Σάββατο 19 Μαΐου 2012

FT: Μετά την Ελλάδα… το χάος



 Ο εκνευρισμός της ευρωζώνης με την Ελλάδα έχει πάρει ακραίες διαστάσεις. Στο κάτω-κάτω το 80% των κατοίκων της δηλώνει υπέρ της παραμονής στο ευρώ, αλλά μετά οι Έλληνες αποτυγχάνουν να εκλέξουν πολιτικούς έτοιμους να εφαρμόσουν τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Κι αυτό τρελαίνει τους πιστωτές. Όλο και περισσότερο τους γίνεται ευκολότερο να αποδεχτούν την ελληνική έξοδο, ίσως και να την καλωσορίσουν. Αλλά θα πρέπει να προσέχουν τι εύχονται.
Η έξοδος θα φέρει σοβαρούς κινδύνους. Ο κίνδυνος ντόμινο είναι εμφανής. Ο μακροπρόθεσμος κίνδυνος είναι πιο κρυφός. Όμως η ευρωζώνη ή είναι μια μη ανατρέψιμη νομισματική ένωση ή δεν είναι. Αν φύγουν χώρες που έχουν δυσκολίες, τότε δεν είναι. Κι

Φούσκα και η ρύθμιση των στεγαστικών δανείων στο Παρακαταθηκών;

 

 

Πριν λίγο καιρό ο Βενιζέλος είχε μιλήσει για τη ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά η για «ανάσα» για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά ήταν ουσιαστικά χωρίς αντίκτισμά!
Σύμφωνα με την ρυθμιση 80.000 πολίτες, περίμεναν να ισχύει η μείωση της δόσης του στεγαστικού μέχρι το ύψος του 30% του μισθού από το 60% που ίσχυε, αυτό όμως δεν γίνεται χωρίς επιβαρύνσεις.
Όταν οι ενδιαφερόμενοι προς ρύθμιση φτάνουν στο Ταμείο οι υπάλληλοι λένε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, ενώ τους ζητούν να πληρώσουν από την τσέπη τους το υπόλοιπο ποσό της

Κρυφά ερωτευμένη με τον Τσίπρα η Μέρκελ!





Ο ατίθασος εφηβικός χαρακτήρας του νεαρού έλληνα πολιτικού, γοήτευσε τη σκληρή καγκελάριο που τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον κάνει πρωθυπουργό για να μπορεί να τον βλέπει συχνότερα
foto - Έτσι, περνάει πλέον τις ώρες της η πρώην σκληρή κυρία της Ευρώπης: Με ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς που γράφει «Αλέξης» και τους γλάρους στην παραλία του Αμβούργου.
απο - μουφανετ
 

Mπάγερν-Τσέλσι (21:45 ΝΕΤ)

 
 
 
 Σήμερα στις 21:45 διεξάγεται ο τελικός του Champions League
στο "Fußball Arena München", με αντιπάλους την Μπάγερν και την Τσέλσι.Πρόκειται για τον 57ο τελικό για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και 20ό μετά την μετονομασία της διοργάνωσης σε Champions League, ενώ διαιτητής θα είναι ο Πορτογάλος, Πέδρο Προένσα.
 Η ομάδα του Μονάχου έχει φυσικά το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά είναι και το φαβορί, δύο στοιχεία που ίσως της δώσουν λίγο περισσότερο άγχος από ότι πρέπει.Από την άλλη η Τσέλσι μπορεί να μην έχει τίποτα να χάσει, καθώς κανείς δεν περίμενε να φτάσει στον τελικό, αλλά στην πραγματικότητα έχει κάτι να χάσει.
 Οι "μπλε" τερμάτισαν στην 6η θέση της Premier League και έτσι ο μοναδικός τρόπος να παίξουν και την νέα χρονιά στο Champions League είναι να το κατακτήσουν.Ο τροπαιούχος παίρνει άμεσα θέση στους ομίλους και στο πρώτο group δυναμικότητας, αλλά η Αγγλία μπορεί να βγάλει μέχρι 4 ομάδες στην διοργάνωση.Αυτό σημαίνει πως η Μπάγερν θα έχει

Αιγαίο: δύο ρινοδέλφινα από τη «φυλακή» ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον




Εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες σε κόλπο στο Βαθύ της Σάμου ο Τομ, το ένα από τα δύο πασίγνωστα ρινοδέλφινα που ελευθερώθηκαν πρόσφατα για να ενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από πολύχρονη παραμονή τους σε ενυδρείο στην Τουρκία.
Άνδρες του λιμενικού σώματος που εντόπισαν το ζώο ενημέρωσαν άμεσα το Αρχιπέλαγος και μέλη της Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης βρέθηκαν από το πρωί δίπλα στο ρινοδέλφινο.
Θαλάσσιοι βιολόγοι του Αρχιπελάγους που βούτηξαν δίπλα στο δελφίνι αναγνώρισαν ότι πρόκειται για ζώο υπό παρακολούθηση, καθώς έφερε ραδιοπομπούς, και πραγματοποίησαν μία πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση της υγείας του. Συμπεραίνοντας από τις κινήσεις και την κατάσταση του σώματος του, ο Τομ δείχνει πολύ καλά στην υγεία του και φαίνεται ότι τρέφεται κανονικά.
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ σε συνεργασία με ομάδα της οργάνωσης Born Free Foundation που έφτασε στην περιοχή συντονίζουν την επιχείρηση για να παραμείνει ασφαλές το ζώο και για

Δικαστική απόφαση βάζει στοπ σε χιλιάδες Έλληνες που "κατεβάζουν" μουσική και ταινίες από το internet


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας....
με την απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτό αίτημα οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων ώστε να υποχρεωθούν, εκτός άλλων, οι ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο να λάβουν τεχνολογικά μέτρα προκειμένου να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων.
Η απόφαση εφαρμόζει ουσιαστικά για πρώτη φορά το άρθρο 64 Α του ν. 2121/1993, που

Libération: ΣΥΡΙΖΑ ή η στιγμή να αλλάξουμε την Ευρώπη






Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές κοινοβουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ένα συμβάν για όλη την Ευρώπη. Κατακτώντας τη δεύτερη θέση, αυτός ο σχηματισμός της ριζοσπαστικής Aριστεράς είναι στο εξής η κύρια δύναμη αντιπολίτευσης στις πολιτικές της «τρόικας», που ακολουθήθηκαν διαδοχικά από μια συμμαχία των κομμάτων του Κέντρου, της Αριστεράς [Σ.τ.Μ.: εννοεί το ΠΑΣΟΚ] και της Δεξιάς. Σε μια χώρα σε επιταχυνόμενη αποδιάρθρωση, πάνω από την οποία απλώνεται η παρανοϊκή σκιά των νεοναζιστών, ενσαρκώνει τη μοναδική στιγμή της ελπίδας. Μπροστά στον εκφυλισμό της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, είναι από την Αθήνα που περνάει σήμερα ο εναλλακτικός δρόμος.
Κοινωνικοί, αντιρατσιστές και οικολόγοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο νεαρός ηγέτης του Αλέξης Τσίπρας, αντιπροσωπεύουν μία νέα ριζοσπαστική Αριστερά, η ταυτότητα της οποίας διαμορφώθηκε μέσα από τις ζυμώσεις της αντι-παγκοσμιοποίησης. Παιδί του εργατικού κινήματος του 19ου

Μήπως μπλοφάρει η Γερμανία;




 
Μετά τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, οι Γερμανοί φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά μια ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη - τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι επίσημες δηλώσεις. Είναι όμως οι δηλώσεις αυτές σοβαρές ή μια μπλόφα της Γερμανίας όσον αφορά την Ελλάδα;
Συγκρίνοντας τις δηλώσεις αυτές με άρθρα του γερμανικού τύπου και σχόλια της 'μπλογκόσφαιρας', είναι ενδιαφέρον ότι τύπος και μπλογκς εμφανίζονται πολύ πιο επιφυλακτικοί σχετικά με την πιθανότητα μιας ελληνικής εξόδου.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post» στις 11 Μαΐου 2012 πως η Ευρώπη έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει μια ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη. Είπε ότι η Γερμανία και οι συνεργάτες της είχαν μάθει πολλά κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών και έχουν θέσει σε εφαρμογή διάφορους μηχανισμούς προστασίας. Επιπλέον, ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες έχει μειωθεί στη ζώνη του ευρώ η οποία έχει καταστεί στο σύνολό της πιο ανθεκτική.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

NEA ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣH ΤΗΣ RASH 16/5 & PULSE-RASS - VPRC-ΠΑΝΕΠ.ΑΘΗΝΑΣ - MARC

 



Αλλάζουν πάλι οι συσχετισμοί δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων. Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rash που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα Metro, πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,2%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με 11,7%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά.

ΟΑΕΕ: Συνταξιοδότηση με οφειλές έως 20.000 ευρώ





Με παρακράτηση από τη σύνταξη μπορούν να συνταξιοδοτούνται από τον ΟΑΕΕ όσοι χρωστούν εισφορές (περιλαμβανομένων και εκείνων που χρεώνονται για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου) έως 15.000 ευρώ και τα πρόσθετα τέλη δεν ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά έχουν χρέος έως 20.000 ευρώ. Με εγκύκλιο που εξέδωσε η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου διευκρινίζεται ότι με τις διατάξεις του ν. 4075/12 αυξήθηκε μόνο το επιτρεπόμενο όριο οφειλής των πρόσθετων τελών και ότι το πλαφόν των απλήρωτων εισφορών παραμένει στα 30 κατώτατα όρια συντάξεων (14.100 ευρώ). Παράδειγμα: Σε οφειλή από ασφαλιστικές εισφορές 11.000 ευρώ + 4.500 ευρώ από αναγνώριση πλασματικού χρόνου (δηλ. 15.500 ευρώ) + πρόσθετα τέλη 1.600 ευρώ, δηλ.

Η παγίδα με τις αποδείξεις και πώς να μην την πατήσετε

 

18 Μάι 2012 

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκκαθάρισε τις πρώτες 39939 δηλώσεις και εξέδωσε 24.100 χρεωστικά ειδοποιητήρια. Δηλαδή στους 10, οι έξι θα πληρώσουν κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά.
Οι περισσότεροι την «πάτησαν» εξαιτίας τεκμηρίων και αποδείξεων. Δείτε ποια είναι η παγίδα και πώς να την αποφύγετε. Τι λέει ο φετινός κανόνας των αποδείξεων; Δηλώνουμε αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματός μας.
Αν δηλώσουμε λιγότερες, τότε επί της διαφοράς πληρώνουμε φόρο με συντελεστή 10%. Δηλαδή, αν το εισόδημά μας είναι 30.000 ευρώ, πρέπει να βάλουμε αποδείξεις 7.500 ευρώ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ. Αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό, αναφέρει το fpress.gr, οι αποδείξεις πρέπει να υπολογιστούν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και όχι με το πραγματικό.
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πέσει τριπλός φόρος στο κεφάλι σας:
1. Πρώτον διότι ο φόρος εισοδήματος θα υπολογιστεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και όχι

Mega-λη … αλητεία!




Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Παρακολουθώντας κανείς τα δελτία του MEGA-λου καναλιού με τους “σπουδαίους” και αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους αναρωτιέται κανείς που έχουν κρυμμένη την…
περίφημη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά και από που αντλούν το τόσο MEGA-λο θράσος και καθημερινά λειτουργούν και φέρονται ως κομματικά στελέχη του δικομματισμού και μάλιστα … του χειρίστου είδους!
Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγει τους εαυτούς τους σε αιχμή του δόρατος της παραπληροφόρησης και της εσκεμμένης προπαγάνδας που απώτερο σκοπό έχει να εκφοβίσει και να τρομάξει όσους Έλληνες κάνουν ακόμα το λάθος και παρακολουθούν τα στημένα πάνελ των δελτίων τους!
Βασιλικότεροι του Βασιλέως αντί να θέτουν τα ερωτήματα τους και να αναμένουν τις

Πρόταση 3.0, του Γιάννη Βαρουφάκη


Τι θα έπρεπε να προτείνει ο κ. Hollande στην κα Μέρκελ
Σήμερα όλοι μας εστιάζουμε στο κατά πόσον ο κ. Schauble και οι λοιποί ισχυροί της Ευρώπης πραγματικά το εννοούν όταν απειλούν την Ελλάδα με εκπαραθύρωση από την ευρωζώνη ή αν μπλοφάρουν. Κατανοητό. Θλιβερό, όμως, συνάμα καθώς, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με εμάς, η Ευρώπη καταρρέει. Μια προσεκτική ματιά προς Μαδρίτη, Άμστερνταμ, Ρώμη, Δουβλίνο και Λισαβόνα αποκαλύπτει το μέγεθος της Κρίσης. Ο κ. Hollande, καθ’ όλα συντηρητικός πολιτικός (ανεξάρτητα από τις προεκλογικές του κορώνες), δεν διακινδυνεύει σήμερα τον γαλλο-γερμανικό άξονα για το θεαθείναι αλλά επειδή «τρέμει» την ώρα και την στιγμή που αποκαλυφθεί η ανικανότητα της Γαλλικής οικονομίας να παραμείνει δεμένη με την Γερμανική στο πλαίσιο της σημερινής αρχιτεκτονικής του ευρώ. Μια νέα αρχιτεκτονική του ευρώ δεν είναι απλώς επιθυμιτή. Είναι προαπαιτούμενο για την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που δεν θα αντέξει μια κατάρρευση της ευρωζώνης).

«Ένα τρισ. δολάρια θα κοστίσει η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» γράφει ο Guardian



 
Σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τοποθετεί η εφημερίδα The Guardian το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν το κόστος μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ, ότι η Ευρώπη «κατασπαράσσει τον εαυτό της».
Ο Guardian αναφέρεται και σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον: «Είτε η Ευρώπη θα έχει μια αφοσιωμένη, σταθερή, επιτυχημένη Ευρωζώνη με ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας, καθώς κεφαλαιοποιούνται και ρυθμίζονται οι

Πλήρωσε 5.000.000 ευρώ για να αγοράσει μια σπάνια Ferrari









Η πιο όμορφη Ferrari όλων των εποχών ενθουσίασε τόσο πολύ έναν συλλέκτη ώστε έδωσε διπλάσια χρήματα από την τιμή εκκίνησης για την αποκτήσει... Το κόκκινο διθέσιο έγινε έτσι ένα από τα πιο ακριβά «κοσμήματα» στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Το αυτοκίνητο αυτό κατασκευάστηκε πριν από 55 χρόνια, είχε μονάχα ένα αντίγραφο και πολλοί ειδικοί εκτίμησαν ότι είναι «σχεδιασμένο χωρίς απολύτως κανένα ψεγάδι». Ο πρώτος αγοραστής ήταν ο Αμερικανός επαγγελματίας οδηγός Ρίτσι Γκίνθερ ο οποίος έχει τρέξει με

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πέθανε η «βασίλισσα» της ντίσκο Ντόνα Σάμερ





Στα 63 της χρόνια πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο η «βασίλισσα» της ντίσκο, Ντόνα Σάμερ.
Την είδηση μετέδωσε πρώτο το ειδησεογραφικό site ΤΜΖ  και πηγή από το στενό οικογενειακό κύκλο της τραγουδίστριας επιβεβαίωσε την είδηση στο EntertainmentOnline.
Η τραγουδίστρια ήθελε να είναι διακριτική με το θέμα της υγείας της ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός άλμπουμ στη Φλόριντα, του τελευταίου της όπως αποδείχτηκε.
Η Σάμερ έχει κερδίσει 5 Γκράμι και έχει βάλει τη σφραγίδα της στα 70's με τα τραγούδια

Είδες τι κάνει μια ψήφος σε αντιμνημονιακούς…





Ετοιμάζουν λέει στην Ευρώπη να αλλάξουν τον τρόπο υπολογισμό του ελλείματος. Το διαρθρωτικό έλλειμμα προσμετρά το ύψος της ύφεσης και φέτος θα μπορούσε να είναι ακόμη και 2,6% αντί για 7,3% του ΑΕΠ που εκτιμάται το επίσημο έλλειμμα. Η δημιουργική λογιστική στο μεγαλείο της… Ζήτω η λογιστική δημοσιονομική προσαρμογή…
Φαντάσου να βγει αντιμνημονιακή κυβέρνηση και να πει οχι στο μνημόνιο… είναι ικανοί να

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ μαζί!




του Χριστόφορου Κάσδαγλη
Τι δεν έχει καταρρεύσει ακόμα σ’ αυτή τη χώρα; Η ελπίδα που γεννήθηκε στις 6 Μαΐου, αυτό το αυθάδικο -αν και ανώριμο και αντιφατικό- ΟΧΙ που θέλει να μεγαλώσει και να γίνει ΝΑΙ. Το θέμα δεν είναι να κάνουν τα κόμματα της Αριστεράς μια δεύτερη καταγραφή δυνάμεων – κι η πρώτη μια χαρά ήταν… Το θέμα είναι να διευρυνθεί η δυναμική που αναπτύχθηκε, να βαθύνει και να ωριμάσει, να υπερβεί τα όρια των κομματικών σχηματισμών και να μετατραπεί σε θετικό πλειοψηφικό ρεύμα. Τόσο ευρύ ώστε να κατατροπώσει τα μαθηματικά της εξουσίας, τόσο μεστό ώστε να φτάσει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ως ισχυρή φωνή διαπραγμάτευσης και όχι ως ηχηρή φωνή διαμαρτυρίας.
Μπήκα στην Αριστερά έφηβος, με σπυράκια στο πρόσωπο. Από την πρώτη στιγμή άκουγα για προτάσεις συνεργασιών που δεν θα λειτουργούσαν απλώς αθροιστικά αλλά…

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το MEGA παραποιεί τις δηλώσεις του Σόιμπλε!


  

Τετάρτη, 16 Μάιος 2012 11:07 Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ MEGAλης ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ!!! Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Τρέμη και το ρεπορτάζ κάνουν λόγο για δηλώσεις Σόιμπλε που υποτίθεται οτι λέει: "Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ".
Στην πραγματικότητα και για όσους γνωρίζουν Γερμανικά... ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρει επι λέξη:

"ο Ελληνικός λαός θα υποφέρει ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ!"

Επιτέλους υπάρχει κάποια υπηρεσία σε αυτό το "κράτος" να επέμβει για αυτά τα αδίστακτα ψεύδη των ΜΜΕ εις βάρος του Ελληνικού λαού;

Δείτε το VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οι "φίλοι του Λουκάνικου" πίσω από την επίθεση κατά της συζύγου του Reichenbach


 

Μια ομάδα αριστερών εξτρεμιστών  στην Γερμανία ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο της συζύγου του Horst Reichenbach, το βράδυ της Κυριακής.Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, άγνωστοι αφού έριξαν κόκκινη μπογιά, πυρπόλησαν το αυτοκίνητή της συζύγου του επικεφαλής της ειδικής ομάδας δράσης (task force) της

Επίθεση κατατρομοκράτησης των ελλήνων



Συντονισμένη επίθεση κατατρομοκράτησης των Ελλήνων, έχουν εξαπολύσει τραπεζίτες, συνεργαζόμενοι Ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε έκταση προσπάθεια εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού, των τελευταίων ετών…
Το θηρίο των τραπεζιτών βαριά λαβωμένο από την αποφασιστική ψήφο των Ελλήνων στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, προσπαθεί να τρομάξει τους πολίτες με μουγκανητά και κινήσεις των ποδιών και της…ουράς του.
Όμως αυτήν την στιγμή κείται ανίσχυρο, αδύναμο για να κουνηθεί. Ωστόσο, οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας και οι «Έλληνες» πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να «αναστήσουν» το θηρίο εις βάρος της χώρας και των Ελλήνων.
Μας έχουν κατακλύσει με αισχρά ψέματα:
Ψέμα 1ο :
Μπορεί να αποβληθεί μία χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή την Ευρωζώνη. Η απάντηση

Ντόρα η μκρή κωλοτουμπίστρια


Παραπληγική τερμάτισε σε Μαραθώνιο με βιονικά πόδια


 

Χρειάστηκαν 16 μέρες για να τερματίσει στο Μαραθώνιο του Λονδίνου η Claire Lomas, η οποία υπέστη παράλυση από τη μέση και κάτω μετά από ατύχημα στην ιππασία το 2006. Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα, ολοκλήρωσε τα 26,2 μίλια του Μαραθωνίου με τη βοήθεια “ρομποτικών” ποδιών.
 Στη γραμμή τερματισμού είχε στο πλάι της τη 13 μηνών κόρη της Μέισι και υποστηριζόταν από έναν ενήλικο βοηθό. Η Lomas ήλθε τελευταία, αλλά αυτό δε φάνηκε να την αποσχολεί γιατί αγωνίστηκε το ίδιο σκληρά με τους άλλους δρομείς. «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα γιατί

Τέλος στις δωρεάν πλαστικές σακούλες των καταστημάτων




Σε «τροχιά» καταπολέμησης των πλαστικών σακούλων κινείται η Κομισιόν και γενικότερα η Ευρώπη μέσα από την απαγόρευση της δωρεάν διανομής τους σε όλα τα καταστήματα. Λειτουργικό και άκρως οικολογικό, το μέτρο θα συζητηθεί άμεσα και αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Πρόκειται για ένα σχέδιο που οδηγεί στο βήμα της απόλυτης κατάργησής τους και συντελεί στην πληρωμή των σακούλων μιας χρήσης σε κάθε κατάστημα της ευρύτερης αγοράς.
Με τη σκέψη ότι ο μέσος πολίτης της Ευρώπης χρησιμοποιεί 500 πλαστικές σακούλες κάθε χρόνο με μόνο μια χρήση, το μέτρο χαρακτηρίζεται μέχρι και αναγκαίο. Παράλληλα, το 2008 η Ευρωπαϊκή παραγωγή πλαστικών τσαντών οδηγήθηκε στους 3,4 εκατομμύρια τόνους,

Τι θα γινόταν έαν η Ελλάδα είχε βγει από την ΕΟΚ το 1981 -όπως “ήθελε” τότε η πλειοψηφία…?




Η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ νομικά το 1979. Τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ ψήφισαν ΟΧΙ στην ένταξη. Το ΚΚΕ γενικώς σαν σύνθημα έχει το “δεν ξέρω ποια είναι η ερώτηση αλλά ΌΧΙ”.
Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα ναι ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Ηλίας Ηλίου. Το 1981 το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε στις εκλογές με ένα σύνθημα : ΕΞΩ από την ΕΟΚ, ΕΞΩ από το ΝΑΤΟ (κάτι που έλεγε,λέει το ΚΚΕ). Πήρε 48% στις εκλογές. Δηλαδή 48% (+ το ποσοστό του ΚΚΕ) ήθελε έξοδο από την τότε ΕΟΚ, πράγμα που δεν έγινε τελικά.
Γιατί δεν έγινε ποτέ εκείνη η έξοδος? Γιατί το ΠΑΣΟΚ που αθέτησε την κύρια προεκλογική του υπόσχεση έγινε το κύριο κόμμα εξουσίας? Να παραθέσω κάποιους αριθμούς για τον αναγνώστη. Το 1981 το χρέος της Ελλάδος ήταν κάτω από 22%, άρα είχε ευκαιρίες για δανεισμό το κράτος μεγάλες. Επίσης η Ελλάδα πριν τις εκλογές δεν είχε προλάβει να αρχίσει να δέχεται τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ (αγροτικές, στήριξης, υποδομών). Το πάρτι δεν

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο Φρανσουά Ολάντ ανέλαβε την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας


 
Ο Φρανσουά Ολάντ ορκίστηκε σήμερα πρόεδρος της Γαλλίας, αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας από τον Νιοκολά Σαρκοζί και στη συνέχεια πετάει για το Βερολίνο για την πρώτη του συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ.
Στην τελευτή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ηλύσια Πεδία παρέστησαν περίπου 400 καλεσμένοι. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο Φρανσουά Ολάντ έφτασε στις 10.00 στο προεδρικό μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Νικολά Σαρκοζί.
Ο Φρανσουά Ολάντ εξελέγη στις 6 Μαΐου με το 51.6% των ψήφων, είναι ο έβδομος πρόεδρος της V Γαλλικής Δημοκρατίας για πενταετή θητεία στα ηνία μίας χώρας που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος που περνά το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων σε διάστημα 17 ετών.

Συνταγματικό -Τραπεζικό- πραξικόπημα; προ των πυλών!!



 

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης 
 Ένα πρωτοφανές παρασκήνιο, με σκοπό τη δημιουργία κυβέρνησης με κάθε τρόπο χωρίς να πάμε σε νέες εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Το επιχείρημα βεβαίως είναι πως αυτό απαιτεί για μία ακόμη φορά η σωτηρία της πατρίδας. Την σωτηρία της πατρίδας επικαλέστηκαν και όσοι έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο πριν από 40 χρόνια, αλλά ας αφήσουμε την Ιστορία όσο διδακτική και να είναι και ας πάμε στα γεγονότα.
Μετά την συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πάνο Καμμένο, οι προσπάθειες που σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 37) καταβάλλει ο Πρόεδρος για τον σχηματισμό Οικουμενικής Κυβέρνησης, τερματίστηκαν. Το επόμενο στάδιο είναι ο ορισμός μιας κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρείας αποδοχής η οποία θα οδηγήσει σε εκλογές με πρωθυπουργό Πρόεδρο ενός από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια.
Το βήμα αυτό λοιπόν που με τόση σαφήνεια περιγράφεται στο Σύνταγμα, είναι μετέωρο.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η εκδίκηση του Εφραίμ; – Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί … Ρωσία!




 
Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό.
Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.
Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσε η την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την … Ρωσία να επέμβει δυναμικά!
Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη

Τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα ..

 


 Μεταξύ των πρώτων ειδήσεων του διεθνούς Τύπου παραμένει και σήμερα η Ελλάδα, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης. Για νέες εκλογές που θα βυθίσουν τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα, μιλούν τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Στη Βρετανία, μικρές πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης δίνει το BBC, εν αναμονή της σημερινής σύσκεψης των αρχηγών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εάν ο Φώτης Κουβέλης δώσει τελικά το «πράσινο φως», θα προκύψει κάποιας μορφής κυβέρνηση, η οποία ωστόσο θα είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο. «Εάν απαντήσει αρνητικά, η χώρα θα κάνει βουτιά στο σκοτάδι» και θα προκηρύξει εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες, σημειώνει.
Σε περίπτωση διενέργειας νέων εκλογών, ο Economist θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να

Θα πληρώνουν ενοίκιο όσοι χρωστούν στεγαστικό

Το σχέδιο των τραπεζών που θα τις βγάλει διπλά κερδισμένες
Να απασφαλίσουν τη βόμβα των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον κοινωνικό ιστό της χώρας και να προκαλέσει τσουνάμι επιπτώσεων στην ήδη χειμαζόμενη κτηματαγορά, επιχειρούν οι τράπεζες.
Η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική, καθώς οι επισφάλειες στα στεγαστικά δάνεια προσεγγίζουν το 15% και ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ.
Περίπου 50.000 δάνεια βρίσκονται στον προθάλαμο του «κόκκινου», εμφανίζοντας καθυστέρηση από 1 έως 2 μήνες. Η σημαντική αύξηση του αριθμού των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, που αδυνατούν να πληρώσουν έστω και ένα ευρώ, έχει απασχολήσει, σύμφωνα με την «Ισοτιμία», το κλιμάκιο στελεχών της τρόικας, που ασχολείται με το τραπεζικό σύστημα.
Το σενάριο που επεξεργάζονται ενόψει άρσης, στο εγγύς μέλλον της απαγόρευσης

Τα top 50 γκολ όλων των εποχών!


Οι μπλόφες στον δρόμο της κάλπης







Εκτός μεγάλου απροόπτου όπως όλα δείχνουν η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση. Οι στρατηγικές κινήσεις των κομμάτων εν όψει των νέων εκλογών κυριαρχούν στο πολιτικό προσκήνιο. Οι απειλές, οι εκβιαμοί, τα χτυπήματα κάτω απο το τραπέζι θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας τις επόμενες μέρες.
Βλέποντας την ομιλία του Ε.Βενιζέλου στο Caravel σκέφτηκα το πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται. Ξεπερασμένος πολιτικός λόγος, ψέματα περί δήθεν σωτηρίας μας. Το μόνο που δεν είπε είναι να του στήσουμε ένα άγαλμα για την καταστροφή και την εξαθλιώση που βιώνουμε σαν χώρα.
Απο την άλλη μεριά ο Α.Σαμαράς αποκκομένος τελείως από την κοινωνία προσπαθεί να συμμαζέψει ότι απέμεινε απο τη συντριβή την οποιά υπέστη το κόμμα του και την μεγάλη συρρίκνωση.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός με επική ανατροπή!


 
Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης! Η ομάδα έκπληξη του Ιβκοβιτς έγραψε ιστορία! Πήγε την Πόλη, γύρισε με επική αντεπίθεση το ματς με την ΤΣΣΚΑ από τους -19 και με το 62-61 στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια! Μπράβο σε όλους και ιδιαίτερα στους νεαρούς Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού που φώναξαν παρών στα δύσκολα. 

Τσιπριακο ..................






Οι Έλληνες πάντα αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις καταστάσεις. Ακόμα και τις πιο κρίσιμες. Έτσι και τώρα και με αφορμή την ακυβερνησία που υπάρχει και την αβεβαιότητα για το μέλλον, κυκλοφορεί ένα ανέκδοτο στο διαδίκτυο για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει πάταγο...
"Πρέπει να λύσουμε το...ΤΣΙΠΡιακό"  λέει η ατάκα, η οποία διαδίδεται με ρυθμούς σφαίρας σε facebook και twitter. Και καθόλου άδικα αφού οι ώρες που περνάνε είναι κρίσιμες και κάθε χαμένη ώρα μπορεί να αποβεί μοιραία...

Και τώρα η τρόϊκα λέει ότι "μπορούμε ν΄αλλάξουμε το μνημόνιο"!



Παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση με 6 αλλαγές ανοίγει η τρόικα.
Συμφωνία με την τρόικα για ένα πακέτο με έξι σημαντικές αλλαγές στο μνημόνιο θα μπορούσε να πετύχει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αρκεί να σχηματιστεί γρήγορα και να κρατήσει τη χώρα στο παιχνίδι.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Κομισιόν, οι δανειστές της Ελλάδας, βλέποντας ότι ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε με την ψήφο του την πολιτική της σκληρής λιτότητας, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο τόσο για επαναδιαπραγμάτευση στο μείγμα της πολιτικής που ακολουθείται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και για νέες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που μίλησαν στη Real News μια κυβέρνηση με ευρεία

Προαπαιτούμενα ελπίδας . του Γιάνη Βαρουφάκη




 
Την περασμένη Κυριακή, η παράταξη του Μνημονίου ηττήθηκε κατά κράτος. Την Δευτέρα που ακολούθησε άρχισε να προδιαγράφεται μια δεύτερη ήττα: η ήττα της Αντι-μνημονιακής παράταξης. Έτσι είναι. Στον καιρό της Κρίσης είναι πολύ εύκολο να έχουμε μόνο ηττημένους. Τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό στίβο. (Αυτή δεν ήταν άλλωστε η μοίρα των λαών την δεκαετία του 1930, η οποία ακολούθησε μετά το 2008 της εποχής εκείνης; Μετά το 1929; Τότε δεν ηττήθηκαν μαζί τόσο οι συντηρητικοί-μεν-φιλελεύθεροι-δε αστοί όσο και η Αριστερά;)
Η ήττα της παράταξης του Μνημονίου οφείλεται σε κάτι πολύ απλό: Η λογική του Μνημονίου δεν μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων (όσο χρηστή και αποτελεσματική να ήταν η

Μίζα: Τώρα ξέρεις τι σημαίνει «Επαχθές Χρέος»!




Δεκαετία ’90.
Σε κάποιο «πριβέ σαλέ» στις Ελβετικές Άλπεις.
Βράδυ. Σε κάποιο «ιδιαίτερο τραπέζι».
Η συζήτηση είναι σε ιδιαίτερα φιλικό και οικείο επίπεδο ανάμεσα στους τέσσερις «ομοτράπεζους». Ένας «Έλληνας» και τρεις «Ξένοι».
- Εξαίρετο περιβάλλον, σχολίασε με πραγματικό θαυμασμό ο «καλεσμένος».
- Το καλύτερο πάντα για τους Έλληνες «φίλους» μας, απάντησε ο ένας από τους άλλους τρεις.
- Είχατε μήπως κάποιο πρόβλημα ως τώρα; ρώτησε ένας άλλος από τους «οικοδεσπότες». Το χρήμα δεν είναι πρόβλημα, ότι χρειαστείτε κατά τη διαμονή σας απλά ζητείστε το.
- Σας ευχαριστώ κύριοι. Και οφείλω να πω, ότι δεν είμαι αχάριστος. Θα το διαπιστώσετε, σας το εγγυώμαι.
- Ω, μα είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό.
- Κύριοι, όπως ξέρετε είμαστε ενώπιον ενός μεγάλου προγράμματος εξοπλισμών.

Το επίσημο βιντεοκλίπ του UEFA EURO 2012...


Στη Νάξο, 11-13 Ιουνίου 2021 Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας

Το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας με θέμα:   «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» σε συνεργασία με την Κινηματογρα...