Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιουλίου 15, 2012

Ρύθμιση – σκούπα για όσους χρωστούν στην Εφορία, κλείσιμο παλιών υποθέσεων με συνοπτικές διαδικασίες και έλεγχοι - εξπρές σε επιχειρήσεις, είναι τα τρία άμεσα μέτρα της κυβέρνησης για τα δημόσια έσοδα

Εικόνα
Ρύθμιση - σκούπα για όσους έχουν χρέη προς την Εφορία, κλείσιμο παλιών υποθέσεων με συνοπτικές διαδικασίες αλλά και ελέγχους εξπρές σε επιχειρήσεις δεν είχε προλάβει να επισκεφτεί η Εφορία, σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να «θρέψει» τα δημόσια έσοδα και να αποφύγει τα πρόσθετα μέτρα που ζητά για φέτος η Τρόικα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Μαυραγάνης ετοιμάζει ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, αλλά και για όσους δεν έχουν υποβάλει τα προηγούμενα χρόνια δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ και άλλων φόρων, δίνοντας την δυνατότητα να το κάνουν τώρα.
Με διάταξη που θα ενσωματωθεί στον νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα δίνεται η δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς και επιτηδευματίες να υποβάλουν με καθυστέρηση ακόμα και 5 ετών δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών που θα έπρεπε να είχαν υποβάλει από το 2008 αλλά δεν το έπραξαν μη καταβά…

Γιατί έρχεται ο Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα; Μύρισε πετρέλαιο;

Εικόνα
Η είδηση «τρέχει» σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Ο Μπιλ Κλίντον έρχεται στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά». Μάλιστα, η έλευση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην χώρα μας, πλαισιώνεται από την πρόσκληση που του έγινε από την διεθνούς ΜΚΟ «Ελληνική Πρωτοβουλία» (Hellenic Initiative), η οποία αποτελεί οργάνωση που συνέστησαν επιφανείς Ελληνοαμερικανοί της διασποράς (όλοι μας, φυσικά, γνωρίζουμε πως οι ΜΚΟ έχουν «έργο» το οποίο δεν συνάδει απαραίτητα με αγαθές προθέσεις). Και συνεχίζεται η εκ των ΜΜΕ σχετική προπαγάνδα: «Η Πρωτοβουλία έχει σκοπό τόσο να συμβάλει στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο διεθνές στερέωμα για την Ελλάδα, όσο και να συγκεντρώσει ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα πρόκειται να διατεθούν, μέσω συνεργασίας με ελληνικές ΜΚΟ, προς ανακούφιση (ιατροφαρμακευτική, κοινωνικοπρονοιακή κ.ά) των πλέον δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας». Αγαθές, λοιπόν οι προθέσεις του ερ…

Σε τεντωμένο σκοινί η Α. Μεσόγειος - Αλλάζουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες

Εικόνα
Το ρωσικό αντιτορπιλικό κλάσης Kashin, Smetlivy, ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο τη Δευτέρα. Το Smetlivy είναι ένα από τα 11 ρωσικά πλοία που κινούνται προς την ανατολική Μεσόγειο για στρατιωτικές ασκήσεις την τελευταία εβδομάδα.
Την ώρα όπου το Smetlivy αναμένεται να ελλιμενιστεί στο λιμάνι Ταρτούς στη Συρία, το ισραηλινό ναυτικό πραγματοποιεί από χθες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στη Μήλο. Την περασμένη εβδομάδα, το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας, του Ισραήλ και της Βρετανίας πραγματοποίησε ξεχωριστές στρατιωτικές ασκήσεις νότια της Κύπρου, ενώ η Ναυτική Ομάδα 2 του ΝΑΤΟ, που απαρτίζεται από τουρκικές, γαλλικές και γερμανικές φρεγάτες, έκανε άσκηση στην ανατολική Μεσόγειο.
Μεγάλη στρατιωτική κινητικότητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε μια συγκεκριμένη περιοχή…
Μια πιο προσεκτική ματιά στην αλλαγή της γεωπολιτικής στην ανατολική Μεσόγειοεξηγεί το αυξανόμενο διεθνές ενδιαφέρον στην περιοχή αυτή.
Οι συγκρούσεις στη Συρία είναι ο πιο εμφανής λόγος της αύξησης της σ…

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ 27/28/29-7 Up Festiival vol.02 | Στο χρυσό χαμόγελο μιας ακρογιαλιάς

Εικόνα
Στις 27, 28 και 29 Ιουλίου του 2012 στο Bar Καλόφεγγο στο Πορί των Κουφονησίων θα διεξαχθεί το UP festival. Στα καταγάλανα Ελληνικά νερά των Κυκλάδων ανάμεσα στην Αμοργό και τη Νάξο αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν για τρεις μέρες με τις μελωδίες τους, ενώ ταυτόχρονα από το μεσημέρι, σε διαμορφωμένους χώρους στην παραλία, καλεσμένοι dj’s θα μας ανεβάζουν την διάθεση. ΠΑΡΑΓΩΓΗ / ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Tripradio.gr, Inner Ear, Debop.gr
Άνω Κουφονήσι: 27 ως 29 Ιουλίου 2012 - Bar Καλόφεγγο, παραλία Πορί Line up: Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Vassilikos, Burger Project, Φοίβος Δεληβοριάς, Baby Guru, Illegal operation, Nalyssa Green, Playground Noise, Figurant, Melorman, Burgundy Grapes Eίσοδος: Ελεύθερη
Πρόγραμμα : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.07 VASSILIKOS / NALYSSA GREEN (ΑFTER PARTY WITH BABY GURU LIVE) ΣΑΒΒΑΤΟ 28.07
BURGER PROJECT / FOIVOS DELIVORIAS / BURGUNDY GRAPES / ILLEGAL OPERATION ΚΥΡΙΑΚΗ 29.07

Stratfor: Τα καυτά μέτωπα σε Ευρώπη και Συρία

Εικόνα
Αν και αυτό μπορεί να μην είναι ένα τρίμηνο δραματικών αλλαγών, υπάρχουν σε εξέλιξη τρία θέματα που απαιτούν ιδιαίτερα στενή προσοχή: η ευρωπαϊκή κρίση, οι συγκρούσεις στη Συρία και οι πολιτικές εξελίξεις στην Κίνα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Stratfor *για το γ΄ τρίμηνο του 2012.
Όπως αναφέρει, από τις Βρυξέλλες, στη Δαμασκό, στο Πεκίνο, αρχίζουν να αναγνωρίζονται σκληρές πραγματικότητες που απειλούν να διαλύσουν τις πολιτικές δομές δεκαετιών. Αν και τα μεγαλύτερα ρήγματα στο σύστημα θα χρειαστούν καιρό να φανούν, αυτό το τρίμηνο θα βρει την Ευρώπη, τη Συρία και την Κίνα να προσπαθούν να αποσοβήσουν τις σκληρές, αλλά αναπόφευκτες συνέπειες.
Στην Ευρώπη, μια ιδεολογική προσκόλληση σε ένα ακμάζον παρελθόν την τυφλώνει καθώς δεν βλέπει τις συνέπειες της κρίσης της. Συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων θα συνεχίσουν να γίνονται προκειμένου να βρεθεί μια ποικιλία από γραφειοκρατικά γιατροσόφια για την κρίση, όμως το θεμελιώδες ζήτημα παραμένει, και αυτό είναι η αποδυνάμωση των γαλλογερ…

Ποιοι θα φύγουν από το Δημόσιο έως το 2015

Εικόνα
ΑΠΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 150.000 ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ Μελέτη για μείωση του κράτους θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις. Προβλέπει αποχωρήσεις μέσω συνταξιοδοτήσεων και περιορισμό των συμβασιούχων. Δεν θα ξεπεράσουν τις 27.619 οι προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού μέσα στην πενταετία Την αποχώρηση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων από το Δημόσιο μέχρι το 2015 με συνταξιοδοτήσεις και λήξη συμβάσεων, χωρίς να γίνουν απολύσεις, προβλέπει μελέτη που έχει στα χέρια της η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η μελέτη συντάχθηκε κατ΄ εντολήν του αρμόδιου υπουργείου από ιδιωτική εταιρεία και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2012. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που χαρακτηρίζεται «συντηρητικό», υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσουν συνολικά 177.146 εργαζόμενοι από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα την πενταετία 2011 - 2015 με συνταξιοδοτήσεις και μη ανανεώσεις συμβάσεων. Με βάση τις αναλογίες προσλήψεων - αποχωρήσεων που ισχύουν σήμερα με βάση τις αποχωρήσεις της προηγούμενης χρονιάς (1:5 για τ…

Θα κλάψουν …μανούλες . Πετσοκόβουν το εφάπαξ σε είκοσι ένα ταμεία

Εικόνα
Οι ασφαλισμένοι σε 21 Ταμεία (του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ αλλά του ιδιωτικού τομέα) θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται κατά 10 έως 40% αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει και σε αυτήν την περικοπή.
Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει -εκτός από την μείωση του πλαφόν στις συντάξεις στα 2400 ευρώ- την περικοπή του εφάπαξ που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά Ταμεία με αιχμή εκείνα τα Ταμεία όπου το εφάπαξ είναι μεγαλύτερο από τις εισφορές των ασφαλισμένων ή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Εξετάζουν ακόμα και την αναδρομική ισχύ του μέτρου από 1-1-2012 ώστε να πάρουν μειωμένο εφάπαξ ακόμα και εκείνοι που έχουν ήδη βγει σε σύνταξη αλλά δεν έχουν πάρει το εφάπαξ τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έξι στα δέκα

Ερχεται νέο «ψαλίδισμα» στις αποδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ. - Οι εργαζομένοι προχωρουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις

Εικόνα
Ερχεται νέο «ψαλίδισμα» στις αποδοχές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ. 
 Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, οι περικοπές θα προκύψουν με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στους δημόσιους οργανισμούς αλλά και με την ενεργοποίηση ρυθμίσεων που είχαν περιληφθεί στο Μνημόνιο αλλά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην πράξη. Με το ενιαίο μισθολόγιο θα καταργηθούν τα περισσότερα επιδόματα των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των αποδοχών τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η τρόικα δεν έχει ζητήσει μόνο την περιστολή της μισθολογικής δαπάνης αλλά και αλλαγές εκ βάθρων στις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΚΟ, εισηγμένες εταιρείες) με πάγωμα ωριμάνσεων, ψαλίδισμα πρόσθετων παροχών και διευκόλυνση μετακινήσεων μέσα στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας στις εισηγμένες εταιρείες του Δημοσίου και στις προς πώληση ΔΕΚΟ θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα οι κανονισμοί εργασίας με στόχο να περιοριστεί αισθητά το μισθολογικό κόστος και …

Στον πυρήνα της ύφεσης και τα σούπερ μάρκετ

Εικόνα
απο - σελφ σερβις  Σε μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης εισέρχεται πλέον και ο κλάδος των σούπερ μάρκετ, εμφανίζοντας στο πρώτο διάστημα του 2012 σημάδια κόπωσης στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις βαριές συνέπειες της ύφεσης στην κατανάλωση. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει τους τελευταίους μήνες στα δίκτυα των σούπερ μάρκετ και των discount καταστημάτων αποτυπώνεται παραστατικά στα στοιχεία της SymphonyIRI, που αφορούν στην εξέλιξη των πωλήσεων του κλάδου στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Ειδικότερα, φαίνεται ξεκάθαρά ότι η οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει αρνητικά και την κατανάλωση βασικών αγαθών, δεδομένου ότι τα έσοδα των αλυσίδων εμφανίζονται στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2012 μειωμένα κατά 4,2% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.
Πέραν αυτού η πτωτική τάση των εσόδων καταγράφεται εντονότερη έναντι του 2011, οπότε οι απώλειες στα έσοδα των οργανωμένων δικτύων ήταν της τάξης του 2,8%. Σε ό,τι αφορά τις κλασικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ ως σύνολο, από τις σχετικές …

Ξεκινούν οι τουριστικές πτήσεις στο διάστημα

Εικόνα
Αν θέλετε να ταξιδέψετε στο διάστημα πλέον έχετε την ευκαιρία. Το εισιτήριο είναι λίγο ακριβό βέβαια αλλά αν ζηλεύετε τους αστροναύτες ήρθε η στιγμή να τους μιμηθείτε. Και όλα αυτά χάρη στον Βρετανό μεγιστάνα Richard Branson.
Ο πολυεκατομμυριούχος είχε ανακοινώσει από καιρό στα ΜΜΕ της πατρίδας του πως ήθελε να είναι παρών στην πρώτη εμπορική πτήση της Virgin Galactic στο διάστημα, πτήση η οποία είχε σχεδιαστεί για το 2011.
Μπορεί να καθυστέρησε λίγο αλλά όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Farnborough International Airshow, η πρώτη ιδιωτική πτήση στο διάστημα θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο και σε αυτή θα βρίσκεται ο ίδιος παρέα με τα δυο παιδιά του και τρεις ακόμα ταξιδιώτες .
Η πτήση θα πραγματοποιηθεί με το SpaceShipTwo, το φουτουριστικό αεροσκάφος της Virgin Galactic το οποίο είναι ικανό να πετά σε ύψος 100 χιλιομέτρων. Η διάρκειά της θα είναι συνολικά 150 λεπτά μέσα στα οποία περιλαμβάνονται και πέντε λεπτά μηδενικής βαρύτητας.
Το αεροσκάφος έχει ήδη ολοκληρώσει μια σειρά 18 …

Ποδήλατα από ανακυκλωμένο χαρτόνι

Εικόνα
Μπορεί η ποδηλασία να κερδίζει οπαδούς σε όλο τον κόσμο αλλά το κόστος ενός καλού ποδήλατου πάντοτε είναι σχετικά υψηλό. Αυτό ενδέχεται να αλλάξει σύντομα όμως καθώς ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Izhar Gafni προτίθεται να κατασκευάσει ποδήλατα από ανακυκλωμένο χαρτόνι κρατώντας με τον τρόπο αυτό το κόστος τους στο ελάχιστο.
Μάλιστα τα ποδήλατα αυτά δεν θα είναι μόνο ανθεκτικά αλλά και αδιάβροχα και γενικώς δεν θα έχουν προβλήματα από την υγρασία. Επιπλέον, δεδομένου ότι το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί καθαρά από το είδος των υλικών και του χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί για την

«Έφυγε» ο Jon Lord των Deep Purple

Εικόνα
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Jon Lord, ιδρυτικό μέλος της δημοφιλούς ροκ μπάντας Deep Purple και ένας από τους δημιουργούς του πιο γνωστού τους τραγουδιού «Smoke On The Water».   O κιμποντίστας, ο οποίος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας, απεβίωσε σήμερα στο Λονδίνο. Μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι πέρασε «από το σκοτάδι στο φως» και ότι έφυγε περιστοιχισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια. Ο Λορντ, γεννημένος στο Λέστερ της Βρετανίας, ξεκίνησε παίζοντας πιάνο στο σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά του σε νεαρά ηλικία και διδάχθηκε κλασική μουσική πριν στραφεί στη τζαζ και το ροκ εν ρολ. Μετακόμισε στο Λονδίνο στα 19 του για να πάει σε δραματική σχολή, αλλά σύντομα άρχισε να παίζει πιάνο σε pubs και μπαρ, ενώ το 1964 μπήκε στο cult συγκρότημα μπλουζ «Artwoods». Στη συνέχεια πήγε σε περιοδεία με το συγκρότημα ψυχεδελικής ποπ «Flowerpot Men», ενώ ακολούθησαν οι Deep Purple το 1968. Ο Λορντ, το 1968, ίδρυσε τη θρυλική ροκ μπάντα, παρέα με τον Ρίτσι Μπ…

Το εμπόριο έχει ξεχωριστές προσδοκίες από αυτές τις τακτικές εκπτώσεις

Εικόνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2012 Σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 802/1978, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2012  αρχίζουν τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 31 Αυγούστου.
Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.
4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να αντ…

Οδηγός για τη φορολογία κληρονομιών, γονικών παροχών, μεταβιβάσεων ακινήτων, ΦΑΠ.

Εικόνα
Ερωτήσεις - απαντήσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη δυνατότητα ρύθμισής τους καθώς και τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης 

Οδηγό με απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα των φορολογούμενων για τη....
φορολογία κληρονομιών, γονικών παροχών, μεταβιβάσεων ακινήτων, φόρου ακίνητης περιουσίας εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.  Στον οδηγό περιλαμβάνονται επίσης ερωτήσεις - απαντήσεις και για θέματα που αφορούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη δυνατότητα ρύθμισής τους καθώς και τις περιπτώσεις που επιβάλλονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
 ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ – ΔΩΡΕΩΝ - ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
 Κάθε κληρονομιά, δωρεά ή γονική παροχή υπόκειται σε φόρο. Υπόχρεος σε φόρο είναι ο κληρονόμος, ο δωρεοδόχος ή το τέκνο αντίστοιχα. Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών ή γονικών παροχών μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τις κληρονομιές είναι η Δ.Ο.Υ. του τόπου κατοικίας του κληρονομουμένου και για τις δωρεές και γονικές παροχές του τόπου κατ…

ΠΕΚΙΝ - Η «ανάπτυξη» (τραπεζοκαθισμάτων) καλά κρατεί…

Εικόνα
Δελτίο Τύπου  Η «ανάπτυξη» (τραπεζοκαθισμάτων) καλά κρατεί……
 < Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, σε αρμονική σχέση με τους ανθρώπους, αποτελεί για εμάς την πιο σημαντική αναπτυξιακή διαδικασία. Με το σκεπτικό αυτό θα περιλάβουμε στο Σχέδιο Δράσης μας πλήθος άμεσων ενεργειών όπως: Αναβάθμιση πάρκων, δημιουργία χώρων πρασίνου σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους…> (απόσπασμα από το πρόγραμμα της Δημοτικής παράταξης Στροφή στο Μέλλον – Δημοτική Δράση)
Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν ζούμε σε μία κοινωνία αγγελικά πλασμένη, όπου οι δημοτικές παρατάξεις πρόκειται να εφαρμόσουν το πρόγραμμα με το οποίο διεκδίκησαν την ψήφο των δημοτών, αλλά η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου να ανοίξει το

«Κλειδώνουν» έως την Τετάρτη τα μέτρα των 11,5 δισ. - Έρχονται τα εκκαθαριστικά του τρόμου για 5,5 εκατ. φορολογούμενους

Εικόνα
Τι υπάρχει ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων
- Περικοπές στο εφάπαξ από τα Ταμεία που είναι στο κόκκινο
- Μείωση του πλαφόν που ισχύει σήμερα για συντάξεις και μισθούς
- Θα γίνουν περικοπές και στις επιχορηγήσεις του κράτους σε ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια, νοσοκομείαΚαυτό πενθήμερο ανοίγει στο οικονομικό μέτωπο, καθώς έως την Τετάρτη και τη συνάντηση των τριών αρχηγών πρέπει να «κλειδώσουν» τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στη συνάντηση αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα ισοδύναμα μέτρα των 200 εκατομμυρίων ευρώ που θα αντικαταστήσουν τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια καθώς και η εξειδίκευση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ που αφορά στο διάστημα 2013-14.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει προτάσεις που προβλέπουν μεταξύ άλλων:
1. Μείωση του πλαφόν που ισχύει σήμερα για συντάξεις και μισθούς. Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια, ο πήχης για τις συνολικές συντάξιμες αποδοχές (κύρια και επ…

ΣΥΡΙΖΑ: Έλεγαν συνειδητά ψέματα πως θα καταργήσουν το χαράτσι - Το χαράτσι μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ σε 5 δόσεις

Εικόνα
Επίθεση στη κυβέρνηση έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την πως συνειδητά εξαπατούσε προεκλογικά το λαό, όταν δεσμευόταν για την κατάργηση του χαρατσιού.Μετά την είδηση ότι η τρόικα απαιτεί την είσπραξη του τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα καμίας διευκόλυνσης για την πληρωμή, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «Και το τελευταίο φύλλο συκής πολιτικής αξιοπιστίας της μνημονιακής συγκυβέρνησης κατέπεσε».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις περί κατάργησης του χαρατσιού ήταν «ένα ακόμη συνειδητό ψέμα για τον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση των ψηφοφόρων» και κάνει λόγο για «εκβιαστική συσχέτιση της είσπραξης του χαρατσιού με το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος» που είναι «παράνομη, ανάλγητη, άδικη και αντισυνταγματική».
Επιπλέον, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «η σύνδεση του χαρατσιού με το λογαριασμό του ρεύματος θα προκαλέσει για μια ακόμη φορά τεράστια προβλήματα στα δοκιμαζόμενα από την κρίση νοικοκυριά…

Νέα Εθνική Κλαδική ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Κατά 15% οι μειώσεις στους μισθούς.

Εικόνα
Μετά από 5μηνη διαπραγμάτευση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού & Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελάτων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, κατέληξαν σε συμφωνία για την υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας, με διάρκεια ισχύος απο 1/7/2012 μέχρι 31/12/2013.
Η νέα σύμβαση προβλέπει μειώσεις κατά 15% στους υφιστάμενους μισθούς, με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των επιδομάτων και θεσμικών όρων που υπήρχαν στην προηγούμενη κλαδική συλλογική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Τα επιδόματα τα οποία με βάση το Ν.4046/2012 και την Π.Υ.Σ. αρ. 6/28-2-2012 μπορούσαν να καταργηθούν, παραμένουν στην νεα κλαδική ΣΣΕ.
Σημειώνεται ότι μετά την καταγγελία της προηγούμενης σύμβασης απο τους ξενοδόχους στις 18/4/2012, η μετενέργεια έληγε στις 18/7/2012, οπότε οι εργοδότες είχαν διακαίωμα σε μονομερή μέιωση των μισθών, αφαιρώντας τα επιδόματα που καταργήθηκαν ή με την σύναψη νεων ατομικών σ…
* Θαλάσσιες Natura για προστασία του Αιγαίου Το 19% του Αιγαίου θα πρέπει να κηρυχθεί «προστατευόμενη ζώνη», προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική του βιοποικιλότητα. * *
*Αγοράζουμε από Ελλάδα, στηρίζουμε την εργασία στην Ελλάδα * Οχι στα προϊόντα που δεν θα έχουν ξεκάθαρη την προαιρετική πλέον ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» ή κάτι ανάλογο* *