τον μήνα για τα παιδιά τους. ενώ γονείς με τρία ή τέσσερα παιδιά έως 540 ευρώ. Ο πλήρης πίνακας με τα επιδόματα, έχει ως εξής:

Χρήσιμες συμβουλές για την αγορά καυσοξύλων με το κυβικό! - τα καυσόξυλα πωλούνται βάζει όγκου και όχι βάσει βάρους.- Πόσα κυβικά είναι ένας τόνος; Πόσα κιλά είναι ένα κυβικό μέτρο;

Εικόνα
Πρόσφατα άρχισε να εφαρμόζεται στην Ελλάδα κάτι που ίσχυε ήδη σε όλο τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο: τα καυσόξυλα πωλούνται βάζει όγκου και όχι βάσει βάρους. Αυτό σημαίνει ότι είτε τα ξύλα είναι στεγνά είτε βρεγμένα, ο καταναλωτής θα αγοράζει και θα πληρώνει την ίδια ποσότητα ξύλου.
Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί οι επιτήδειοι ήδη προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το κενό πληροφόρησης των καταναλωτών, στο μεσοδιάστημα μέχρι να μάθουμε να υπολογίζουμε με τον νέο τρόπο, για να βγάλουν παραπάνω χρήματα. Ψάχνοντας στο δίκτυο για τρόπους υπολογισμού και σύγκρισης, συγκέντρωσα κάποια στοιχεία που ίσως φανούν χρήσιμα.
Άρθρο 116: Λιανική πώληση καυσόξυλων
Επιπλέον των γενικών απαιτήσεων για τη λιανική πώληση προϊόντων, για τη χύδην πώληση καυσόξυλων προβλέπονται τα εξής:
Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ’ όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού (m3 στοιβαχτού) ή το χωρικό κυβικό μέτρο χύδην (m3 χύδην).Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού νοε…

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, αποκτά η Τρόικα

Εικόνα
Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται:
«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστική…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *